Παρασκευή 31 Οκτωβρίου 2014

Δέκα φθηνές ποδοσφαιρικές δικαιολογίες!!

Μετά την πρόσφατη ήττα της Τότεναμ, ο κόουτς, Μαουρίτσιο Ποκετίνιο ισχυρίστηκε ότι έφταιγε το γρασίδι του που ήταν πολύ κοντό. Ο Andrew Murray συγκέντρωσε 10 εξίσου ευφάνταστες δικαιολογίες...
ADVERTISEMENT
1. Ο Βάστσουκ και τα βατράχια
Για τον Βλάντισλαν Βάστσουκ υπήρχε μία και μοναδική εξήγηση για την βαριά ήττα με 4-0 της Ουκρανίας από την Ισπανία στον όμιλο του Μουντιάλ της Γερμανίας το 2006. Ο Ουκρανός διεθνής ουσιαστικά κατηγορούσε την εξοχική τοποθεσία του ξενοδοχείου στα περίχωρα του Πότσδαμ: «Εφταιγαν τα βατράχια. Δεν μας άφησαν να κλείσουμε μάτι. Και όταν σταμάτησαν εκείνα και άρχισε να ξημερώνει, ξεκίνησαν να κελαηδούν και τα πουλιά!»
2. Ενας ιπτάμενος επισκέπτης
Πουλιά είχε να αντιμετωπίσει και ο Τόμας Μπρολίν. Τρέχοντας να προλάβει την πτήση για να βρεθεί στο Λιντς, καθώς ξεκινούσε η προετοιμασία της σεζόν 1997-'98, χτύπησε ένα με το αυτοκίνητο του. Αρχικά κανείς δεν τον πίστεψε στην ομάδα. Ωστόσο, η ιστορία του θεωρήθηκε αληθινή, όταν λίγο αργότερα δημοσιεύτηκαν από σουηδική εφημερίδα φωτογραφίες με το σπασμένο παρμπρίζ του αμαξιού του. Τελικά δεν τον τιμώρησαν, αλλά έμεινε εκτός της πρώτης ομαδικής φωτό.
3. Το οργανωμένο δίκτυο
Οταν είσαι ο πρόεδρος ενός συλλόγου, το να απολύεις και να προσλαμβάνεις υπαλλήλους είναι μία βασική αρμοδιότητα σου, σωστά; Αυτό λοιπόν δεν ίσχυσε στην περίπτωση ενός πρώην διοικητή της Σαουθάμπτον. Καθώς ο Ρούπερτ Λόου απέλυσε τον προπονητή Πολ Στάροκ στο φινάλε της σεζόν 2004-'05 και ακολούθησαν δύο ήττες, έσπευσε να κατηγορήσει τα ΜΜΕ για εκείνη την απόφαση του: »Υπάρχει ένα οργανωμένο δίκτυο κακόβουλων δημοσιογράφων που ευθύνεται για εκείνη την απόλυση και όχι εγώ!»
4. Η καράφλα του συμπαίκτη
Τη στιγμή που ο τερματοφύλακας της Ρόδεραμ, Κρις Μούνεϊ δεχόταν κάτω από τα πόδια το πιο αστείο γκολ της καριέρας του, είχε ήδη σκεφτεί και τη δικαιολογία του και αυτή ήταν αναμφίβολα από τις πλέον ευφάνταστες. «Με τύφλωσε ο ήλιος που έκανε αντανάκλαση στην καράφλα του Νικ Σμιθ και δεν μπορούσα να δω». Σίγουρα εάν είχε συμπαίκτη τον Νταβίντ Λουίζ δεν θα είχε τέτοια προβλήματα.
5. Ο αέρας του Κινγκ Κένι
Μία φορά και ένα καιρό η Νιούκαστλ είχε αποτύχει στο Κύπελλο κόντρα στην ερασιτεχνική Στίβενεϊτζ. Οταν λοιπόν ο κόουτς της Κένι Νταλγκλίς ρωτήθηκε γιατί ο Αλαν Σίρερ δεν μπόρεσε να σκοράρει σε όλες αυτές τις ευκαιρίες που είχε απέναντι σε έναν τερματοφύλακα που δεν έπαιρνα καν χρήματα και πληρωνόταν σε πατατάκια και μπάρες δημητριακών, εκείνος τα έβαλε με τη μπάλα: «Δεν είχε το σωστό αέρα και ήταν πολύ ελαφριά!»
6. Δεν παίζεις με γυαλιά
Η στιγμή που ο αμυντικός της Φέγενορντ, Γιουπ Φαν Ντάλε έβαζε το νικητήριο γκολ της Φέγενορντ στον τελικό του Διηπειρωτικού Κυπέλλου του 1970, ο αμυντικός της Εστουδιάντες, Οσκαρ Μαλμπερνάτ θα τον υποχρέωνε να γίνει αλλαγή. Σε εκείνη τη φάση του έκανε σκληρό τάκλιν και του έσπασε τα γυαλιά (ναι έπαιζε με γυαλιά), για να εξηγήσει λίγο αργότερα πως: «Οταν έρχεσαι να παίξεις στη Νότια Αμερική δεν γίνεται να φοράς γυαλιά. Θα στα σπάσουν επίτηδες για να μην βλέπεις».
7. Η διάρροια του Σερ Αλεξ
Το 1999 ο Αλεξ Φέργκιουσον συνελήφθη για υπερβολική ταχύτητα. Του πήραν λοιπόν το δίπλωμα και έπρεπε να πάει στο δικαστήριο. Οταν παρουσιάστηκε εκεί, εξήγησε ότι έτρεχε επειδή είχε διάρροια. Μάλιστα είχε φροντίσει να γίνει και ιδιαίτερα παραστατικός, λέγοντας ότι: «άρχισα να έχω κράμπες στην κοιλιά, δεν μπορούσα να κρατηθώ και έτρεχα να προλάβω». Τελικά δεν έπεισε και έχασε το δίπλωμα για έναν μήνα.
8. Φασαρία σε κενό τέρμα
Στο ήσυχο προάστιο του Λονδίνου, το Σάτον ζούσαν μεγάλες δόξες. Η παντελώς άγνωστη Σάτον Γιουνάιτεντ μόλις είχε αποκλείσει την Κόβεντρι από το Κύπελλο του 1989 (σ.σ.: τότε η Κόβεντρι έπαιζε στα σαλόνια) και όλη η περιοχή βρισκόταν στο πόδι. Οι φίλαθλοι δεν μπορούσαν να πάψουν να τραγουδούν από ενθουσιασμό. Οταν λοιπόν ήρθε το ματς πρωταθλήματος, συνέχιζαν να φωνάζουν δυνατά συνθήματα, καθώς ο ενθουσιασμός δεν είχε καταλαγιάσει. Οταν όμως ο επιθετικός της ομάδας, Αντριαν Μπράντμαν έχασε το άχαστο της καριέρας του, τα έβαλε με το κοινό: «Εκαναν πολύ φασαρία και δεν μπορούσα να συγκεντρωθώ!»
9. Η απαγωγή και το φάντασμα
Εάν θέλεις να απατήσεις τη γυναίκα σου και δεν θέλεις να μάθει που βρίσκεσαι, αναμφίβολα οφείλεις να βρεις καλύτερες δικαιολογίες από εκείνες που σκαρφίστηκαν οι Περουβιανοί, Χοσέ Καράνσα και Κάρλος Φλόρες σε διαφορετικές περιόδους. Ο πρώτος το 2003 εξαφανίστηκε για ένα μήνα και όταν εμφανίστηκε ξανά στην επτά μηνών έγκυο σύζυγο του, ισχυρίστηκε ότι τον είχαν απαγάγει. Για κακή του τύχη όμως η ερωμένη του, με την οποία πέρασε εκείνο το διάστημα, θύμωσε μαζί του και τα έβγαλε όλα στη φόρα: «περισσότερο έμοιαζε να έχει απαγάγει εκείνος εμένα», είπε. Το θέμα είναι τι θα είπε και η σύζυγος με το μωρό
Εξι χρόνια αργότερα ήρθε και το δεύτερο περιστατικό. Ο Φλόρες εμφανίστηκε γυμνός στο δρόμο, ισχυριζόμενος ότι τον κυνηγούσε ένα φάντασμα. Λίγο αργότερα παραδέχτηκε ότι απλά δεν ήθελε να μάθει η σύντροφος του ότι είχε περάσει όλο το βράδυ σε ένα σεξουαλικό όργιο.
10. Οι καυτές κάλτσες
Οταν η Ιταλία ήρθε ισόπαλη χωρίς γκολ κόντρα στη Δανία στο αποτυχημένο για εκείνη EURO 2004, κάποιοι παίκτες της τα έβαλαν με τις κάλτσες: «Ηταν λες και είχε τα πόδια σου σε καυτό μπολ. Είναι οι χειρότερες κάλτσες όλων των εποχών», είπε ο Φραντσέσκο Τότι, με τον Κριστιάν Πανούτσι να επαυξάνει: «Οι κάλτσες ήταν τόσο ζεστές και σφικτές που δεν μπορούσα να περπατήσω!». Υπήρξε όμως και η φωνή της λογικής, ο Αλεσάντρο Νέστα που τους έβαλε στην θέση τους: «Θα μας περάσουν για ηλίθιους με αυτά που λέτε. Ο Τότι είναι τόσο μεγάλος παίκτης που μπορεί να παίζει και ξυπόλυτος!»

*Πηγή: gazzetta.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: