Παρασκευή 14 Νοεμβρίου 2014

Πληρωμές της ΑΕΚ σε «ξέπλυμα» χρήματος στην Αργεντινή!!

Το όνομα της ΑΕΚ εμπλέκεται σε έρευνα για ξέπλυμα “μαύρου” χρήματος στην Αργεντινή, αναφορικά με τις μεταγραφές των Αρουαμπαρένα και Μπλάνκο το 2007. 
Στο μικροσκόπιο των αρχών της Αργεντινής βρίσκεται σπείρα που εμφανίζεται να έκανε ξέπλυμα “μαύρου” χρήματος κι όπως φαίνεται στο γράφημα της εφημερίδας “Clarin” (κεντρική φώτο), εμπλέκεται και το όνομα της ΑΕΚ! Συγκεκριμένα εκείνο που ερευνάται είναι η διαδρομή του χρήματος για τις μεταγραφές των Ροδόλφο Αρουαμπαράενα και Ίσμαπελ Μπλάνκο το 2007.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα (που επικαλείται την “Τhe Wall Street Journal”), oι “κιτρινόμαυροι” εμφανίζονται να μετέφεραν από δικό τους λογαριασμό το ποσό των 100 χιλ. ευρώ στον Εδουάρδο Γκαμάρνικ, που ήταν ο μάνατζερ του Αρουαμπαρένα. Τα συγκεκριμένα χρήματα ωστόσο έφτασαν σε εταιρεία “φάντασμα” του Παναμά, ονόματι “Maynard Service”,  η οποία κι ανήκει στον Αργεντινοκροάτη οικονομολόγο Κρέσιμιρ Μπιέλιτς.
Αυτός παράλληλα φέρεται να χρησιμοποιεί το ανταλλακτήριο La Moneta και υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στην Αργεντινή για να μεταφέρει παράνομα χρήματα στις ΗΠΑ. Κι όπως φαίνεται εκεί τελικά κατέληξαν τα χρήματα της Ένωσης, τα οποία πιθανότατα αντιστοιχούσαν σε προμήθεια του ατζέντη για τον Αρουαμπαρένα (ήρθε ελεύθερος από τη Βιγιαρεάλ).
Ακόμα σημειώνεται ότι από λογαριασμό της ΑΕΚ υπήρξε πληρωμή 123 χιλ. ευρώ στη Σάντα Φε για τον δανεισμό του Ίσμαελ Μπλάνκο, με τα χρήματα αυτή τη φορά να πηγαίνουν στην Alhec Tours S.A. -το οποίο είναι πρακτορείο τουρισμού, χρηματιστηρίου και συναλλάγματος- μέσω της τράπεζας Wachovia της Νέας Υόρκης.
Πως συνδέονται οι δύο περιπτώσεις; Πρόεδρος της συγκεκριμένης εταιρείας είναι η σύζυγος του Κρέιμιρ Μπιέλιτς και μάλιστα η Alhec Tours S.A. ερευνάται από τις δικαστικές αρχές για παρανομίες και παρατυπίες σε μεταγραφές ποδοσφαιριστών στο εξωτερικό. Όπως αναφέρεται στο άρθρο της “Clarin”, η υπόθεση αυτή εντάσσεται σε ένα γενικότερο σκάνδαλο με 20 χιλ. επιταγές που διαχειρίστηκε υποκατάστημα της Εθνικής τράπεζας της Αργεντινής.
*Πηγή:gazzetta.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: