Τρίτη 10 Φεβρουαρίου 2015

Το θέμα είναι ο ανήφορος...!!

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΠΕΤΡΩΤΟΥ

Αν ο στόχος ήταν αυτό που περιέγραψε με λίγα λόγια ο Αναστασιάδης, ΟΚ ο ΠΑΟΚ κάτι πήρε από το ντέρμπι. Είπε, λοιπόν, ο Έλληνας τεχνικός: "Σήμερα σταμάτησε η κατηφόρα. Δεν είναι αρνητικό το αποτέλεσμα. Ολοι θέλαμε να κερδίσουμε, αλλά το ότι δεν χάσαμε θα μας ηρεμήσει. Δεν αλλάζει από την μία μέρα στην άλλη η εικόνα της ομάδας".

Κέρδισε ηρεμία. Δεκτό. Δεν αλλάζει η εικόνα της ομάδας από τη μία μέρα στην άλλη. Κι αυτό δεκτό. Πλέον, ο 61χρονος τεχνικός στρέφει όλο το ενδιαφέρον σ' αυτό που θα γίνει από 'δω και πέρα. Στο να μπορέσει, προφανώς, η ομάδα να κερδίσει την δεύτερη θέση που οδηγεί στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ.

Αυτό προϋποθέτει καλό ΠΑΟΚ στα πλέι οφ. Αλλά μέχρι τότε έχει ακόμη αρκετά παιχνίδια και από 'δω και πέρα πρέπει να γνωρίζουν και ο Αναστασιάδης και οι παίκτες ότι θα κρίνονται ακόμη πιο αυστηρά από τον κόσμο.

Ο κατήφορος σταμάτησε, αλλά αυτό δεν μπορεί να θεωρηθεί επιτυχία για μία ομάδα που μέχρι πριν λίγες αγωνιστικές ειχε το πάνω χέρι στην υπόθεση τίτλο και μάλιστα με καλή διαφορά (+5).

Ας μείνουμε, όμως, σ' αυτό που πρέπει να γίνει από δω και πέρα. Αυτή η ισοπαλία με τον Ολυμπιακό και το γεγονός ότι αποφεύχθηκαν χειρότερες εντάσεις δίνει το χρόνο στον Σαββίδη και τους συνεργάτες του στη διοίκηση να βάλουν κάτω όσα έχουν συμβεί το τελευταίο χρονικό διάστημα και να βγάλουν χρησιμα συμπεράσματα για το τι πρέπει να βελτιωθεί για να κλείσει η σεζόν με την κατάκτηση ενός σημαντικού στόχου (θέση που οδηγεί στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ). και ειδικότερα στον μεγαλομέτοχο δίνει την ευκαιρία να στήσει κατι σωστά και με πρόηγραμμα.

Τουλάχιστον, φέτος, δεν του κόστισε πολύ η απώλεια ενός τίτλου, άρα έχει να λέει ότι δεν έχει πάθει μεγάλη ζημιά στο οικονομικό.

Συνοψίζοντας, το λάθος θα είναι να περάσει η σκέψη ότι αφού σταμάτησε ο κατήφορος όλα καλά. Συνεχίζουμε και θα δούμε τι θα γίνει στα πλέι οφ. Η περίοδος που διανύουμε δεν πρέπει να μείνει ανεκμετάλλευτη από την ομάδα και αυτό πρέπει να το καταλάβουν άπαντες. Από τους παίκτες μέχρι τον μεγαλομέτοχο.

Τον κόσμο δεν τον κέρδισε η ομάδα χθες. Απλά δεν τον εκνεύρισε περισσότερο. Η μεγάλη πλειοψηφία των οπαδών έφυγε από την Τούμπα προβληματισμένη για την εικόνα του ΠΑΟΚ και το πότε επιτέλους θα είναι πραγματικός διεκδικητής του τίτλου. Αυτά για να έχουμε πλήρη συνειδητοποίηση του τι συμβαίνει μέσα και γύρω από τον ΠΑΟΚ.
*Πηγή: metrosport.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: