Τρίτη 10 Φεβρουαρίου 2015

Το μέλλον των «ρεντς» έχει ονοματεπώνυμο!!

Σε ένα σαββατοκύριακο που τα βλέμματα τράβηξε για μια ακόμη φορά-και όχι άδικα- ο Χάρι Κέιν, ο Τζόρντον Αιμπ δικαιούται και αυτός με την εμφάνιση του να στρέψει τα φώτα της δημοσιότητας πάνω του.
Μπορεί το 0-0 του ντέρμπι του Μερσεϊσάιντ, να αφήνει μια πικρία στη Λίβερπουλ των 15 τελικών προσπαθειών που κατέγραψε η στατιστική απέναντι στην Έβερτον, όμως το κέρδος για τους «κόκκινους» στο συγκεκριμένο παιχνίδι ήταν άλλο και είχε ονοματεπώνυμο.
Ο Τζόρνταν Άιμπ  είναι το πρόσωπο στο οποίο ίσως να προδιαγράφεται το ευοίωνο μέλλον της Λίβερπουλ.
Ο 19χρονος γεννημένος στις 8 Δεκεμβρίου του 1995 στο Νότιο Λονδίνο όπου και έκανε τα πρώτα ποδοσφαιρικά του βήματα στην ακαδημία της Τσάρλτον μεταπηδώντας σύντομα στη Γουίκομπ, αναδείχθηκε και δικαίως ο πολυτιμότερος παίχτης της αναμέτρησης στο ντέρμπι του Μερσεϊσάιντ. Μάλιστα λίγο έλειψε να σφραγίσει ακόμα και με ένα πανέμορφο γκολ το ντεμπούτο του σε ντερμπι, αλλά το δοκάρι στο 26ο λεπτό του στέρησε αυτή την ευκαιρία. Ανεξαρτήτως όμως αυτού, ο Αιμπ ξεχώρισε δείχνοντας στοιχεία σπουδαίου ταλέντου με την ταχύτητα, τη δημιουργικότητα και την καλή τεχνική κατάρτιση του να αποτελούν εχέγγυα για το μέλλον του νεαρού μεσοεπιθετικού, ο οποίος με το καλημέρα έβαλε τις βάσεις για μια λαμπρή πορεία.
Όμως εκτός από την στατιστική η οποία τον «ανακήρυξε» ως κορυφαίο της αναμέτρησης, κυρίως στις εύστοχες μεταβιβάσεις, μίλησε η ίδια η εικόνα στην οποία έγινε απολύτως σαφές ότι μιλάμε για έναν παίχτη που μπορεί να αγωνιστεί με ευκολία τόσο στα πλάγια όσο και στην επιθετική γραμμή των «κόκκινων», ενώ αμέσως μετά το ματς ο αρχηγός Στίβεν Τζέραρντ του έβγαλε το καπέλο και ως μάντης καλών ειδήσεων, προανήγγειλε πεδίο δόξης λαμπρό για το νεαρό άσσο.
«Τα πήγε εξαιρετικά καλά αν αναλογιστεί κανείς ότι έμαθε ότι θα αγωνιστεί μόλις 24 ώρες νωρίτερα. Έχει όλο το μέλλον μπροστά του και σίγουρα θα γίνει χαρισματικός ποδοσφαιριστής» ήταν το σχόλιο του ζωντανού θρύλου της Λίβερπουλ, τα λόγια του οποίου αποτελούν το καλύτερο παράσημο και το σημαντικότερο αριστείο στο ξεκίνημα του Τζόρντον Αιμπ.
Ωστόσο η παρουσία του Αιμπ απέναντι στην Έβερτον δεν ήταν τυχαία μιας και ο νεαρός Άγγλος είχε δείξει σοβαρά δείγματα γραφής κάνοντας το «αγροτικό» του στη Ντέρμπι Κάουντι στην οποία τον έστειλε δανεικό το καλοκαίρι ο Μπρένταν Ρότζερες για να... μάθει τη δουλειά πριν τον ρίξει στα βαθιά μετά τον επαναπατρισμό του στο Άνφιλντ τον πριν λίγες εβδομάδες. Με τη φανέλα των «κριαριών» ο Ίμπε βρήκε δίχτυα 5 φορές πραγματοποιώντας 24 εμφανίσεις, ενώ με την ανακοίνωση της αποχώρησης του, έφερε κύμα δυσαρέσκειας στις τάξεις των οπαδών της ομάδας του Στιβ ΜακΚλάρεν που είχαν προλάβει ήδη να αναγνωρίσουν το ταλέντο του.
Πάντως αυτό το ταλέντο δεν άργησε να το εκτιμήσει και ο Μπρένταν Ρότζερς ο οποίος αν και έχει ακούσει ουκ ολίγα, αξίζει κανείς να του αναγνωρίσει το «κοφτερό» του μάτι και να του προσφέρει τα εύρετρα της… ανακάλυψης, αφού ήταν αυτός που πίστεψε στον νεαρό και μάλιστα δεν δίστασε να τον ρίξει ευθύς εξ αρχής στα βαθιά. Αναφερόμενος πάντως στην παρουσία του Αιμπ ο τεχνικός των «κόκκινων» δήλωσε ικανοποιημένος από την εικόνα του ποδοσφαιριστή του εξαίροντας τα εξαιρετικά τεχνικά χαρακτηριστικά του, αλλά και την συμμετοχή που είχε στο κομμάτι της τακτικής.
Ο Τζόρντον Αιμπ το απόγευμα του Σαββάτου στο «Γκούντισον Πάρκ» πάντως εκτός από τον τίτλο του ΜVP που κέρδισε κατάφερε να αμφισβητήσει τα εκατομμύρια που βγήκαν το καλοκαίρι από τα ταμεία της Λίβερπουλ για παίχτες όπως ο Μπαλοτέλι ή ο Λάμπερτ, στέλνοντας σε συνδυασμό παράλληλα με τα κατορθώματα του Χάρυ Κέιν με τη φανέλα της Τόττεναμ, ένα ισχυρό μήνυμα για το παρόν αλλά και το μέλλον των αγγλικών ομάδων.
*Πηγή: england365.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: