Παρασκευή 17 Απριλίου 2015

«Ο Ερασιτέχνης καθορίζει το μετοχικό κεφάλαιο»

Το τελευταίο χρονικό διάστημα ο Τάσος Δεσύπρης εκδήλωσε, για δεύτερη φορά, τη διάθεσή του για την εμπλοκή στον Α.Σ. Άρης, γεγονός που, με δεδομένη τη γνώση του αναφορικά με τα ζητήματα του Ερασιτέχνη, προκάλεσε θετικές αντιδράσεις στον κόσμο των «κιτρινόμαυρων».
Συνέντευξη στον Μιχάλη Σαρόπουλο
Μιλώντας στην «Arena Press», ο Τάσος Δεσύπρης αναφέρθηκε στο Μετοχικό Κεφάλαιο της Π.Α.Ε. , με δεδομένο ότι ο Άρης θα κερδίσει την άνοδό του στη Φούτμπολ Λιγκ, ενώ διέλυσε τις όποιες φήμες υπάρχουν περί μη δυνατότητας ορισμού υψηλού Μετοχικού Κεφαλαίου.
Αναλυτικότερα ανέφερε:
«Το βασικό ζήτημα για τον Άρη είναι να κερδίσει την άνοδό του στη Φούτμπολ Λιγκ και κατόπιν, υπάρχουν αρκετά ζητήματα με τα οποία θα πρέπει όλοι να ασχοληθούν με σοβαρότητα, καθώς το διακύβευμα είναι μεγάλο».
Ποιος ορίζει το ποσό του Μετοχικού Κεφαλαίου;
«Ο νόμος ορίζει ότι δεν πρέπει να είναι κάτω από 360.000 ευρώ, όμως ουδείς μπορεί να πει ότι υπάρχει “ταβάνι”. Η Γενική Συνέλευση του Ερασιτέχνη,που θα γίνει το τελευταίο δεκαήμερο του Μαΐου, είναι αυτή που θα κρίνει το ύψος του Μετοχικού Κεφαλαίου».
Τι εννοείται, με τον όρο «ταβάνι»;
«Είναι ξεκάθαρο, ο νόμος δε λέει μέχρι πόσα χρήματα θα πρέπει να είναι το Μετοχικό Κεφάλαιο. Μπορεί επί παραδείγματι να ανοίξει στα 2 εκατομμύρια ευρώ και αν δεν καλυφθεί, τότε να καλυφθούν οι 360.000 ευρώ και να μην προκύψει κανένα απολύτως πρόβλημα. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί θα πρέπει να περιορίσει από μόνος του ο Άρης τις δυνατότητές του. Σίγουρα θα πρέπει όλοι να αντιληφθούν τις απαιτήσεις των καιρών και τις δυσκολίες που υπάρχουν και κατόπιν να αποφασίσουν, όμως δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από το να υπάρξουν και άνθρωποι που να θέλουν να στηρίξουν τη προσπάθεια του Άλεξ Κάλας και ενδεχομένως να αποτελέσουν ισχυρούς “συμπαίκτες”».
*Πηγή: arenafm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: