Τετάρτη 13 Μαΐου 2015

Ο «Γολγοθάς» του ΠΑΟΚ… και το μοιραίο «Βέρτιγκο»

Γράφει ο Δημήτρης Μπούζας

Στην πλέον «κρίσιμη» καμπή της αγωνιστικής περιόδου και μια ανάσα πριν από τα πλέι οφ που θα καθορίσουν τη σειρά των διακρίσεων των τεσσάρων ομάδων που συμμετέχουν σε αυτά, ο ΠΑΟΚ παρουσιάζει την εικόνα μιας ομάδας εγκλωβισμένης σε πολλά αδιέξοδα.

Τα οποία δύσκολα θα ξεπεραστούν αν δεν υπάρξει άμεση αντίδραση, αποφασιστικότητα και συντονισμός σε όλα τα επίπεδα. Είναι αλήθεια πώς το «Βέρτιγκο» της αναβλητικότητας με τους μετεωρισμούς και τις κυβιστήσεις της διοίκησης σε ότι αφορά τον προγραμματισμό της νέας χρονιάς (τεχνικός διευθυντής, προπονητής), αυτή τη στιγμή περνά σε δεύτερη μοίρα.

Και αυτό, προκειμένου να εκτιμηθεί η τρέχουσα κατάσταση, όπως ακριβώς έχει διαμορφωθεί με τα αλλεπάλληλα κρούσματα τραυματισμών βασικών παικτών σε συνδυασμό και με την ψυχολογία του οπαδικού ξενερώματος. Το «Βέρτιγκο» (παλιά και μοιραία συνήθεια) μπορεί, όπως προαναφέραμε να μείνει στην άκρη. Κάτι τέτοιο όμως δεν μπορεί να γίνει με τον «Γολγοθά» που ανοίγεται μπροστά και βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής προκαλώντας και ανησυχώντας την ασπρόμαυρη οικογένεια. Η αντιμετώπιση του δεν αφήνει περιθώρια αναβολών και κυβιστήσεων. Η διαχείριση του αφορά το τελευταίο αλλά και πολύ σημαντικό διακύβευμα της χρονιάς (συμμετοχή της ομάδας στα προκριματικά του ChampionsLeague).

Ότι απέμεινε δηλαδή από μια χρονιά που ξεκίνησε με τον πλέον εντυπωσιακό τρόπο και κατέληξε όμως σε «θρύψαλα και κομμάτια» εξαιτίας απαράδεκτων εμμονών και αυτοκαταστροφικών διαστροφικών συμπεριφορών συγκεκριμένων προσώπων. Δεν είναι υπερβολικός ο χαρακτηρισμός της τρέχουσας κατάστασης σαν «μαρτύριο». Καμιά από τις υπόλοιπες ομάδες που συμμετέχουν στον κύκλο των πλέι οφ δεν αντιμετωπίζει – ούτε κατά διάνοια- παρόμοιο ή ανάλογο πρόβλημα. Ο Δικέφαλος του Βορρά έχει μπροστά του ένα πραγματικό «βουνό».

Θα χρειαστεί τεράστια ψυχικά αποθέματα για να το «ξεπεράσει». Λεπτομέρειες για όλα όσα αυτή τη στιγμή συνθέτουν αυτό το τεράστιο πρόβλημα και ανησυχούν δικαιολογημένα τους ανθρώπους του ΠΑΟΚ θα τις βρείτε στο σχετικό ρεπορτάζ των συναδέλφων που επιμελούνται το αγωνιστικό κομμάτι της ομάδας. Αν κάτι θα θέλαμε να επισημάνουμε στο σημερινό μας σχόλιο, στην προκειμένη περίπτωση, είναι ότι σε αυτή την τόσο κρίσιμη καμπή, η υποχρέωση που προκύπτει σε όλους τους εμπλεκόμενους (ΠΑΕ, λαό, ομάδα) είναι τεράστια και ηθική πέρα ως πέρα απέναντι όχι σε πρόσωπα αλλά στην ιστορία αλλά και στην παράδοση του δημοφιλέστερου σωματείου του Βορρά.

Έχουν χρέος να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και αφήνοντας στην άκρη πικρίες, αντιπαλότητες και εσωστρέφειες να «επιστρέψουν» στις «ρίζες» τους, να ομονοήσουν, να «θεριέψουν» και να «αναστήσουν» αξίες και θρύλους. Η Τούμπα πρέπει να γίνει Τούμπα (έστω και για αυτό το συγκεκριμένο διάστημα των πλέι οφ) και η ομάδα των μεγάλων ανατροπών και υπερβάσεων (όποιοι και αν κληθούν να την στελεχώσουν) να επανεμφανιστεί αποφασισμένη να κερδίσει το μεγάλο «στοίχημα» που έχει μπροστά της.

Όλα μπορούν να αντιμετωπιστούν. Ακόμη και αυτός ο «Γολγοθάς» με τα αλλεπάλληλα και απρόσμενα προβλήματα που συσσωρευθήκαν. Ωστόσο εκτός  από το «Βέρτιγκο» των αναβολών με  τους φόβους και την αγωνία των αδιεξόδων, στο σύλλογο,  έχουμε και κάποιες άλλες μεγάλες στιγμές που δίνουν τεράστια και εκτός συναγωνισμού κίνητρα.

Ο μεγαλομέτοχος του συλλόγου σήμερα (εκτός απροόπτου) με μια μεγάλη κίνηση του απελευθερώνει τον σύλλογο από τα επαχθές, δυσβάστακτο και τυραννικό χρέος πολλών ετών. Αλήθεια μεγαλύτερο κίνητρο  μπορεί να υπάρξει, για μια ομόθυμη συστράτευση αλλαγής σελίδας και  για μια νέα εποχή; Εκατοντάδες χιλιάδες φίλοι του ΠΑΟΚ ευχαριστούν και ευγνωμονούν τον Ιβάν Σαββίδη και του υπόσχονται να μην λησμονήσουν ποτέ ότι και να συμβεί την τεράστια προσφορά του στην αγαπημένη τους ομάδας. Καλή δύναμη σε όλους από εδώ και πέρα!
*Πηγή: metrosport.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: