Κυριακή 17 Μαΐου 2015

Μανωλόπουλος: «Όλοι μιλούν για το μπάσκετ που έπαιξε ο Κολοσσός»

Ο Κολοσσός Ρόδου πανηγύρισε μια πολύ σπουδαία νίκη απέναντι στον Παναθηναϊκό και ένας από τους παίκτες που συνετέλεσαν στην επιτυχία αυτή, ο Σωτήρης Μανωλόπουλος, μίλησε στο Superbasket.gr για τα συναισθήματα που ένιωσε μετά το τέλος του αγώνα, ενώ επισημαίνει πως το μπάσκετ που έπαιξαν στο «σμαραγδένιο νησί» συζητήθηκε από πολύ κόσμο!
Τη φετινή σεζόν η ομάδα που αποτέλεσε την ευχάριστη έκπληξη του πρωταθλήματος ήταν ο Κολοσσός Ρόδου. Οι Ροδίτες έπαιξαν πολύ όμορφο μπάσκετ, ενώ πήραν και πολλές σημαντικές νίκες. Όλα αυτά έγιναν, κατά κύριο λόγο, με την έλευση του Άρη Λυκογιάννη στην τεχνική ηγεσία της ομάδας.
Κι αν κάποιος πιστεύει πως μετά το τέλος της κανονικής περιόδου όλα θα τελείωναν στη Ρόδο, γελάστηκε. Αυτό γιατί οι «θαλασσί» επιβλήθηκαν του Παναθηναϊκού, στο δεύτερο παιχνίδι της σειράς των πλέι οφ με 75-73, κάνοντας το 1-1. Ένας από τους παίκτες που συνετέλεσαν στο αποτέλεσμα αυτό ήταν και ο Σωτήρης Μανωλόπουλος. Ο έμπειρος φόργουορντ με 12 πόντους και 2 ριμπάουντ έκανε αρκετή… αθόρυβη δουλειά, δίνοντας πολλές λύσεις σε κρίσιμα σημεία.
Μιλώντας στο Superbasket.gr αξιολόγησε την εικόνα των «πράσινων», ενώ εξήγησε γιατί περιμένει καλύτερους τους παίκτες του «τριφυλλιού» στα επόμενα παιχνίδια. Παράλληλα, μιλάει με τα καλύτερα λόγια για τον κόσμο της ομάδας, αλλά και για τον άνθρωπο που… μεταμόρφωσε τον Κολοσσό, τον Άρη Λυκογιάννη!
Ποια είναι τα πρώτα συναισθήματα μετά το άστοχο σουτ του Μαυροκεφαλίδη;
«Εμείς μπήκαμε στο παιχνίδι ξέροντας τις απουσίες που έχει ο Παναθηναϊκός, αλλά και γνωρίζοντας πόσο μεγάλη ομάδα είναι. Θέλαμε, όμως, να κάνουμε το δικό μας παιχνίδι. Μπήκαμε συγκενυρωμένοι για να κάνουμε το δικό μας παιχνίδι και για να μετρήσουμε τις δυνάμεις μας στο τέλος. Όσο περνούσε η ώρα το πιστεύαμε όλο και πιο πολύ. Περιμέναμε την αντίδραση του Παναθηναϊκού, αλλά ήμασταν διαβασμένοι, υπομονετικοί και σοβαροί και ήρθε η πάρα πολύ μεγάλη νίκη».
Οι απουσίες του Παναθηναϊκού έπαιξαν ρόλο στην έκβαση της αναμέτρησης;
«Προφανώς! Όταν οι δύο πιο έμπειροι και πιο μεγάλοι παίκτες λείπουν, όπως είναι ο Διαμαντίδης και ο Φώτσης και στην θέση τους έρχονται δύο παιδιά καινούργια με 2 προπονήσεις μόνο, η ποιότητα αλλάζει. Το ξέραμε αυτό και γνωρίζαμε πως τα νέα παιδιά δεν θα ήταν δοκιμασμένα 100% στην ομάδα και θέλαμε να πιέσουμε πολύ την μπάλα. Με την απουσία του Διαμαντίδη ο Παναθηναϊκός είχε μεγάλο πρόβλημα στην κυκλοφορία και εμείς δημιουργήσαμε πολλά προβλήματα στο πικ εν ρολ και κερδίσαμε».
Η νίκη αυτή είναι το επιστέγασμα των προσπαθειών σας για φέτος;
«Όταν ήρθα εγώ στην ομάδα, η ομάδα μετρούσε τέσσερις νίκες και ολοκλήρωσε την κανονική διάρκεια με 13! Στον δεύτερο γύρο, ειδικότερα έκανε πολύ καλή πορεία, ενώ για μια νίκη χάσαμε και την έκτη θέση. Όλοι μιλάνε για το μπάσκετ που έπαιξε ο Κολοσσός. Αυτή η νίκη, μπροστά στον κόσμο, που γέμισε το γήπεδο, είναι η αντανάκλαση του τι έγινε όλη τη χρονιά στην Ρόδο».
Αντιμετωπίζοντας τον Παναθηναϊκό, σε τι κατάσταση θεωρείς πως βρίσκεται στην παρούσα φάση;
«Ο Παναθηναϊκός έχει ένα νέο προπονητή και δύο νέους παίκτες, οι οποίοι πιστεύω πως θα βοηθήσουν πολύ στην πορεία της σεζόν. Είχε και δύο σοβαρές ελλείψεις, μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας. Ο Διαμαντίδης είναι το Α και το Ω του Παναθηναϊκού. Αυτός είναι το μυαλό και όλη η δημιουργία της ομάδας. Με τον Φώτση συνεργάζονται άψογα. Δεν είναι κριτήριο η εμφάνιση του Παναθηναϊκού στην Ρόδο, αλλά πιστεύω πως με την ενσωμάτωση των τραυματιών, αλλά και με τους νέους παίκτες που ήρθαν, θα παλέψει μέχρι τέλους για το πρωτάθλημα».
Τι αντίκτυπο είναι η νίκη αυτή στον κόσμο;
«Ο κόσμος το χάρηκε πάρα πολύ. Γέμισε το γήπεδο, αν και γνώριζε από την αρχή πως περισσότερες πιθανότητες είχε η ήττα. Ο κόσμος πιστεύω ήρθε στο γήπεδο για να χειροκροτήσει την εικόνα της ομάδας σε όλη τη σεζόν. Η αρχική προσπάθεια ήταν για να μείνει στην κατηγορία η ομάδα, όμως καταφέραμε να κάνουμε 13 νίκες και να μπούμε στα πλέι οφ. Ήταν το καλύτερο δώρο και από τον κόσμο που γέμισε το γήπεδο, αλλά και από εμάς που τους χαρίσαμε τη νίκη».
Το γεμάτο γήπεδο είναι το μεγαλύτερο… παράσημο για εσάς;
«Σκοπός και αυτοσκοπός ήταν να παίξουμε σοβαρό μπάσκετ και να επιστρέψει ο κόσμος της Ρόδου στο γήπεδο, ο οποίος ξέρει από μπάσκετ. Ήταν ένα στοίχημα που είχαμε βάλει με τους εαυτούς μας, να επιστρέψει ο κόσμος στο γήπεδο και  να εκτιμήσει την προσπάθεια που γίνεται. Αυτό, πιστεύω φάνηκε και σε άλλα παιχνίδια με χειρότερες εμπορικά, ομάδες».
Στο παιχνίδι της Τρίτης τι μπορεί να περιμένει ο κόσμος από εσάς;
«Όλοι θα πρέπει να περιμένουν πως η ομάδα θα παρουσιαστεί σοβαρή και έτοιμη. Αυτό είπαμε και στα αποδυτήρια. Ο προπονητής είναι πάντα αυστηρός μαζί μας και πάντα μας δίνει επιπλέον κίνητρο και ζητάει από εμάς το κάτι παραπάνω. Πάντα μετά από κάθε μεγάλη νίκη ο προπονητής χαμήλωνε τον πήχη και ήταν προσγειωμένος. Δεν ξέρω για το αποτέλεσμα την Τρίτη, όμως ξέρω πως η ομάδα θα είναι εκεί και θα αγωνιστεί».
Η νίκη απέναντι στον Παναθηναϊκό αφήνει παρακαταθήκη για τη νέα σεζόν; Είναι κάποιου είδους μήνυμα;
«Νομίζω πως αυτή είναι μια καλή ευκαιρία να δει η διοίκηση ακόμα καλύτερα τα πράγματα που έχουν γίνει φέτος. Με την έλευση του κόουτς Λυκογιάννη άλλαξε τελείως η φιλοσοφία της ομάδας. Η ομάδα έπαιξε πολύ σοβαρό και πειθαρχημένο μπάσκετ. Ξεκινούσε από την άμυνα σε όλα τα παιχνίδια. Είναι ο κύριος λόγος, ο προπονητής δηλαδή, που η ομάδα έκανε αυτή την πορεία. Πάντα προσπαθούσε να μας βοηθήσει και πάντα ήταν δίπλα μας. Η ομάδα έπαιξε τόσο καλά εξ αιτίας του. Θα πάρχει πρόθεση απ’ όλες τις πλευρές να παραμείνει ένας κορμός, ώστε να συνεχιστεί η ομάδα με τον ίδιο τρόπο και την επόμενη χρονιά».
*Πηγή: superbasket.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: