Κυριακή 17 Μαΐου 2015

Δεν έπαθε… Ολυμπιακό η ΤΣΣΚΑ!!

Πήγε να πάθει νέο ασύλληπτο «κάζο», πετώντας στα σκουπίδια διαφορά 28(!) πόντων, ωστόσο αυτή τη φορά η ΤΣΣΚΑ Μόσχας τα κατάφερε στο τέλος και επικράτησε 86-80 της Φενέρμπαχτσε στον μικρό τελικό.

Δεν έπαθε… Ολυμπιακό η ΤΣΣΚΑ!
Παιχνίδι της… παρηγοριάς όμως τα είδαμε όλα ξανά!

Η ΤΣΣΚΑ Μόσχας έφτασε να προηγείται ακόμα και με 28 πόντους (54-26) απέναντι στην τραγική Φενέρμπαχτσε, ωστόσο η «αρμάδα» του Ζοτς έκανε τρελή αντεπίθεση, ισοφάρισε στα τελευταία λεπτά, αλλά τελικά γνώρισε την ήττα με 86-80, όπου έφερε την ομάδα του Ιτούδη στην τρίτη θέση της Ευρωλίγκας.

Για τους νικητές -που παραλίγο να βάλουν ακόμα μια επική αυτοκτονία στο… βιογραφικό τους- 17 πόντους είχε ο Ντε Κολό, 14 ο Νίκολς (που ήταν… λίρα εκατό) και 12 ο Τζάκσον, ενώ ο Τεόντοσιτς δεν έπαιξε λόγω τραυματισμού.

Από πλευράς Τούρκων που μέχρι το 25’… δεν υπήρχαν στο παρκέ της Μαδρίτης, ο Γκάουντλοκ σταμάτησε στους 24 , ο Μπιέλιτσα είχε 18, ο Ζήσης είχε 12 και 6 ασίστ, ενώ ο Ερντέν θα μπορούσε να γίνει ο άνθρωπος του ματς, καθώς ήρθε απ’ τον πάγκο και έκανε μεγάλη ζημιά.


Το ματς

Δεν είναι υπερβολή να πεις πως η Φενέρμπαχτσε… δεν μπήκε καν στο παρκέ. Εκτός τόπου και χρόνου στις δύο άκρες του παρκέ και η ΤΣΣΚΑ που έτρεχε… ασταμάτητα προηγήθηκε 12-0 και δέχθηκε το πρώτο καλάθι μετά από 4’ κι αφού ο Ομπράντοβιτς αναγκάστηκε να ρίξει τους «βασικούς» στον αγώνα. Οι Τούρκοι δεν μπορούσαν να κάνουν το παραμικρό, είχαν με το… καλημέρα 5 λάθη, είχαν λάθος επιλογές, είχαν 2/8 σουτ και μοιραία η ομάδα του Ιτούδη έφτασε στο 18-4. Ο Χάινς πέρασε στο ματς και έκανε μεγάλη «ζημιά» με συνεχόμενα καλάθια και ριμπάουντ, στέλνοντας τη διαφορά στο 26-7! Κι αν δεν ήταν το ξέσπασμα του Γκάουντλοκ (με τρία σερί τρίποντα) το 27-13 στο 10’ θα ‘χε πάρει μεγαλύτερες διαστάσεις.

inner

Η ομάδα του Ζοτς ήταν… αλλού ντ’ αλλού! Δεν μπορούσε να παίξει στην επίθεση, δεν μπορούσε να παίξει στην άμυνα και ο Ιτούδης είχε πλέον την… άνεση να χρησιμοποιήσει ακόμα και τον Νίκολς (που στον ημιτελικό μπήκε και… βγήκε), με τη ρωσική αρκούδα να προηγείται άνετα 41-18. Ο Φριτζόν με τρίποντο έστειλε τη διαφορά στην ύψιστη μέχρι τότε τιμή της για το 45-18, με την εικόνα της Φενέρμπαχτσε να είναι παρατημένη, εξ’ ου και το -27! Κάπως έτσι, οδηγηθήκαμε στην ανάπαυλα, με την ΤΣΣΚΑ να έχει double score (48-24) και να… ψάχνεις να βρεις πού είναι οι Τούρκοι.

inner

Ο Γουίμς νωρίς-νωρίς στο δεύτερο μέρος έστειλε το ματς στο +28(!) για την ομάδα του Ιτούδη, διαμορφώνοντας το 54-26 και μην μπορεί κάποιος να προβλέψει την ανατρεπτική πορεία που θα ακολουθούσε. Ο Μπιέλιτσα άρχισε να παίζει σαν πραγματικός MVP της φετινής Ευρώπης, σήκωσε -κυρίως- την Φενέρ στις πλάτες του και σιγά-σιγά ροκάνισε τη διαφορά για το 56-37, με το σερί των Τούρκων να φτάνει στο 11-2. Ο Σέρβος δεν θα μπορούσε μόνος του να γυρίσει το ματς. Ήθελε βοήθειες και τις βρήκε αρχικά απ’ τον συμπατριώτη του Μπογκντάνοβιτς που έγραψε το 60-45 μειώνοντας ακόμα περισσότερο απέναντι σε μια ΤΣΣΚΑ που είχε πάθει ασύλληπτη καθίζηση σε άμυνα και επίθεση. Ο Ζήσης πήρε πρωτοβουλίες, σε οργάνωση και εκτέλεση και βοήθησε τα μέγιστα, προκειμένου να «σφίξει» ακόμα περισσότερο τον κλοιό γύρω απ’ την ΤΣΣΚΑ, με το 66-55 στο 30’, όπου η Φενέρ είχε επιμέρους σκορ 31-18.

inner

Ο Γκάουντλοκ (22π.) είχε σεληνιαστεί. Ο Ερντέν αποδεικνυόταν λίρα εκατό, κάνοντας θραύση κάτω απ’ τη ρακέτα. Και η Φενέρ δεν ήταν απλά πλέον στο… κόλπο, αλλά έφτασε να ‘χει ανατρέψει κανονικά τη διαφορά 28 πόντων και να ισοφαρίζει σε 70-70, χάρη σε τρίποντο του πολύ καλού Ζήση στο 35’! Τα χέρια των παικτών της ΤΣΣΚΑ έτρεμαν, τα ‘χαν χαμένα. Αλλωστε έχουν γνωρίσει στο παρελθόν παρόμοιες… πανωλεθρίες. Όσο κι αν κρατούσαν -χάρη σε Ντε Κολό- το προβάδισμα, ο Μπιέλιτσα ισοφάριζε εκ νέου σε 77-77 (37’). Στο κρίσιμο σημείο, όμως, δύο λάθη στην επίθεση για την Φενέρ και η ψυχραιμία της ΤΣΣΚΑ στις βολές έφερε το 81-77 υπέρ των Ρώσων. Το τρίποντο του Νίκολς ήταν… μαχαιριά στο τελευταίο λεπτό, καθώς έγραψε το 84-78 υπέρ της ρωσικής αρκούδας και πλέον δεν υπήρχε χρόνος για ολική επαναφορά, με τον ίδιο παίκτη να γράφει και το τελικό 86-80 που έδωσε την τρίτη θέση της… παρηγοριάς στην ΤΣΣΚΑ.

Τα δεκάλεπτα: 27-13, 48-24, 66-55, 86-80

ΤΣΣΚΑ Μόσχας: Ντε Κολό 17, Φριτζόν 9, Νίκολς 14, Τζάκσον 12, Μαρκοϊσβίλι 1, Κορόμπκοφ, Γουίμς 6, Βοροντσέβιτς 3, Κάουν 9, Χριάπα 2, Χάινς 8, Κιριλένκο 5

Φενέρμπαχτσε: Γκάουντλοκ 24, Ζήσης 12, Μπιέλιτσα 18 (10 ριμπάουντ), Ερντέν 8, Μαχμούτογλου, Μπογκντάνοβιτς 5, Τσετίν, Σαβάς, Ζόριτς 8, Βέσελι 5 *Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: