Κυριακή 17 Μαΐου 2015

Αυτό που πάντα έκανε την διαφορά...!

Ο Διονύσης Δελλής αναλύει στο Gazzetta.gr όλες τις παραμέτρους για το θέμα του Νταβίντ Φουστέρ και του μέλλοντός του στον Ολυμπιακό.
Δεν έχει κλείσει το θέμα του. Στην πραγματικότητα έχει πάρει κάτι σαν σιωπηρή παράταση. Με τις πιθανότητες όμως να είναι πια συγκεκριμένες. Λογικά ο Νταβίδ Φουστέρ σε μια εβδομάδα, κόντρα στην Ξάνθη σε έναν τελικό κυπέλλου αποχαιρετά τα ερυθρόλευκα και τον Ολυμπιακό. Έπειτα από μια άκρως πετυχημένη 5ετία.
Σκληρό; Όχι ακριβώς αν και δεν θα πρέπει να λησμονούμε τον αληθινό σεβασμό αλλά και την δημοφιλία που απολαμβάνει ο 33άχρονος στο λιμάνι. Επαγγελματικό είναι η πιο σωστή λέξη, μιας και δεν θα πρέπει να λησμονούμε ότι οι δύο πλευρές έκαναν πριν από κανά δίμηνο έναν πρώτο κύκλο διαπραγμάτευσης. Και δεν τα βρήκαν. Στο οικονομικό φυσικά. Οι συμφωνίες ως γνωστόν θέλουν δύο. Παρότι οι προθέσεις των δύο πλευρών ήταν εξ αρχής στο ίδιο μήκος κύματος λοιπόν, το ρεπορτάζ λέει ότι Ολυμπιακός και Φουστέρ δεν εναρμονίστηκαν τότε. Ούτε βέβαια και τώρα.  
Και ενώ όλα τα παραπάνω από την «έγνοια» και μόνο θα μπορούσαν να τον έχουν κάνει... κάπως, φυσιολογικά, ανθρώπινα  ο Ισπανός μέσο-επιθετικός ήταν απόψε στο Καραϊσκάκης στα... καλύτερα του. Λες και δεν τρέχει τίποτε. Αλώνισε το γήπεδο. Έβγαλε όλη αυτή την ενέργεια που τον χαρακτηρίζει στα καλά του 90άλεπτα. Αν το καλοσκεφτεί κανείς μπορεί να έκανε και την καλύτερη παρουσία του μέσα στο 2015, σε αυτό το φιλικό με τον Παναιτωλικό.
Και είναι βέβαιο ότι έβαλε τον Περέιρα σε σκέψεις με θέα στην 11άδα του τελικού. Με τον Αφελάι να έχει ήδη αποχαιρετήσει, τον Ντοσεβί τραυματία και τον Φορτούνη φιλότιμο αλλά σε καμία περίπτωση ακραίο, δεν θα μας κάνει καμία εντύπωση αν δούμε τον «υπαρχηγό» του Ολυμπιακού στο αρχικό σχήμα. Παρέα με τον Τσόρι, τον Μήτρογλου και έναν εκ των Χάρα ή Μπενίτες για την συμπλήρωση του επιθετικού καρέ στην 4-2-3-1 διάταξη του Πορτογάλου τεχνικού.
Εμφανίσεις σαν την αποψινή είναι που κάνουν τον Φουστέρ τόσο διαφορετικό. Βλέπεις κάποιους με «δεμένο» συμβόλαιο να είναι σε... πρόωρες διακοπές. Βλέπεις άλλους που ξέρουν ότι θα φύγουν να... ταξιδεύουν ήδη με το μυαλό τους στα επόμενα. Και βλέπεις και τον Φουστέρ, να τρέχει και να μαρκάρει  σε ένα φιλικό ματς λες και παίζει Τσάμπιονς Λιγκ. Συγκεντρωμένος 100%.
Και για να σας προλάβουμε: Είναι βέβαιο ότι δεν το κάνει γιατί προσδοκά με αυτόν τον τρόπο σε «ανατροπή» των δεδομένων. Αυτό αν είναι να συμβεί, θα συμβεί και θα το ξέρουν μονάχα εκείνος και ο πρόεδρος του Ολυμπιακού. Το κάνει γιατί πολύ απλά αυτός είναι ο Φουστέρ. Διότι δεν ξέρει να σκέφτεται αλλιώς. Ανάποδα. Με αυτόν τον τρόπο κάνει προπόνηση, με αυτόν τρόπο παίζει στα φιλικά, έτσι μπαίνει και στα επίσημα.
Στο 100%. Είτε με σπασμένο χέρι, είτε με το κεφάλι ανοιγμένο, είτε είναι το πρώτο δευτερόλεπτο, είτε το τελευταίο. Αν ήξερε όλο αυτό να το «διαχειριστεί» και να μην φτάνει στα... κόκκινα, ίσως να είχε στην καριέρα του πολύ λιγότερους τραυματισμούς, μυϊκούς και μη. Δεν θα ήταν ο Φουστέρ όμως. Θα ήταν κάποιος άλλος...
Ειλικρινά, δεν μας πέφτει λόγος σε ότι αφορά την οικονομική διαπραγμάτευση του 33άχρονου με την ομάδα του. Πόσα θέλει, πόσα του δίνουν, πόσα έχει πάρει αυτή την 5ετία κλπ. Όπως ο Ισπανός είναι επαγγελματίας σε όλα τα υπόλοιπα είναι και σε αυτό. Και καλά κάνει. Όπως με τη σειρά του  και ο Ολυμπιακός έχει την πολιτική του σε αυτά τα θέματα. Δεν γνωρίζουμε τον επίλογο. Ξέρουμε τα τωρινά δεδομένα. Και έχουμε πάντα κατά νου, το ενδεχόμενο μιας ανατροπής ακριβώς επειδή η κουβέντα γίνεται για μια τόσο ειδική περίπτωση. Για άλλον δεν θα το συζητούσαμε καν.
Αυτό όμως που θα κάνει τον Νταβίδ Φουστέρ ξεχωριστή υπόθεση, όσο και να παραμείνει ακόμη στο μεγάλο λιμάνι θα είναι παρουσίες σαν την... αποψινή. Και νομίζουμε ότι αξίζει κάποιος να το έχει κατά νου, ανεξαρτήτως του φινάλε της ιστορίας.

*Πηγή: gazzetta.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: