Κυριακή 17 Μαΐου 2015

Το διπλό… σοκ του Παναθηναϊκού!!

Η 16η Μαΐου ήταν μια γεμάτη μέρα για τον Παναθηναϊκό. Όχι, όμως, με ευχάριστα γεγονότα. Τουναντίον.

Το διπλό… σοκ του Παναθηναϊκού
Κι αν η ήττα στη Ρόδο από τον Κολοσσό μπορεί να καλυφθεί με νίκη στο ΟΑΚΑ, το κενό που αφήνει ο τραυματισμός του Νίκου Παππά πολύ δύσκολα καλύπτεται.
Οι «πράσινοι» δεν κατάφεραν να κερδίσουν στο »σμαραγδένιο νησί» λόγω των απουσιών που είχαν, αλλά και λόγω του γεγονότος πως πέραν των Μαυροκεφαλίδη και Παππά δεν υπήρχε άλλη αξιόπιστη λύση επιθετικά. Ο Μπατίστα δεν βρέθηκε σε καλή μέρα, ο Νέλσον δεν βοήθησε, ο Σλότερ άργησε να μπει στο κλίμα του αγώνα, ενώ οι Μπλουμς και Μποχωρίδης απλώς συμπλήρωσαν την περιφέρεια. Οι Κούπερ και Μόργκαν είναι ένα ξεχωριστό κεφάλαιο, το οποίο θα αναλυθεί παρακάτω.
Το 1-1 στη σειρά προβληματίζει μεν, αλλά δεν φέρνει και την καταστροφή. Οι «πράσινοι» το απόγευμα της Τρίτης έχουν την ευκαιρία να τελειώσουν την σειρά, έχοντας στις τάξεις τους Διαμαντίδη και Φώτση. Με άλλα λόγια, θα έχουν περισσότερη ποιότητα και εμπειρία.
Κι αν η ήττα στη Ρόδο δεν έφερε την καταστροφή, τα νέα από τον τραυματισμό του Νίκου Παππά ήταν σκέτη καταστροφή. Ρήξη πρόσθιου χιαστού και έξω μηνίσκου ήταν η γνωμάτευση. Σεζόν τέλος με άλλα λόγια και για τους επόμενους 6 μήνες ο πιο φορμαρισμένος παίκτης (μαζί με τον Μαυροκεφαλίδη) του ρόστερ θα βλέπει με γύψο τα παιχνίδια της ομάδας. Το «χτύπημα» είναι πραγματικά μεγάλο για τον Σωτήρη Μανωλόπουλο και τον Παναθηναϊκό, ο οποίος δουλεύει ένα συγκεκριμένο πλάνο στο μυαλό του και η απώλεια του Έλληνα γκαρντ αλλάζει άρδην τα δεδομένα. Όλα αυτά για έναν παίκτη που δεν του χαρίστηκε τίποτα και κανένας και πριν από ένα μήνα, περίπου, υπέγραψε το νέο συμβόλαιό του, έως το 2018, το οποίο τον καθιστούσε τον επόμενο ηγέτη της ομάδας. Πλέον, όμως, όλα πάνε ένα βήμα πίσω.
Μέσα στο σοκ αυτό, λοιπόν, άπαντες θα πρέπει να προχωρήσουν ενόψει της συνέχειας της σεζόν. Δρόμος υπάρχει πολύς, χρόνος επίσης. Αυτό που μένει είναι να αποδειχθεί πως η αναμέτρηση στο Βενετόκλειο ήταν μια κακή παρένθεση. Αυτό, βέβαια, δεν αποδεικνύεται με την αναμέτρηση της ερχόμενης Τρίτης στο ΟΑΚΑ, αλλά σε βάθος χρόνου.
Κλείνοντας, πρέπει να γίνει αναφορά και στο ντεμπούτο των Μόργκαν και Κούπερ. Ο πρώτος έδωσε στοιχεία τα οποία έλειπαν στην ομάδα. Έχει καλή επαφή με το καλάθι, καλές τοποθετήσεις και η πρώτη του επίσημη εμφάνιση με τα πράσινα χαρακτηρίζεται θετική. Δίχως αμφιβολία, το μοναδικό θετικό που αποκόμισε το «τριφύλλι» από το παιχνίδι του Σαββάτου ήταν η εμφάνιση του 27χρονου φόργουορντ. Από την άλλη πλευρά, ο Κούπερ δεν μπήκε ποτέ στο κλίμα του αγώνα. Δεν έκανε αισθητή την παρουσία του -σχεδόν- σε κανένα σημείο, δείχνοντας πως θέλει χρόνο προσαρμογής. Με τον τραυματισμό του Παππά, όμως, δεν υπάρχει η… πολυτέλεια να μπει σταδιακά στο κλίμα. Πρέπει να βοηθήσει άμεσα!
ΥΓ. Δεν ήρθε η καταστροφή με την ήττα στον Ρόδο. Υπομονή και δουλειά χρειάζεται!

Πηγή:  www.superbasket.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: