Κυριακή 17 Μαΐου 2015

Κερδισμένη η Άλκμααρ!!

Το «εισιτήριο» που οδηγεί απευθείας στο Europa League από την Eredivisie πήρε η Άλκμααρ, που επικράτησε 4-1 εκτός έδρας της Εξελσιόρ, στέλνοντας τη Φέγενορντ στη διαδικασία των play-off.

Κερδισμένη η Άλκμααρ
Η τρίτη θέση που οδηγεί απευθείας στο Europa League ήταν το μόνο πράγμα που δεν είχε κριθεί στο ολλανδικό πρωτάθλημα, με την Άλκμααρ να είναι εκείνη που την κατέλαβε τελικά, επικρατώντας 3-1 της Εξέλσιορ, στην τελευταία αγωνιστική της Eredivisie. Στα play-off η Φέγενορντ, που ηττήθηκε 2-0 από την Τσβόλε.

Η Άλκμααρ ήξερε ότι σε περίπτωση ισοβαθμίας με την Φέγενορντ είχε το "κάτω χέρι", γι’ αυτό και μπήκε αποφασισμένη να διεκδικήσει τη νίκη κόντρα στην Εξέλσιορ, περιμένοντας παράλληλα «δωράκι» από την Τσβόλε.

Ηδη, στο 6’ είχε πάρει προβάδισμα δύο τερμάτων, χάρη στους Γιόχανσον και Μπεργκίς. Στο 35’, ο Χένρικσεν "ανέβασε το δείκτη" του σκορ στο 3-0, με τον Γκουβελέου να πετυχαίνει αυτογκόλ πέντε λεπτά αργότερα και να μειώνει για την Εξέλσιορ σε 3-1.

Ο Γιόχανσον, ωστόσο, «μίλησε» ξανά στο 57’, διαμορφώνοντας το τελικό 4-1, αποτέλεσμα που «κλείδωσε» στην ομάδα του την τρίτη θέση.

Την ίδια ώρα, η Φέγενορντ γνώριζε «βαριά» ήττα στην έδρα της Τσβόλε. Στο 52’, οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν χάρη στο γκολ του Ριένστρα, ενώ στο 72’ ο Κάρσντορπ ανέτρεψε τον Νέτσιντ μέσα στην περιοχή, με τον διαιτητή να δείχνει κόκκινη κάρτα και πέναλτι.

Ο ίδιος ο Τσέχος, πρώην παίκτης του ΠΑΟΚ, ανέλαβε την εκτέλεση, ευστόχησε και έκανε το 2-0, ενώ στις καθυστερήσεις «έγραψε» το τελικό 3-0.

Ούτε η πρωταθλήτρια Αϊντχόφεν κατάφερε να νικήσει, καθώς ήρθε ισόπαλη εκτός έδρας 2-2 με την Ντεν Χάαγκ. Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν στο 24’ με τον Ιακοβέντο, με τον Νάρσινγκ να ισοφαρίζει στο τελευταίο λεπτό του πρώτου ημιχρόνου. Η Ντεν Χάαγκ πήρε εκ νέου το προβάδισμα στο 56’ με τον Μπάκερ, όμως η PSV ισοφάρισε και πάλι, αυτή τη φορά με τον Ντε Γιονγκ, με το 2-2 να παραμένει μέχρι το τέλος.

Ο Αγιαξ προηγήθηκε στο 57’ με τον Φίσερ, ωστόσο η Ντόρντρεχτ ισοφάρισε στο 70’ με το γκολ του Κλάιμπερ. Όλα έδειχναν ισοπαλία, όμως η Ντόρντρεχτ «μίλησε» ξανά στις καθυστερήσεις και, χάρη στο γκολ του Φαν Χάαρεν, ολοκλήρωσε την "ανατροπή" της (2-1).

Με "ανατροπή" επικράτησε και η Τβέντε, που αντιμετώπιζε εκτός έδρας την Χέρενφεν. Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν μόλις στο πρώτο λεπτό με τον Σλάγκβερ, με τους φιλοξενούμενους να αργούν πολύ, αλλά να τα βάζουν μαζεμένα.

Μέσα σε δύο λεπτά (72’, 73’), ο Ζιγέκ έκανε μόνος του την "ανατροπή", ενώ τέσσερα λεπτά αργότερα ο Ένγκελααρ διαμόρφωσε το τελικό 3-1.

Με το «διπλό» έφυγε και η Βίλεμ από την έδρα της Καμπούρ. Οι φιλοξενούμενοι άνοιξαν το σκορ στο 35’ με τον Σαχάρ, ενώ στο 48’, με πέναλτι, ο Αρμεντέρος διπλασίασε το προβάδισμά τους.

Οι γηπεδούχοι μείωσαν στο 85’ με την εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Μπακέρ, όμως δεν πρόλαβαν την ισοφάριση, με το 2-1 να μένει μέχρι τέλους.

Ούτε ένα, ούτε δύο αλλά εννέα(!) γκολ μπήκαν στην αναμέτρηση της Μπρέντα με την Γκρόνινγκεν. Ήδη στο 31’ ο Ντε Λέου είχε κάνει χατ-τρικ για τους φιλοξενούμενους, με τους Φερνάντεζ και Τιγκαντουίνι να είχαν ισοφαρίσει δύο φορές και τις δύο ομάδες να τελειώνουν το ημίχρονο με σκορ 3-2.

Στο 68’, ο Τσέρι έκανε το 4-2 για την Γκρόνινγκεν, όμως Τιγκαντουίνι (71’) και Φερνάνεζ (76’) «μίλησαν» ξανά, ισοφαρίζοντας για την Μπρέντα σε 4-4.

Όλα έδειχναν ότι το ματς θα τελείωνε ισόπαλο, όμως ο Χόεσεν σκόραρε στο 87’, χαρίζοντας στους φιλοξενούμενους τη νίκη με 5-4.

Σε χορό των… γκολ εξελίχθηκε και η εντός έδρας αναμέτρηση της Φίτεσε με την Ουτρέχτη. Στο 25’, οι γηπεδούχοι είχαν ήδη πάρει προβάδισμα δύο τερμάτων, χάρη στα δύο γκολ του Τραορέ, όμως οι φιλοξενούμενοι σκόραραν στα τελευταία λεπτά του πρώτου ημιχρόνου με τους Αγιούμπ και Ραμσέλααρ, ισοφαρίζοντας σε 2-2.

Στο 88’, μάλιστα, ολοκλήρωσαν την "ανατροπή", χάρη στο γκολ του Βερμπίκ, ωστόσο, στο επόμενο λεπτό, ο Λάμπιαντ ισοφάρισε για τη Φίτεσε, διαμορφώνοντας το τελικό 3-3.

Τέλος, εύκολο έργο είχε η Χέρακλες κόντρα στους προτελευταίους Γκόου Αχέντ Ιγκλς, και το έδειξε στο χορτάρι, όπου χάρη στο γκολ του Λίνσεν στο 49’, πήρε το νικητήριο «τρίποντο».


Αναλυτικά, η τελευταία αγωνιστική της Eredivisie:

Κυριακή, 17/5
Χέρενφεν-Τβέντε 1-3
(1’ Σλάγκβερ - 72’, 73’ Ζιγέκ, 77’ Ένγκελααρ)

Καμπούρ-Βίλεμ 1-2
(85’ πεν. Μπακέρ - 35’ Σαχάρ, 48’ πεν. Αρμεντέρος)

Ντόρντρεχτ-Άγιαξ 2-1
(70’ Κλάιμπερ, 90’+1’ Φαν Χάαρεν - 57’ Φίσερ)

Μπρέντα-Γκρόνινγκεν 4-5
(16’, 76’ Φερνάντεζ, 26’,71’ Τιγκαντουινι - 11’, 24’, 31’ Ντε Λέου, 68’ Τσέρι, 87’ Χόεσεν)

Τσβόλε-Φέγενορντ 3-0
(52’ Ριένστρα, 72’ πεν., 90’+1’ Νεσίντ)

Εξέλσιορ-Άλκμααρ 1-4
(42’ αυτ. Γκουβελέου - 5’, 57’ Τζόχανσον, 6’ Μπεργκούις, 35’ Χένριξεν)

Χέρακλες-Γκόου Αχέντ Ιγκλς 1-0
(49’ Λίνσεν)

Φίτεσε-Ουτρέχτη 3-3
(13’, 25’ Τραορέ, 89’ Λάμπιαντ - 44’Αγιούμπ, 45’+1’ Ραμσέλααρ, 88’ Βερμπίκ)

Ντεν Χάαγκ-Αϊντχόφεν 2-2
(24’ Ιακοβένκο, 56’ Μπάκερ - 45’ Ναρσίνχ, 61’ Ντε Γιονγκ) *Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: