Κυριακή 17 Μαΐου 2015

Λαφαγιέτ: «Δεν θα αφήσουμε την ευκαιρία να πάει χαμένη»

Ο Ολυμπιακός ετοιμάζεται για τον τελικό της Ευρωλίγκα με αντίπαλο την Ρεάλ Μαδρίτης και ο Όλιβερ Λαφαγιέτ, μιλώντας στην ιστοσελίδα του ΕΣΑΚΕ τόνισε πως αυτός και οι συμπαίκτες του δεν θα αφήσουν την ευκαιρία της κατάκτησης του τροπαίου να πάει χαμένη.
Η συνέντευξη του Όλιβερ Λαφαγιέτ στην ιστοσελίδα του ΕΣΑΚΕ:
-Όταν ήρθες στον Ολυμπιακό είχες δηλώσει ότι το έκανες για να κατακτήσεις τον τίτλο της Ευρωλίγκας και τώρα είσαι 40’ μακριά από αυτό τον στόχο…
«Όταν ήρθα στην Ευρώπη, έβαλα στόχο να κατακτήσω τον τίτλο της Ευρωλίγκας, θεωρώ ότι είναι μεγάλο επίτευγμα. Πράγματι θεωρούσα ότι ερχόμενος στον Ολυμπιακό θα είχα την ευκαιρία να πετύχω τον στόχο. Φτάσαμε στον τελικό και δεν μπορώ εγώ, αλλά και όλη η ομάδα να αφήσουμε αυτή την ευκαιρία να περάσει».
-Ποιος έχει προβάδισμα για την κατάκτηση του τίτλου κατά την γνώμη σου;
«Δεν μπορώ να δώσω σε κάποιον αντίπαλο προβάδισμα. Στον Ολυμπιακό είμαστε μια οικογένεια και μου αρέσει αυτό το κλίμα στην ομάδα. Μου αρέσει ότι είμαστε σαν αδέλφια και μένουμε συγκεντρωμένοι στον στόχο μας».
-Αυτό ήταν το «μυστικό» της νίκης επί της ΤΣΣΚΑ στον ημιτελικό ότι μείνατε συγκεντρωμένοι και ενωμένοι;
«Παίξαμε σαν ομάδα όπως κάνουμε σε όλους του αγώνες και μείναμε προσηλωμένοι στο πλάνο μας. Γι’ αυτό και νικήσαμε».
-Τι έφερε τον Ολυμπιακό μέχρι τον τελικό η πίστη στην νίκη;
«Ασφαλώς, γιατί εάν δεν πιστεύεις, δεν μπορείς να πετύχεις. Είναι χαρακτηριστικό μας ότι δεν τα παρατάμε ποτέ. Είτε είμαστε μπροστά, είτε πίσω στο σκορ. Το ίδιο πρέπει να κάνουμε και στον τελικό. Γνωρίζουμε ότι η Ρεάλ έχει σπουδαίους σουτέρ και παίκτες και ότι δεν μπορούμε να χαλαρώσουμε ούτε για ένα λεπτό γιατί μπορεί να μας «σκοτώσουν». Εμείς πάντα βασιζόμαστε στην άμυνα μας. Πρώτη επιδίωξη είναι πως θα κατεβάσουμε το σκορ του αντιπάλου. Στην επίθεση έχουμε ταλέντο και ξέρουμε ότι εάν μειώσουμε την παραγωγικότητα του αντιπάλου θα έχουμε κάνει ένα σημαντικό βήμα για την νίκη».
-Είναι σημαντικό στοιχείο για την εξέλιξη του αγώνα ο έλεγχος του ρυθμού;
«Σίγουρα. Έχω παίξει στην Ισπανία και γνωρίζω ότι εάν αφήσει την Ρεάλ να τρέξει, είναι δύσκολο να την σταματήσεις μετά. Εμείς πρέπει να χαμηλώσουμε τον ρυθμό και να οδηγήσουμε τον αγώνα στο δικό μας τέμπο».
*Πηγή: superbasket.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: