Παρασκευή 26 Ιουνίου 2015

Είπε ψέματα ο Μπλάτερ;


Νέα δεδομένα για το μέλλον του Σεπ Μπλάτερ στην προεδρία της FIFA βάζει ελβετικό δημοσίευμα, καθώς αναφέρει ότι ο 79χρονος παράγοντας του ποδοσφαίρου εκμυστηρεύτηκε ότι δεν έχει παραιτηθεί!

Είπε ψέματα ο Μπλάτερ;
Φεύγει ο Μπλάτερ ή μήπως…

Μύλος με τον πρόεδρο της FIFA. Σύμφωνα με ελβετικό δημοσίευμα (blick.ch), ανέφερε σε παρευρισκόμενους σε εκδήλωση στο Μουσείο της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας ποδοσφαίρου ότι δεν έχει υποβάλλει την παραίτηση του και πως το μέλλον του θα κριθεί από το Κογκρέσο.

Ο ίδιος πάντως είχε δηλώσει τον Ιούνιο, τέσσερις ημέρες μετά την επανεκλογή, αλλά και την υπόθεση διαφθοράς που είχε ξεσπάσει, ότι δεν θα συνεχίσει στο πόστο του.

«Αγαπώ την FIFA περισσότερο από οτιδήποτε και θέλω μόνο το καλό της. Αποφάσισα να δηλώσω συμμετοχή στις περασμένες εκλογές για το καλό του ποδοσφαίρου. Η εντολή (σ.σ η επανεκλογή του δηλαδή), όμως που μου δόθηκε φαίνεται πως δεν υποστηρίζεται από όλους. Γι’ αυτό λοιπόν καλώ το συντομότερο δυνατό έκτακτο συνέδριο για να αποφασίσουμε τον αντικαταστάτη μου. Δεν θα μείνω. Δεν θα είμαι υποψήφιος αυτή τη φορά», είχε δηλώσει.

Όσο για το πώς βλέπει το μέλλον, είχε πει: «Από την στιγμή που δεν θα είμαι υποψήφιος προσωπικά και με δεδομένο ότι είμαι απαλλαγμένος από τους περιορισμούς που επιβάλλουν οι εκλογές θα μπορέσω να επικεντρωθώ στο να οδηγήσω μακρόχρονες ριζικές μεταρρυθμίσεις που θα πατήσουν πάνω στις προηγούμενες προσπάθειες μας. Για χρόνια δουλέψαμε σκληρά για να κάνουμε μεταρρυθμιστικές διοικητικές αλλαγές , αλλά είναι σαφές σε εμένα ότι αν και αυτές πρέπει να συνεχιστούν, δεν είναι από μόνες τους αρκετές». *Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: