Παρασκευή 26 Ιουνίου 2015

«Καμπάνες»… μέχρι και αποβολή ομάδων

Η Ευρωλίγκα αποφάσισε να αυστηροποιήσει τα μέτρα ασφαλείας και τον πειθαρχικό της κώδικα. Όπως αποφασίστηκε, πλέον θα προβλέπεται ως τιμωρία ακόμη και αποβολή μιας ομάδας από τη διοργάνωση.

«Καμπάνες»… μέχρι και αποβολή ομάδων
Η σεζόν που τελείωσε ήταν η πιο προβληματική από θέμα μέτρων ασφαλείας για την Ευρωλίγκα. Ο αθλητικός δικαστής είχε περισσότερη δουλειά από πότε, ενώ υπήρξε μια σειρά από σοβαρά περιστατικά, με μεγαλύτερο τη δολοφονία ενός οπαδού του Ερυθρού Αστέρα πριν τον αγώνα με τη Γαλατάραϊ για την πρώτη φάση.

Η Ευρωλίγκα αποφάσισε να αυστηροποιήσει τον πειθαρχικό της κώδικα και να αυξήσει τα μέτρα ασφαλείας, προκειμένου να μην επαναληφθούν τέτοια φαινόμενα.

Η επιτροπή που εξέτασε την υπόθεση και στην οποία είχαν εκπροσώπηση πέντε ομάδες από πέντε διαφορετικές χώρες, ανάμεσά τους και ο Ολυμπιακός (οι υπόλοιπες ήταν οι Μπαρτσελόνα, Ερυθρός Αστέρας, Άλμπα Βερολίνου και Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ) κατέληξε σε μια σειρά από προτάσεις που θα τεθούν προς ψήφιση στη συνεδρίαση της Ευρωλίγκας τον Ιούλιο.

Οι ομάδες θα κληθούν να έχουν υπεύθυνο ασφαλείας που θα ενημερώνει τους φιλάθλους για τις ευθύνες και τις πιθανές κυρώσεις, διοργανώνοντας και σχετικές καμπάνιες στις οποίες θα συμμετέχουν μέλη των ομάδων. Οι θεατές που θα διαπιστωθεί πως δημιουργούν επεισόδια, θα τιμωρούνται με απαγόρευση εισόδου στα γήπεδα. Παράλληλα, σε περιπτώσεις που κρίνεται αναγκαίο θα απαγορεύεται η μετακίνηση φιλοξενούμενων οπαδών, ενώ αν χρειαστεί θα κλείνει μέρος της κερκίδας ή και ολόκληρο το γήπεδο.

Αν μια ομάδα διαπιστωθεί πως έχει κατ’ επανάληψη ελλείψεις στα μέτρα ασφαλείας ή οι οπαδοί της έχουν επεισοδιακή συμπεριφορά, θα τιμωρείται αυστηρά, με πρόστιμα, απαγόρευση μετακίνησης των οπαδών της ακόμη και σε Final Four, υποχρέωση διεξαγωγής αγώνων της σε ουδέτερο γήπεδο, ενώ θα απειλείται ακόμη και με απώλεια του αγώνα στα χαρτιά ή αποβολή από τη διοργάνωση! Μάλιστα σε πόλεις που έχουν ιστορικό επεισοδίων, η Ευρωλίγκα σκέφτεται πριν την έναρξη της σεζόν να οργανώνει συναντήσεις με τους εκπροσώπους των ομάδων, των κυβερνητικών αρχών και της αστυνομίας για να λαμβάνονται προληπτικά μέτρα. *Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: