Παρασκευή 26 Ιουνίου 2015

Πού διαφωνούν Σπόρτινγκ και Μάρκο Σίλβα!!

Η Σπόρτινγκ Λισαβόνας και ο Μάρκο Σίλβα βρίσκονται σε διαπραγματεύσεις για να λυθεί η συνεργασία τους. Ποιο είναι το σημείο που διαφωνούν οι δύο πλευρές.

Πού διαφωνούν Σπόρτινγκ και Μάρκο Σίλβα
Στη Σπόρτινγκ Λισαβόνας ζουν και αναπνέουν για τη στιγμή που θα ανακοινωθεί η συμφωνία της με τον Ζόρζε Ζέσους. Ήταν ένα μεγάλο πλήγμα και μια μεγάλη νίκη απέναντι στην άλλη μεγάλη ομάδα της πόλης, την αιώνια αντίπαλο της, Μπενφίκα.

Αυτό θα συμβεί στην 1η Ιουλίου, όταν και ο Ζέσους έχει τονίσει ότι θα αρχίσει τη δουλειά για τη νέα του ομάδα. Μέχρι τότε οι υπεύθυνοι της Σπόρτινγκ θέλουν να έχουν τακτοποιήσει όλες τις εκκρεμότητες. Και μια από αυτές είναι και το συμβόλαιο με τον Μάρκο Σίλβα.

Στη Σπόρτινγκ θέλουν να έχουν λύσει τη συνεργασία τους με τον πορτογάλο τεχνικό τις επόμενες ημέρες... Έτσι εξηγείται η αλλαγή της στάσης της ομάδας της Λισαβόνας στο θέμα του Σίλβα.

Τις τελευταίες ημέρες οι δύο πλευρές, και συγκεκριμένα οι δικηγόροι τους, έχουν κάτσει στο ίδιο τραπέζι και διαπραγματεύονται για τους όρους της λύσης του συμβολαίου που έχουν υπογράψει πριν από περίπου έναν χρόνο.

Από την πλευρά του ο Μάρκο Σίλβα θέλει να τελειώνει με αυτό και να μπορέσει ελεύθερος να συνεχίσει την καριέρα του στον Ολμπιακό. Ωστόσο στις διαπραγματεύσεις υπάρχει ένα σημείο που δεν μπορεί να αποδεχθεί.

Ο Μάρκο Σίλβα έχει αποδεχθεί το ποσό το οποίο του προσφέρει η Σπόρτινγκ ως αποζημίωση για τη λύση του συμβολαίου το οποίο -όπως υποστηρίζουν οι πορτογάλοι- είναι περίπου 250.000 ευρώ.

Ωστόσο στη συνάντηση που έγινε την Τετάρτη, από την πλευρά της Σπόρτινγκ Λισαβόνας ζητήθηκε να μπει ένας όρος... Μάλιστα, ο όρος αυτός ζητήθηκε από την πλευρά της ομάδας, όταν ήδη είχε αρχίσει η σύνταξη των σχετικών εγγράφων που θα ακυρώνουν τη συμφωνία.

Τι ζητήθηκε από τον Μάρκο Σίλβα; Να μην μπορεί να προπονήσει μια από τις μεγάλες πορτογαλικές ομάδες, δηλαδή, μια εκ των Πόρτο, Μπενφίκα και Μπράγκα, για τα επόμενα χρόνια. Επίσης, να μην μιλήσει για την Σπόρτινγκ Λισαβόνας και τη συνεργασία των δύο πλευρών τα επόμενα χρόνια.

Ειδικά, ο πρώτος όρος ήταν αυτός που χάλασε το deal. Ο Μάρκο Σίλβα επισήμανε ότι δεν μπορεί να αποδεχθεί αυτό, καθώς θεωρεί ότι πλέον η Σπόρτινγκ Λισαβόνας δεν μπορεί να έχει λόγο στην καριέρα του.

Όπως γράφεται στην Πορτογαλία ο Μάρκο Σίλβα γνωρίζει πολύ καλά πως ο Ολυμπιακός ήθελε να έχει ήδη ανακοινώσει τη συμφωνία μαζί του και να έχει αρχίσει να δουλεύει για αυτόν. Μάλιστα, οι ερυθρόλευκοι του έχουν επισημάνει ότι πρέπει να τακτοποιηθεί γρήγορα η εκκρεμότητα με την Σπόρτινγκ.

Από την άλλη πλευρά τα όσα συμβαίνουν στις Βρυξέλλες με τις διαπραγματεύσεις μεταξύ Ελλάδας και Θεσμών για την δανειοδότηση έχουν δώσει χρόνο στον Πορτογάλο αλλά και του έχουν προκαλέσει προβληματισμό. Για τον λόγο αυτό, υποστηρίζουν στην χώρα της Ιβηρικής, ότι ο Μάρκο Σίλβα δεν θέλει να υπογράψει έναν όρο που θα δεσμεύει το μέλλον του, καθώς μπορεί οι εξελίξεις στο μέλλον για την Ελλάδα να δημιουργήσουν πρόβλημα στη συνεργασία του με τον Ολυμπιακό.

Πάντως, όπως επισημαίνουν, εικάζεται ότι οι δύο πλευρές θα τα βρουν σύντομα καθώς όλοι θέλουν να τελειώσει το πρόβλημα. Οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται... *Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: