Παρασκευή 26 Ιουνίου 2015

Πρώτα ο προπονητής, μετά οι παίκτες στον Παναθηναϊκό!

Η μεταγραφολογία όσο περνούν οι μέρες είναι όλο και πιο έντονη στον Παναθηναϊκό. Ο κόσμος, άλλωστε, αγωνιά για την ομάδα, όμως, η βάση που θα γίνουν οι συζητήσεις είναι ξεκάθαρη.
Γράφει ο Χρήστος Τσάλτας
Πρώτα ο προπονητής, μετά οι παίκτες στον Παναθηναϊκό
Η μεταγραφολογία όσο περνούν οι μέρες είναι όλο και πιο έντονη στον Παναθηναϊκό. Ο κόσμος, άλλωστε, αγωνιά για την ομάδα, όμως, η βάση που θα γίνουν οι συζητήσεις είναι ξεκάθαρη. Πρώτα θα ανακοινωθεί προπονητής και ύστερα θα γίνουν κινήσεις για παίκτες!
Είναι λογικό ο κόσμος να ζητά ονόματα, σε όλους τους τομείς. Είτε στο θέμα του προπονητή, είτε σχετικά με το ρόστερ. Άλλωστε, έχουμε καλοκαίρι, αγωνιστικές υποχρεώσεις δεν υπάρχουν (πλην εθνικών ομάδων), οπότε κάπως πρέπει να… γεμίσει το κενό. Κάπως έτσι, όμως, ξεκινάει και η υπερβολή. Τα ονόματα που έχουν ακουστεί για τον Παναθηναϊκό μέχρι στιγμής είναι πάρα πολλά. Άλλα ποιο σοβαρά, άλλα σε φιλολογικό επίπεδο.
Η «πράσινη» ΚΑΕ, για την ώρα τηρεί σιγή ιχθύος, θέλοντας να δείξει πως όλα λειτουργούν βάσει πλάνου, το οποίο έχει εκπονηθεί. Σε αυτή την περίπτωση, όμως, θα πρέπει να είναι καλύτερο από το αντίστοιχο περσινό, μιας και τα λάθη δεν έλειψαν το προηγούμενο καλοκαίρι. Και φάνηκαν με τον καιρό…
Θα είναι ευχής έργον για την ομάδα να ανακοινωθεί προπονητής μέχρι το τέλος της εβδομάδας. Όσο πιο γρήγορα συμβεί κάτι τέτοιο, τόσο το καλύτερο για τον σχεδιασμό του ρόστερ. Λύσεις υπάρχουν για τον πάγκο, όμως προτεραιότητα τίθεται σε προπονητή ο οποίος θα ταιριάζει με το νεανικό και διψασμένο ρόστερ της ομάδας. Ένας προπονητής που θα «μεγαλώσει» και θα «ψηλώσει» μέσα από τον Παναθηναϊκό. Ένας νέος… Ζέλικο Ομπράντοβιτς, όσο υπερβολικό κι αν ακούγεται κάτι τέτοιο.
Αφού λοιπόν ολοκληρωθεί το θέμα του προπονητή θα ξεκινήσει κάθε κουβέντα για παίκτες. Το ενδιαφέρον για Σλούκα-Καλάθη και -εσχάτως- Λάσμε είναι λίγο-πολύ γνωστό. Κι αν, όμως, οι παίκτες αυτοί δεν ταιριάζουν στον τρόπο με τον οποίο θέλει να παίξει ο νέος προπονητής; Κι αν ο νέος προπονητής θέλει παίκτες που θα έχουν διαφορετικά χαρακτηριστικά στο παιχνίδι τους; Τι θα συμβεί στην περίπτωση αυτή; Όχι πως θα… χαλούσε οποιονδήποτε προπονητή να έχει στο ρόστερ του τόσους ποιοτικούς παίκτες, αλλά θα πρέπει να ληφθεί υπόψιν και αυτή η παράμετρος.
Καλώς ή κακώς, ο νέος προπονητής πρέπει να στηριχτεί από παντού. Από την διοίκηση, μέχρι τον τελευταίο φίλαθλο. Να τον βοηθήσουν άπαντες να δουλέψει για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Και πάνω απ’ όλα να στηριχτεί και το ρόστερ που θα δημιουργηθεί, το οποίο θα είναι -σε μεγάλο βαθμό- νέο, μιας και οι Σλότερ, Νέλσον, Μπατίστα, Μπλουμς, Μόργκαν, Κούπερ δεν θα συνεχίσουν να φορούν τα «πράσινα». Οι αλλαγές θα είναι πολλές και οι θέσεις των ξένων θα καθορίσουν πολλά όσον αφορά την πορεία της ομάδας.
ΥΓ. Θα είχε τρομερό ενδιαφέρον η συνύπαρξη Σλούκα-Παππά στην «πράσινη» περιφέρεια. Ο Παναθηναϊκός έχει καταθέσει την καλύτερη πρόταση που θα μπορούσε να έχει στα χέρια του ο Έλληνας γκαρντ, όμως φαίνεται πως εκείνος δεν μπαίνει στη διαδικασία να γίνει νέος… Σπανούλης (από την ανάποδη). Όχι τίποτε άλλο, αλλά στο «τριφύλλι» θα έχει και τον ρόλο που θέλει…
ΥΓ.1 Η απώλεια που «πόνεσε» περισσότερο από κάθε άλλη τον Παναθηναϊκό ήταν αυτή του Γιόνας Ματσιούλις. Φάνηκε από τα αποτελέσματα, φάνηκε και από την πορεία του στη Ρεάλ Μαδρίτης. Οι Μαδριλένοι «σάρωσαν» τους τίτλους (Πρωτάθλημα Ισπανίας, Κύπελλο Ισπανίας, Ευρωλίγκα), με τον Λιθουανό να έχει ρόλο-κλειδί. Δεν βρίσκεις εύκολα παίκτες με τα δικά του χαρακτηριστικά.

Πηγή: superbasket.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: