Παρασκευή 26 Ιουνίου 2015

Καπράλος: «Ήταν ένα χαστούκι για τους αθλητές»


Την απογοήτευση των Ελλήνων αθλητών που παίρνουν μέρος στους Ευρωπαϊκούς Αγώνες για το γεγονός ότι δεν θα έχουν προνόμια όσοι κατακτήσουν μετάλλιο, μετέφερε μέσω του ΣΠΟΡ FM 94,6 ο Σπύρος Καπράλος.

Καπράλος: «Ήταν ένα χαστούκι για τους αθλητές»
Ικανοποιημένος από τη διεξαγωγή των Ευρωπαϊκών Αγώνων στο Μπακού και την παρουσία των Ελλήνων Αθλητών σε αυτούς έχει μείνει ο Σπύρος Καπράλος, σύμφωνα με τα λεγόμενα του στον ΣΠΟΡ FM 94,6. Ωστόσο, ο πρόεδρος της ΕΟΕ δεν έκρυψε τον προβληματισμό του για το γεγονός ότι δεν θα επωφεληθούν όσοι από τη γαλανόλευκη πλευρά κατέκτησαν (ή θα κατακτήσουν) μετάλλιο στη συγκεκριμένη διοργάνωση.

Αναλυτικά μίλησε στους Μάνο Ζερβάκη, Αλεξάνδρα Αξενίδου για:

-την πορεία της διοργάνωσης: «Ζούμε μια εξαιρετική διοργάνωση 6.000 αθλητών με τα καλά και τα άσχημα των αγώνων. Αυτά που περιμένεις μπορείς να μην έρθουν και να έρθουν επιτυχίες από αθλήματα που δεν περίμενες».

-την ελληνική παρουσία: «Με τη Βάσω πιστεύαμε ότι θα τα καταφέρει, αλλά δεν πήγαν τα πράγματα όπως τα περιμέναμε, αλλά αδικήθηκε κιόλας. Επίσης οι τζουντόκα μας είναι καλοί αθλητές. Είναι κριτήριο και για πρόκριση στους Ολυμπιακούς αυτά που έχουν καταφέρει. Είναι όλοι οι αθλητές ενθουσιασμένοι και θέλουν να μετέχουν στην επόμενη διοργάνωση. Γενικότερα, είμαστε ικανοποιημένοι».

-το αν μπορούμε να φθάσουμε σε διψήφιο αριθμό μεταλλίων: «Φοβάμαι ότι δύσκολα για διψήφιο μετά τις δύο ήττες. Δεν περιμέναμε τόσο μεγάλη συγκομιδή μεταλλίων. Θα μπορούσαμε και περισσότερα έτσι όπως εξελίχθηκε».

-το γεγονός ότι δεν θα πάρουν μπόνους οι αθλητές που κατέκτησαν μετάλλιο και τη βοήθεια που έχουν οι αθλητές: «Νομίζω ότι είναι μια στενή ερμηνεία του νόμου. Θεώρησαν από τη Γραμματεία ότι δεν αξίζει να μπει στη λίστα ως επίσημη διοργάνωση. Το τελευταίο που περιμέναμε είναι να έρθει ενημέρωση μαζί με τα συγχαρητήρια ότι δεν θα έχουν προνόμια οι αθλητές. Για τα παιδιά είναι μεγάλη απογοήτευση. Δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους και πανηγύρισαν. Αισθανθήκανε ότι δεν τους υπολογίζουν. Ήταν ένα χαστούκι. Προς τι τα συγχαρητήρια τότε… Όταν έρχεται μάλιστα την ώρα των αγώνων είναι άσχημο και ρίχνει την ψυχολογία τους.

Πολλοί από τους αθλητές που είχαν την τύχη να έχουν την υιοθεσία πήραν και την πρόκριση. Πολλοί έχουν πάρει το εισιτήριο για το Ρίο και είναι πολύ σημαντικό, έχουν βοηθηθεί πάρα πολύ. Θα είναι μεγάλη χαρά να πάνε όσο το δυνατόν περισσότεροι στους Ολυμπιακούς και να έρθουν όσο το δυνατόν περισσότεροι. Το έχει ανάγκη η χώρα μας και ο Έλληνας φίλαθλος θέλει να δει χαρές. Για αυτό πρέπει να βοηθήσουμε όλοι τους αθλητές. Έχουμε δει ότι οι αντίστοιχοι αθλητές των άλλων χωρών ενισχύονται. Είναι το ελάχιστο που μπορεί να γίνει για τους δικούς μας. Αλλά δεν το βάζουν κάτω, όπως αυτοί της γυμναστικής. Είμαστε πολύ λίγοι αυτοί που ασχολούμαστε πραγματικά. Πηγαίνουν τα λεφτά σε άλλες δαπάνες και όχι στον πραγματικό αθλητισμό. Πρέπει και εσείς να τονώνετε τα ερασιτεχνικά αθλήματα».

-το τι δεν πήγε καλά διοργανωτικά: «Θέλουν να βελτιωθούν κάποια πράγματα. Όταν θα πέσει η αυλαία στο Μπακού για να δούμε τον διοργανωτή των επόμενων αγώνων, καθώς μέχρι στιγμής είναι υποψήφιες τρεις χώρες. Δεσμεύομαι και δεν μπορώ να πω, διότι είμαι μέλος της επιτροπής. Τα μελανά σημεία είναι ότι έγιναν πειράματα που δεν έπιασαν, δεν είναι Ολυμπιακά αγωνίσματα στη διοργάνωση. Η ΔΟΕ θέλει να κάνει ευέλικτες τις διεθνείς διοργανώσεις. Στους επόμενους Ευρωπαϊκούς οι αθλητές των αγώνων θα είναι 10.500 και θα δούμε τις προσθήκες θα γίνουν σε ό,τι αφορά τα αθλήματα».

Δεν υπάρχουν σχόλια: