Τετάρτη, 14 Οκτωβρίου 2015

Γκαγκάτσης: «Ναι, υπήρχε παράγκα»


Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης του στον ΣΠΟΡ FM 94,6 ο Βασίλης Γκαγκάτσης, παραδέχτηκε την ύπαρξη της «παράγκας» και μίλησε εκτενώς για το θέμα.

Γκαγκάτσης: «Ναι, υπήρχε παράγκα»

Για το αν έπαιξε ρόλο η «παράγκα» στην κατάκτηση πρωταθλημάτων από τον Ολυμπιακό: «Χρειάζεται να σας το πω εγώ; Δεν το βλέπετε; Είναι δεδομένο. Και υπήρχε και έπαιξε ρόλο. Το θέμα δεν είναι να καταγγείλω. Ήξερα τι γινόταν. Εγώ εκείνο που έβλεπα ήταν συμπεριφορές διαιτητών να μην τιμωρούνται. Όταν έγινα πρόεδρος το 2011 επέλεξα του Μπίκα, Τεβεκέλη και Γιαννόπουλο. Τους είπα ότι τους επέλεξα με έναν όρο. Όλοι οι διαιτητές της παράγκας να βγουν από τους πίνακες. Μου είπε τότε ο Μπίκας “πρόεδρε, είναι πολλοί”. Οι 23 από τους 26 διαιτητές έφυγαν τότε από τους πίνακες».

Για την εποχή της «παράγκας» γενικότερα: «Τον κ. Θωμά Μητρόπουλο τον γνώρισα ως δικηγόρος του Ολυμπιακού. Το 1991 με εμπιστεύτηκε ο Θωμάς Βουλινός και με έβαλε στον χώρο του επαγγελματικού ποδοσφαίρου ως δικηγόρο του ΠΑΟΚ -και είμαι περήφανος που υπηρέτησα την ομάδα που αγαπώ. Δέχθηκα τότε μια πρόταση από τον κ. Κόκκαλη μέσω του κ. Λούβαρη, να αναλάβω νομικός σύμβουλος του Ολυμπιακού. Μου είπε ότι θέλει να συνεργαστώ στο νομικό κομμάτι με τον κ. Λούβαρη και σε όλα τα υπόλοιπα ζητήματα με τον Θωμά Μητρόπουλο.

Εγώ δεν είχα σκοπό να ασχοληθώ με την ΕΠΟ. Το 1997 στις εκλογές του Νοεμβρίου μου είπαν να ασχοληθώ. Εγώ τότε είχα ένα πολύ καλό πελατολόγιο ως δικηγόρος. Με πολλή πίεση, δέχθηκα. Και δέχθηκα με κάποιες προϋποθέσεις, ότι θα γίνω πρόεδρος, γενικός γραμματέας, κλπ. Αυτό άλλαξε τρεις φορές. Έναν μήνα μετά υπέβαλα την παραίτησή μου γιατί δεν με εξέφραζαν οι συνθήκες, αλλά ο κ. Αλημίσης την έσκισε. Με παρακάλεσε να μείνω, όπως και Θόδωρος Θεοδωρίδης. Είπα στον εαυτό μου τότε ότι το πιο εύκολο ήταν να φύγω, το δύσκολο ήταν να μείνω και να παλέψω.

Είπα κάποτε στον Αλημίση ότι δεν πάει άλλο με την επιτροπή διαιτησίας, γίνονται εγκλήματα και ουδείς τιμωρείται. Κάνουμε λοιπόν ένα συμβούλιο και ένα από τα μέλη, ο Χρήστος Δημόπουλος, άργησε να έρθει. Εγώ ήξερα που είχε πάει, υπήρχε παιχνίδι Χαλκηδόνα-Εθνικός εκείνη τη μέρα όπου μπήκε ένα γκολ στο 108’ με ένα πέναλτι που έγινε πέντε μέτρα έξω από την περιοχή. Όταν ήρθε του είπα “ελάτε, κ. Δημόπουλε, να μας πείτε τι έγινε στο ματς”. Δαγκώθηκε ο άνθρωπος. Τον ρώτησα αν χρειάζεται έκθεση του παρατηρητή για να τιμωρηθεί αυτός ο διαιτητής.

Επί προεδρίας μου παράγοντας μεγάλης ομάδας είχε έρθει και μου είχε πει ότι το παιχνίδι που έρχεται θα είναι αδιάφορο, αλλά ο διαιτητής δεν θα είναι καλός. Μιλάω με τον διαιτητή, τον ρωτάω αν υπάρχει κάποιος λόγος να δηλώσει κώλυμα. Βλέπω το ματς και διαπιστώνω ότι τελικά είχε δίκιο ο παράγοντας. Και μόλις τελείωσε το ματς, τέθηκε εκτός πινάκων».

Δεν υπάρχουν σχόλια: