Τετάρτη 14 Οκτωβρίου 2015

Αυτοί είναι οι αντίπαλοι του Παναθηναϊκού!!

Ο Παναθηναϊκός μπαίνει με μεγάλες φιλοδοξίες στη φετινή Ευρωλίγκα. Πριν τη δύσκολη πρεμιέρα με τη Λοκομοτίβ Κουμπάν του Γιώργου Μπαρτζώκα, το sport-fm.gr παρουσιάζει τους αντιπάλους του εξάστερου.

Αυτοί είναι οι αντίπαλοι του Παναθηναϊκού

Μπαρτσελόνα: Ανανεωμένη δύναμη

Μετά την παταγωδώς αποτυχημένη περσινή σεζόν, όπου έχασε όλους τους εγχώριους τίτλους και δεν ήταν καν παρούσα στο Final Four, η Μπαρτσελόνα προχώρησε σε πολλές αλλαγές. Από αυτές επιβίωσε ο Τσάβι Πασκουάλ, που παραμένει από το 2008 στο τιμόνι. Υπήρχαν σημαντικές αποχωρήσεις, όπως των Χουέρτας, Τζάκσον, Χεζόνια, Τόμας, Λάμπε και Πλάις, αλλά ταυτόχρονα και μεγάλες προσθήκες. Οι «δικοί μας» Περπέρογλου και Βεζένκοφ, ο (35άρης) Αρόγιο, ο πρωταθλητής Ευρώπης Ρίμπας, οι αθλητικοί ψηλοί Λαουάλ και Σάμιουελς αλλάζουν αρκετά τη φυσιογνωμία της «Μπάρτσα», που εκκίνησε τη σεζόν κατακτώντας το Σούπερ Καπ μέσα στη Μάλαγα.

Ρόστερ
Γκαρντ: Κάρλος Αρόγιο, Πάου Ρίμπας, Τόμας Σατοράνσκι, Μπραντ Όλεσον, Χουάν Κάρλος Ναβάρο, Μάρκους Έρικσον.
Φόργουορντ: Άλεξ Αμπρίνες, Στράτος Περπέρογλου, Τζάστιν Ντόελμαν, Σάσα Βεζένκοφ.
Σέντερ: Άντε Τόμιτς, Σέιν Λαουάλ, Σαμάρντο Σάμιουελς, Μούσα Ντιανιέ.

Λοκομοτίβ Κουμπάν: Επιστρέφει με Μπαρτζώκα

Μετά από διετή απουσία, η Λοκομοτίβ Κουμπάν επιστρέφει στην Ευρωλίγκα. Η σεζόν που προηγήθηκε παρά τα εκατομμύρια ευρώ που δαπανήθηκαν δεν συνοδεύτηκε από ανάλογες επιτυχίες, καθώς η πορεία της σταμάτησε στα ημιτελικά της VTB League και στα προημιτελικά του Eurocup. Η διοίκηση έδωσε τα κλειδιά στον Γιώργο Μπαρτζώκα και προχώρησε σε ανανέωση του ρόστερ. Υπήρξαν σημαντικές αποχωρήσεις, με κυριότερες των Καλνιέτις, Σίμον, Μάιλς, Μπράουν και Χέντριξ, ωστόσο παρέμειναν οι Ντιλέινι και Ράντολφ, που πλαισιώθηκαν από τον Αυστραλό Μπρέκοφ, τον πρωταθλητή Ευρώπης με την Ισπανία Κλαβέρ και τον πανύψηλο Ουκρανό Φεσένκο.

Ρόστερ
Γκαρντ: Μάλκολμ Ντιλέινι, Ντοντέι Ντρέιπερ, Σεργκέι Μπίκοφ, Μαξίμ Κολιούσκιν, Εβγκένι Βορόνοφ.
Φόργουορντ: Αλεξέι Ζοζούλιν, Άλαν Μπρέκοφ, Κρις Σίνγκλετον, Βίκτορ Κλαβέρ, Αντρέι Ζούμπκοφ.
Σέντερ: Άντονι Ράντολφ, Κιρίλο Φεσένκο, Νικίτα Μπαλάσοφ.

Ζαλγκίρις Κάουνας: Το κάτι παραπάνω

Η Ζαλγκίρις είναι συνεπώς την τελευταία εξαετία στους «16», αλλά πλέον θέλει το κάτι παραπάνω στην Ευρωλίγκα, μιας και εντός των τειχών παραμένει αφεντικό. Η ομάδα του Γκιντάρας Κράπικας και του βοηθού του, Σαρούνας Γιαβικεβίτσιους, έχασε μεν τον Τζέιμς Άντερσον και τους Σονγκάιλα και Μιλάκνις, αλλά ενισχύθηκε με το δίδυμο γκαρντ της δευτεραθλήτριας Ευρώπης εθνικής Λιθουανίας, Καλνιέτις και Σεϊμπούτις, ενώ πήρε τον διεθνή Αυστραλό φόργουορντ και τον Έλληνα σέντερ Ίαν Βουγιούκα. Όπλο της ομάδας παραμένει η σταθερά κατάμεστη «Ζαλγκίριο Αρένα».

Ρόστερ
Γκαρντ: Μάντας Καλνιέτις, Λούκας Λεκαβίτσιους, Μαρτίνας Πότσιους, Ρενάλντας Σεϊμπούτις, Κάσπαρς Βετσβάγκαρς, Ολιβιέ Χάνλαν.
Φόργουορντ: Σιμ-Σάντερ Βένε, Βιτένις Λιπκεβίτσιους, Εντγκάρας Ουλανόβας, Μπροκ Μότουμ, Παούλιους Γιανκούνας.
Σέντερ: Ίαν Βουγιούκας, Ρομπέρτας Γιαβτόκας.

Καρσίγικακα: Αποδυναμωμένη, όχι αδύναμη

Η ομάδα που εξέπληξε όλη την Ευρώπη πέρσι κι έβαλε τα γυαλιά στις Φενέρ και Εφές των δεκάδων εκατομμυρίων είναι έτοιμη για την παρθενική της παρουσία στην Ευρωλίγκα. Το ρόστερ της αποδυναμώθηκε αρκετά και ο Ουφούκ Σάριτσα θα έχει δύσκολο έργο, καθώς έφυγε όλη η περιφέρεια της ομάδας, Ντίξον (Φενέρ), Ντίμπλερ (Εφές) και Στρόμπερι (Ολυμπιακός), αλλά και ο πολύτιμος Χερσέκ (Φενέρ). Πάντως παρέμεινε η δυνατή front line των Παλάσιος και Γκάμπριελ (πρώην του Ρεθύμνου), ενώ αποκτήθηκαν οι ικανοί Αμερικανοί Τζος και Τζάστιν Κάρτερ, όπως και ο Τζο Ράγκλαντ.

Ρόστερ
Γκαρντ: Τζο Ράγκλαντ, Τζάστιν Κάρτερ, Κενάν Σιπάχι, Τσαν Αλτιντίγκ, Μουχάμεντ Μπαϊγκιούλ, Σονέρ Σεντούρκ.
Φόργουορντ: Κερέμ Γκονλούμ, Τζος Κάρτερ, Ινάντς, Κοτς, Μερτσάν Σολκόλ, Κένι Γκάμπριελ.
Σέντερ: Χουάν Παλάσιος, Κόλτον Άιβερσον, Εγκεμέν Γκιουβέν.

Ζιέλονα Γκόρα: Ο φτωχός συγγενής

Η πρωταθλήτρια Πολωνίας είναι και η ομάδα με το μικρότερο μπάτζετ στον όμιλο. Δύσκολα θα αποφύγει την τελευταία θέση, ενώ η πρόκριση στο Top 16 μοιάζει με απαγορευμένο όνειρο. Ο Σάσο Φιλιπόφσκι θα προσπαθήσει για το καλύτερο με ένα μείγμα από γηγενείς και φθηνούς Αμερικανούς παίκτες.

Ρόστερ
Γκαρντ: Ντι Μποστ, Τζέι Αρ Ρέινολντς, Μαρσέλ Πονίτκα, Πρέμισλαβ Ζαμοΐσκι, Λούκας Κοζάρεκ.
Φόργουορντ: Ματέουζ Πονίτκα, Κάρολ Γκρουζέτσκι, Νεμάνια Τζούρισιτς, Βλαντ Μολντοβεάνου.
Σέντερ: Σίμον Ζέβτσικ, Άνταμ Χρίτσανιουκ, Ντέγιαν Μπορόβνιακ. *Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: