Τετάρτη 14 Οκτωβρίου 2015

Με πάρτι στα εργοστάσια γιόρτασε η Mercedes τον τίτλο κατασκευαστών στην F1!!

Δεν είναι κάτι εύκολο, στο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα της Φόρμουλα 1, να κατακτάς για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά τον τίτλο κατασκευαστών.

Με πάρτι στα εργοστάσια γιόρτασε η Mercedes τον τίτλο κατασκευαστών στην F1
Παράλληλα, είναι απολύτως βέβαιο ότι θα κάνει και δεύτερο σερί νταμπλ, με τον τίτλο στους οδηγούς.

Η Mercedes δούλεψε καλά τα τελευταία χρόνια, ύστερα από την αποχώρηση του Μίκαελ Σουμάχερ, που ευχόμαστε να επανέλθει όσο γίνεται στην υγεία του (από τον τραυματισμό προ διετίας σε ατύχημα κάνοντας σκι). Εφερε τον Νίκι Λάουντα να καθοδηγήσει το αγωνιστικό τμήμα και τα «ασημένια βέλη» έγιναν πραγματικά βέλη και όχι κατ’ όνομα.

Στο Σότσι της Ρωσίας, την περασμένη Κυριακή, η ποινή στον Ραϊκόνεν της Ferrari, που τον έριξε στην 8η θέση, έσβησε τις μαθηματικές ελπίδες που είχε η Ferrari να κοντράρει τη Mercedes κι έτσι η γερμανική ομάδα πήρε πρόωρα τον τίτλο...
Χαρές και πανηγύρια ακολούθησαν, όπως ήταν φυσικό. Στα εργοστάσια της ομάδας στο Brixworth και Brackley, το προσωπικό συμμετείχε στη στιγμή-ορόσημο στην ιστορία του μηχανοκίνητου αθλητισμού για τηMercedes-Benz.

Με την κατάκτηση του δεύτερου συνεχόμενου Πρωταθλήματος Κατασκευαστών της Φόρμουλα 1, τα Silver Arrows γράφουν ένα νέο κεφάλαιο στη μακρά και επιτυχημένη αγωνιστική κληρονομιά του τριάκτινου άστρου - 60 χρόνια μετά τον Χουάν Μανουέλ Φάντζιο που πήρε τον δεύτερο συνεχόμενο τίτλο στη Φόρμουλα 1 οδηγώντας ένα «ασημένιο βέλος».

Με 12 νίκες, 29 τερματισμούς στο πόντιουμ, 14 πολ ποζίσιον και 9 ταχύτερους γύρους σε 15 αγώνες, η υβριδική μονάδα ισχύος της Mercedes-Benz PU106B έχει κερδίσει μέχρι στιγμής το 60% του συνόλου των διαθέσιμων βαθμών της σεζόν στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ενώ ηγείται στο 79% των συνολικών γύρων. Το υβριδικό μονοθέσιο W06 της Mercedes-Benz έχει πάρει το 35% τηςσυνολικής βαθμολογίας, αφού προηγείται στο 77% των γύρων.
Τα δύο
Παρόντες στους εορτασμούς ήταν φυσικά οι Λιούις Χάμιλτον (δεν χάνει τον δεύτερο σερί τίτλο του με τη Mercedes και τρίτο στην καριέρα του – έναν με McLaren) και Νίκο Ρόσμπεργκ (τρίτος στη βαθμολογία), οι οποίοι μαζί με την ανώτερη διοίκηση της ομάδας στο Brixworth και το Brackley έδωσαν τα συγχαρητήριά τους στους συναδέλφους, εκφράζοντας την εκτίμησή τους και συμμετέχοντας στο πάρτι.

Ο Dr. Dieter Zetsche, πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Daimler AG και επικεφαλής των Mercedes-Benz Cars, συγχαίρει την ομάδα της Φόρμουλα 1

«Τι καταπληκτική στιγμή για τη Mercedes-Benz! Συγχαρητήρια στις ομάδες του Brackley και του Brixworth που εργάστηκαν τόσο σκληρά για να κάνουν πραγματικότητα αυτόν τον άθλο, να κερδίσουν το δεύτερο συνεχόμενο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα!

Μετά το πρωτάθλημα του 2014, σηκώσαμε ξανά τον πήχη ψηλά για να κατακτήσουμε  έναν ακόμα τίτλο. Έπρεπε να το κάνουμε καθώς οι αντίπαλοί μας, μάς δημιούργησαν αρκετούς πονοκεφάλους ανεβάζοντας το επίπεδο απόδοσής τους. Η δουλειά που κάνει η ομάδα μας αντιπροσωπεύει πλήρως την κινητήρια δύναμη της Mercedes-Benz: η καλύτερη δυνατή τεχνολογία. Η πιο αποδοτική υβριδική μονάδα ισχύος που έχει κατασκευάσει ποτέ η εταιρεία μας, η κορυφαία αεροδυναμική και ο έξυπνος σχεδιασμός σε κάθε εξάρτημα της W06 Hybrid.

Όμως δεν πρέπει να αμελούμε τον παράγοντα – άνθρωπο που είναι ο πιο σημαντικός:   Έχουμε πίσω από το τιμόνι δύο εξαιρετικούς αθλητές, τον Λιούις και τον Νίκο, και μία φανταστική ομάδα που παλεύει πίσω από τα φώτα της δημοσιότητας. Μαζί κατάφεραν έως τώρα να πάρουν 12 νίκες σε 15 αγώνες. Η δουλειά τους έχει μετατρέψει κάθε εργαζόμενο στη Mercedes-Benz, σε παγκόσμιο πρωταθλητή και είμαστε πολύ περήφανοι γι’ αυτό!»

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Λιούις Χάμιλτον κέρδισε για 2η φορά το Ρωσικό Γκραν Πρι και είναι μόλις ο 9ος οδηγός που κερδίζει τα δύο πρώτα Γκραν Πρι σε νέα πίστα!

Το αποτέλεσμα της Κυριακής 11 Οκτωβρίου φέρει τον Λιούις νικητή για 9η φορά αυτήν τη σεζόν και 42η στην καριέρα του στη Φόρμουλα 1, ισοφαρίζοντας τον Σεμπαστιάν Φέτελ. 

Ο Λιούις Χάμιλτον ηγείται στο Πρωτάθλημα Οδηγών – έχει 66 βαθμούς περισσότερους από τον Σεμπαστιάν Φέτελ και 73 από τον Νίκο Ρόσμπεργκ.
www.driveandtravel.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: