Τετάρτη 14 Οκτωβρίου 2015

«Μπορεί ν” αφήσει ιστορία στο ελληνικό ποδόσφαιρο ο Σαββίδης»

Ο Γιώργος Λυσσαρίδης μίλησε στον Arena fm και ανάμεσα στα άλλα τόνισε:
Για τον εορτασμό των 90 χρόνων του ΠΑΟΚ: «Έγιναν δυο συνεδριάσεις που οριοθετήθηκε ένα γενικό πλαίσιο για τις εκδηλώσεις. Δεν είχαμε καμία σχέση με την πρόταση για την ψηφοφορία. Ο κόσμος πρότεινε τα ονόματα της πρόσθετης λίστας. Δε συμμετείχε κανένας από τα αρχικά μέλη σε αυτήν την πρόταση.»
Για την ΕΠΟ και τις εκλογές: «Η ΕΠΟ θα παραμείνει έτσι αν όσοι αντιστρατεύονται την ΕΠΟ περιορίζονται σε ανούσιες και αδάπανες διαμαρτυρίες. Πρέπει να υπάρξει μια στρατηγική, όχι κατάληψης, αλλά συμμαχίας. Με αρχές της ίσης μεταχείρισης και δικαιοσύνης. Δεν πρέπει κάποιος να γίνει χαλίφης στη θέση του χαλίφη.
Οι ενώσεις ψηφίζουν τώρα καθ’ υπαγόρευση και κηδεμονία. Αν αυτοί που θα υπαγορεύσουν την ψήφο, αποφασίσουν ότι θέλουν να καθαρίσει το ποδόσφαιρο, τότε μπορεί να γίνει κάτι.
Το σύστημα με την ψηφοφορίες από όλες τις ομάδες δεν θα είναι τόσο ελέγξιμο όσο το τωρινό σύστημα. Δεν μπορεί πάντως ένα εκλογικό σύστημα να επιβληθεί αν δε θέλει η ΕΠΟ, που θα πρέπει να αλλάξει το καταστατικό της.
Δεν είναι λίγες οι 14 ενώσεις ως αφετηρία. Αν υπάρξει μια στρατηγική με βάση κάποιες αρχές και με αξιόπιστους μπροστάρηδες, μπορεί να αλλάξει το καθεστώς. Απλά να μη θέλουν να κάνουν τα ίδια με τους τωρινούς προς ίδιον όφελος. Ο ΠΑΟΚ έχει την ευκαιρία να παίξει σημαντικό ρόλο στα ποδοσφαιρικά πράγματα.
Πρέπει με ίσους όρους να διεξάγονται τα πρωταθλήματα. Όποιος είναι καλύτερος στο μαραθώνιο, αυτός να τερματίζει πρώτος. Αυτό οφείλουν σαν αρχή να το υπηρετήσουν όλοι.
Πιστεύω ότι οι προθέσεις του Σαββίδη είναι να καθαρίσει το ελληνικό ποδόσφαιρο. Αρκεί να κατανοεί τις δυσκολίες. Από τις πράξεις θα δικαιωθούν τα λόγια. Μπορεί να αφήσει ιστορία ο Σαββίδης στο ελληνικό ποδόσφαιρο.»
Γαι το αν θα αναλάμβανε πρόεδρος στον ΠΑΟΚ: «Δε διεκδικώ, ούτε επιθυμώ, ούτε αυτοπροτείνομαι. Αν μου πουν να αναλάβω πρόεδρος του ΠΑΟΚ θα το σκεφτώ πάρα πολύ. Στα 60 μου έχω κλείσει τον παραγοντικό μου κύκλο. Να βοηθήσω εκεί που θα μου ζητηθεί, ναι, με μεγάλη διάθεση. Δεν διεκδικώ κανέναν τίτλο, κανένα αξίωμα.»
*Πηγή: arenafm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: