Τετάρτη 14 Οκτωβρίου 2015

Τέσσερις νέοι... διεθνείς από τα «σπλάχνα» του ΠΑΟΚ!

Ο Δημήτρης Μπούζας αρθρογραφεί στη «Metrosport» 
Η συμμετοχή τεσσάρων παικτών, προερχομένων από τα τμήματα υποδομής του Δικέφαλου, στο προχθεσινό παιχνίδι της Εθνικής, ασφαλώς και «σημαίνει πολλά». Τόσο για τους ίδιους, όσο και για την ομάδα τους.

Το ίδιο όμως και για αυτούς που τους επέλεξαν (Τσάνας), τους πίστεψαν και τους εμπιστεύτηκαν το εθνόσημο. Βέβαια, θα μπορούσαν να πουν κάποιοι, ότι αυτό αποτελεί πρωτίστως την επιβεβαίωση όλων όσων υποστήριζαν πως στα τμήματα υποδομής του ΠΑΟΚ γίνεται μια   σοβαρή δουλειά. Κάτι που ασφαλώς ισχύει, μέχρι ενός σημείου όμως, τη στιγμή κατά την οποία τα αποτελέσματα της πολύ καλά οργανωμένης –και σε ευρωπαϊκά πρότυπα- δημιουργικής προσπάθειας, είχαν προ πολλού εμφανιστεί και έμπρακτα αποδειχθεί , με της αθρόες προσκλήσεις αλλά και διακρίσεις των νεαρών και ταλαντούχων παικτών των ασπρόμαυρων ακαδημιών σε όλες τις «μικρές» Εθνικές Ομάδες. Ως εκ τούτου, η ταυτόχρονη συμμετοχή στη «μεγάλη» Εθνική τεσσάρων παικτών προερχομένων από τα τμήματα υποδομής (Αθανασιάδης, Κίτσιου, Πέλκας, Σταφυλίδης) ήρθε απλά σαν υπενθύμιση και όχι για να επιβεβαιώσει του λόγου το αληθές. Ό,τι δηλαδή, κάποιοι προνοητικοί –τουλάχιστον σε αυτή την περίπτωση- παράγοντες του συλλόγου «είδαν» αυτό που δεν «έβλεπαν» τόσα χρόνια οι προηγούμενοι τους.

Έτσι κανείς μάλλον δε θα έπρεπε να πέσει από τα σύννεφα βλέποντας την ασπρόμαυρη τετράδα να φορά το εθνόσημο στο τελευταίο παιχνίδι του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος μαζί με τους επίσης χαρισματικούς Φορτούνη και Ταχτσίδη. Προεκτείνοντας όμως το θέμα και επικεντρώνοντας το ενδιαφέρον, στο τι σημαίνει για τον ΠΑΟΚ η γόνιμη και ουσιώδης προσπάθεια των τμημάτων υποδομής, εύκολα καταλήγει στο συμπέρασμα ότι στη «συγκεκριμένη περίπτωση» τα πράγματα έχουν μπει στη σωστή τους βάση. Και ότι, τα χρήματα που ξοδεύει ο μεγαλομέτοχος έπιασαν και πιάνουν τόπο. Κάτι που δυστυχώς δεν μπορούμε να πούμε ότι συμβαίνει και στο μεγαλύτερο κομμάτι της επένδυσης του. Επίσης αυτό σημαίνει ελπίδα, ενθάρρυνση και εγγύηση για το μέλλον του λαοφιλούς συλλόγου. Αν όλα αυτά εξελιχθούν ομαλά και δε διαταραχθούν από απρόβλεπτα γεγονότα. Ένα θέμα που προκύπτει ασφαλώς είναι η αξιοποίηση και όχι η περιθωριοποίηση και ευνουχισμός των ταλέντων που αναδεικνύονται μέσα από τα τμήματα υποδομής.

Ο κίνδυνος των αδέξιων δανεισμών και στοχοποιημένων παραγκωνισμών λόγω της επιβολής να χρησιμοποιηθούν δαπανηρές μεταγραφές, υπάρχει και πρέπει κάποια στιγμή να αντιμετωπιστεί. Αν όλα αυτά λοιπόν κυλήσουν όπως προφανώς τα βλέπουμε να εξελίσσονται δεν μπορούμε να αποκλείσουμε το ενδεχόμενο ότι κάποια στιγμή το εθνικό μας συγκρότημα να στηρίζεται σε μεγάλο βαθμό στον ΠΑΟΚ. Μετά την «τετράδα» μπαίνουν στη σειρά: Κωνσταντινίδης, Χαρίσης, Σαββίδης, Μυστακίδης, Κουλούρης, Κοροβέσης, Πούγγουρας και Πόζογλου.

*Πηγή: metrosport.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: