Τρίτη 15 Δεκεμβρίου 2015

«Γρήγορη, αλλά... άτακτη η Άντερλεχτ»


«Γρήγορη, αλλά... άτακτη η Άντερλεχτ»

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ: Ο Θανάσης Παπάζογλου έχει αντιμετωπίσει φέτος την Άντερλεχτ και αναλύει για το sporfm.gr την αντίπαλο του Ολυμπιακού στο Europa League

Εχει αντιμετωπίσει την Άντερλεχτ σε δύο 90λεπτα. Σε όσα, δηλαδή, θα κληθεί να την αντιμετωπίσει και ο Ολυμπιακός για τη φάση των "32" του Europa League. Δεν έχασε σε κανένα. Μάλιστα, έχει πάρει και πρόκριση απέναντί της, για το Κύπελλο Βελγίου.

Η Αντερλχετ για τον Θανάση Παπάζογλου δεν είναι απλά μέσα στα πόδια του, αφού αγωνίζεται κι εκείνος στο βελγικό πρωτάθλημα με τη φανέλα της Κόρτραϊκ, αλλά μοιάζει να την έχει και του χεριού του. Και την συστήνει μέσω του sport-fm.gr.

Συνέντευξη στον Θοδωρή Τσούτσο

Ο Ελληνας επιθετικός γνωρίζει πολύ καλά την αντίπαλο του Ολυμπιακού. Την έχει αντιμετωπίσει και για το πρωτάθλημα Βελγίου, 1-1 το τελικό αποτέλεσμα, την έχει παίξει και στο Κύπελλο και μάλιστα μέσα στον Δεκέμβριο, με την ομάδα του μάλιστα να παίρνει εντυπωσιακή πρόκριση για την επόμενη φάση με το εντυπωσιακό 4-2.

Οπότε, την έχει "κατασκοπεύσει" για τα καλά και έχει τον τρόπο με τον οποίο η ελληνική ομάδα θα καταφέρει να την αποκλείσει. Στα πρώτα του λόγια, προσπαθεί να ρίξει λίγο τους τόνους της αισιοδοξίας: "Είναι μια ομάδα στα μέτρα του Ολυμπιακού. Ομως, όπως τουλάχιστον αντιλαμβάνομαι εγώ εδώ στο Βέλγιο, το ίδιο πιστεύουν κι εκείνοι. Οτι ο Ολυμπιακός είναι στα μέτρα τους". Αλλωστε, συμπληρώνει: "Η Αντερλεχτ φέτος έχει κάνει πολύ καλά παιχνίδια στην Ευρώπη. Και καταλαβαίνω ότι ενδιαφέρεται για την ευρωπαϊκή διάκριση. Δεν είναι μια ομάδα για να την περνάς αψήφιστα. Δεν είναι για να λες, εντάξει, προκρίθηκα. Ο Ολυμπιακός πρέπει να δείξει πολύ μεγάλη προσοχή".

Τα δυνατά σημεία της Αντερλεχτ;

"Είναι μια ομάδα με ποιότητα, πολύ δυνατή και ποιοτική. Ανταγωνιστική και βέβαια, από τις πιο κλασικές ομάδες πρωταθλητισμού του Βελγίου. Χρειάζεται ο Ολυμπιακός να ελέγξει το ρυθμό της. Αν το κάνει αυτό, δεν θα αντιμετωπίσει προβλήματα. Γενικά εδώ παίζουν πολύ γρήγορο ποδόσφαιρο. Ολες οι βελγικές ομάδες, αλλά η Αντερλεχτ είναι άλλη κλάση. Δεν έχουν σταματημό, θέλουν η μπάλα να μην σταματάει ποτέ. Εχουν ξέφρενο ρυθμό. Αυτό είναι το πιο δυνατό τους σημείο, που πρέπει να προσέξει ο Ολυμπιακός και η φυσική κατάσταση".

Αντίστοιχα οι αδυναμίες της;
"Οπως όλες οι βελγικές ομάδες, έτσι και η Αντερλεχτ δεν δίνει πολύ μεγάλη σημασία στο τακτικό κομμάτι. Σε αυτό υπερτερούν οι ελληνικές ομάδες και βέβαια ο Ολυμπιακός, που είναι ένα επίπεδο πάνω από τις υπόλοιπες. Επαναλαμβάνω το επικίνδυνο για τον Ολυμπιακό είναι ο ρυθμός της. Αν τον πιάσει, στην καλή της ημέρα, η Αντερλεχτ είναι πολύ δύσκολη ομάδα".

Ποιοι είναι οι παίκτες που κάνουν τη διαφορά για την Αντερλεχτ;
"Ο κινητήριος μοχλός της ομάδας είναι ο Ντεφούρ, που αγωνίζεται στη μεσαία γραμμή. Επίσης, έχουν πολύ καλούς ποδοσφαιριστές στις πτέρυγες και ξεχωρίζει ο επιθετικός τους, ο Οκακά. Θέλει μεγάλη προσοχή. Πολύ καλός αμυντικός είναι ο Κάρα. Αγωνίζεται στο κέντρο της άμυνας, τον είχα δύο φορές αντίπαλο και είναι πολύ δυνατός".

Πώς μείνατε με την Κόρτραϊκ δύο φορές αήττητη απέναντί της;
"Στο πρωτάθλημα ήμασταν και τυχεροί. Είχαν πολλές ευκαιρίες, τρία δοκάρια, αλλά είχαμε προηγηθεί νωρίς και μείνακμε στο 1-1. Στο Κύπελλο πιάσαμε εμείς πολύ καλή απόδοση, πετύχαμε τρία γκολ μέχρι το ημίχρονο και νικήσαμε 4-2. Μάλιστα, η Αντερλεχτ ενδιαφερόταν για τη διοργάνωση, είχε κάποιες αλλαγές, αλλά στην ουσία είχε αγωνιστεί με το βασικό κορμό της. Είχαμε βάλει πολύ πάθος σε εκείνο το ματς. Αλλά ήταν μια κι έξω, δεν υπήρχε ρεβάνς. Τώρα με τον Ολυμπιακό οι αγώνες θα είναι διπλοί, οπότε μπαίνει και η σκοπιμότητα στη μέση".

Ο Θανάσης Παπάζογλου προγραμματίζει να πάει στο γήπεδο για τον πρώτο αγώνα στο Βέλγιο και μίλησε και για τη δική του παρουσία στην Κόρτραϊκ: "Στην αρχή έπρεπε να προσαρμοστώ στους ρυθμούς του βελγικού ποδοσφαίρου. Πλέον, είμαι πολύ καλά εδώ, έχω βρει τα πατήματά μου και έχω πάρει ψυχολογία με κάποια γκολ. Μου κάνει πολύ ως επιλογή να έρθω εδώ, δεν έχω να μετανιώσω κάτι. Είμαι πολύ καλά. Στόχος μου ήταν να έρθω στο εξωτερικό, μού δόθηκε η ευκαιρία και πλέον θέλω να μείνω έξω".
*Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: