Τρίτη 15 Δεκεμβρίου 2015

Πρίφτης: «Χρειάζεται συγκέντρωση και ενέργεια»


Πρίφτης: «Χρειάζεται συγκέντρωση και ενέργεια»

Στη συγκέντρωση και την ενέργεια που θα πρέπει να έχουν οι παίκτες του Άρη κόντρα στην Μπάνβιτ εστίασε ο Δημήτρης Πρίφτης στη MEDIA DAY γα την αναμέτρηση της δέκατης αγωνιστικής του Euro Cup.

Ο τεχνικός των «κιτρινόμαυρων» ανέλυσε το επιθετικό πνεύμα και το συνεχές σκοράρισμα της τουρκικής ομάδας, δε στάθηκε στην τακτική, θεωρεί πως είναι ξεκούραστοι και θα εμφανιστούν «φρέσκοι» στην αναμέτρηση και στάθηκε στην απουσία του Ξανθόπουλου και το rotation που θα γίνει. Θεωρεί πως είναι επιτυχία η ίδια η πρόκριση στους «32», αλλά πρόκληση η πρωτιά του τέταρτου ομίλου και πιστεύει πως δεν έχει επαναπαυτεί κανένας.

Αναλυτικά: «Είναι ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι, όπως όλα. Είναι μια ομάδα που παίζει με οκτώ παίκτες που έχουν πολύ καλό ρυθμό. Είναι φύσει επιθετική ομάδα, σκοράρει κοντά στους 80-90 πόντους πολύ εύκολα ή τουλάχιστον με μεγαλύτερη ευκολία από ότι το κάνουμε εμείς, οπότε θα πρέπει να προσεγγίσουμε το παιχνίδι αμυντικά. Θα πρέπει να είμαστε απόλυτα συγκεντρωμένοι και να έχουμε τρομερή ενέργεια. Για εμένα, εκεί είναι όλο το παιχνίδι. Το κομμάτι της τακτικής το βάζω στο 10%.

Για μένα, είναι πρώτα συγκέντρωση και ενέργεια και μετά τακτική. Έχουμε εργαστεί. Είχαμε την ευκαιρία να ξεκουραστούμε μια μέρα παραπάνω. Δουλέψαμε όσο το δυνατόν καλύτερα. Έχουμε βέβαια κάποια πράγματα να διαχειριστούμε, κάποιους τραυματισμούς. Ελπίζω να παρουσιαστούμε αύριο δυνατοί.

Δεν είναι μόνο το θέμα ότι θα μικρύνει το rotation. Είναι ότι ο Ξανθόπουλος κάνει κάποια πράγματα που δεν είναι εύκολο να τα βρεις από άλλους παίκτες και που δεν είναι εύκολο να τα δει και κάποιος τελείως ξεκάθαρα την ώρα που βλέπει το ματς. Κάνει κάποιες δουλειές που δεν αποτυπώνονται σε ένα στατιστικό φύλλο. Όμως, συνολικά θα πρέπει να καλύψουμε και αυτές τις δουλείες συν το γεγονός πως θα πρέπει να καλύψουμε την απουσία του Τσούπκοβιτς, ο οποίος στα δύο τελευταία ματς, στο κομμάτι της δουλειάς, της επαφής και της ενέργειας ήταν από τους κορυφαίους ειδικά στο ματς με τη Στεάουα.

Δεν ξέρω πόσοι πίστευαν σε ενδεχόμενη πρωτιά στον όμιλο. Για μένα, είναι πολύ σημαντικό το ότι η ομάδα έχει προκριθεί. Μας είναι αρκετό, δεδομένου πως είναι η επίτευξη του στόχου. Από ‘κει και πέρα, ότι κατακτήσουμε θα είναι ένα συν για την προσπάθειά μας, κυρίως των παιδιών, αλλά και γενικότερα της ομάδας.

Έχουμε κίνητρο, είμαστε συγκεντρωμένοι, θέλουμε να διεκδικήσουμε το κάτι παραπάνω. Δεν θεωρώ πως ήμαστε χαλαροί και πως έχουμε επαναπαυτεί στο ότι έχουμε προκριθεί. Η πρόκριση από μόνη της είναι επίτευξη του στόχου. Ήταν πολύ δύσκολος όμιλος, με αντιπάλους πολύ υψηλής δυναμικότητας και το γεγονός ότι μια αγωνιστική πριν το τέλος του πρώτου γύρου έχουμε πετύχει τον στόχο μας, το θεωρώ πολύ σημαντικό».

Ο Οκάρο Γουάιτ συμπλήρωσε πως: «Είναι το τελευταίο παιχνίδι του πρώτου γύρου. Τις τελευταίες μέρες έχουμε επικεντρώσει όλη μας την προσοχή στον αγώνα αυτό. Παρότι έχουμε προκριθεί, είναι πολύ σπουδαίο παιχνίδι για εμάς στην προσπάθειά μας να προχωρήσουμε και θα παλέψουμε για τη νίκη.

Είναι μεγάλο κίνητρο η πρώτη θέση. Είναι κάτι που εξαρτάται από εμάς, οπότε σίγουρα αποτελεί έξτρα κίνητρο η νίκη για να τελειώσουμε ιδανικά την πρώτη φάση.

Προσωπικά, θα πρέπει να μείνω μακριά από τα προβλήματα φάουλ. Στο πρώτο φορτώθηκα από πολύ νωρίς με φάουλ και δεν μπόρεσα να βοηθήσω όπως ήθελα την ομάδα μου. Από ‘κει και πέρα, ως ομάδα, έχουμε καταστρώσει το πλάνο μας, θα προσπαθήσουμε να το καταστρώσουμε για να φτάσουμε στη νίκη.

Τα φάουλ είναι θέμα συγκέντρωσης. Είναι η δεύτερη χρονιά μου ως επαγγελματίας. Θα πρέπει να είμαι 100% και αυτό είναι κάτι που το δουλεύω. Στο παιχνίδι, θέλω να είμαι προσηλωμένος από το ξεκίνημα ως το τέλος.

Είναι λογικό κατά κάποιο τρόπο το να υπάρχει ο κίνδυνος της χαλάρωσης. Ο κόουτς Πρίφτης μας κάνει κήρυγμα τις τελευταίες μέρες να μην εφησυχάσουμε μόνο και μόνο επειδή προκριθήκαμε. Αφού έχουμε την ευκαιρία, γιατί να μην πάρουμε την πρώτη θέση. Οπότε, είμαστε συγκεντρωμένοι. Παίζουμε μπροστά στους φιλάθλους μας και δεν θέλουμε να χάσουμε. Θα είναι δύσκολο παιχνίδι, αλλά θα παλέψουμε».
*Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: