Τρίτη 15 Δεκεμβρίου 2015

Έμεινε στο Ντόρτμουντ...!!


Έμεινε στο Ντόρτμουντ...

Ένας ΠΑΟΚ που αγωνιστικά και ψυχολογικά έμεινε στο «διπλό» στο Ντόρτμουντ, «κόλλησε» φυσιολογικά στο… μηδέν (0-0) εκτός έδρας κόντρα στον Λεβαδειακό, αποτυγχάνοντας να φτάσει σε τρίτη συνεχόμενη νίκη.

Μετά τη μεγάλη νίκη επί της Ντόρτμουντ, ο Ίγκορ Τούντορ είχε δηλώσει ότι αν δεν έρθει η νίκη κόντρα στον Λεβαδειακό, το αποτέλεσμα της Γερμανίας δεν θα σημαίνει τίποτα, θέλοντας να χτυπήσει το… καμπανάκι στους παίκτες του.

Tελικά οι ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ έκαναν αυτό ακριβώς που φοβόταν ο νεαρός τεχνικός και με τραγική εμφάνιση, ενδεικτικό του ότι το μυαλό είχε μείνει στη Γερμανία, έμειναν απόλυτα φυσιολογικά στο 0-0 κόντρα στον αξιόμαχο για ακόμα μία αγωνιστική Λεβαδειακό.

Ο «Δικέφαλος» σε όλη τη διάρκεια του ενενηνταλέπτου παρουσίασαν μόλις δύο καλές ευκαιρίες για γκολ με τους Ροντρίγκες και Αθανασιάδη να αστοχούν στις τελικές τους προσπάθειες. Στις καθυστερήσεις του ματς, μάλιστα, ο Μπερμπάτοφ σκόραρε με κεφαλιά, αλλά ο Αρετόπουλος καταλόγισε επιθετικό φάουλ του Βούλγαρου στον Τριποτσέρη, με το ριπλέι να δικαιώνει την απόφαση του διαιτητή.

Ωστόσο, ο ρέφερι ελέγχεται πολύ σοβαρά για τη φάση του 30', όταν ο Ντομοβτσίσκι γυρίζει την μπάλα μέσα στην περιοχή του ΠΑΟΚ, αυτή βρήκε στο χέρι του Μαλεζά, αλλά ο διαιτητής λανθασμένα δεν υπέδειξε το πέναλτι υπέρ των γηπεδούχων που κατά τ' άλλα διατήρησαν με άνεση ανέπαφη την εστία τους.

Το ματς

«Μουδιασμένοι» άρχισαν Λεβαδειακός και ΠΑΟΚ το ματς και ειδικότερα σε ό,τι αφορά την αμυντική τους λειτουργία. Κάθε «επίσκεψη» προς τα αντίπαλα καρέ «μύριζε» γκολ με τον ΠΑΟΚ να προσπαθεί να χτυπήσει από τα δεξιά με τον Ροντρίγκες που έκανε κίνηση στην πλάτη της άμυνας των Βοιωτών, ενώ από την άλλη μεριά, ο Μάντζιος ήταν ο βασικός άξονας των επιθετικών προσπαθειών των γηπεδούχων.

inner

Την καλύτερη στιγμή την είχε ο ΠΑΟΚ στο 14’, όταν ο Σάμπο με κάθετη πάσα βρήκε τον Ροντρίγκες, αλλά το πολύ καλό σουτ του τελευταίου βρήκε σε ετοιμότητα τον Τσιντώτα που απέκρουσε μακριά από την εστία του.

Από την άλλη μεριά, στο 36’ και το 37’ ο Μάντζιος από τα αριστερά προσπάθησε να νικήσει τον Όλσεν, αλλά ο τερματοφύλακας του ΠΑΟΚ ήταν σε ετοιμότητα και μπλόκαρε και στις δύο περιπτώσεις.

Παράλληλα, στο 30’ σημειώθηκε μια φάση για την οποία διαμαρτυρήθηκαν οι γηπεδούχοι, όταν ο Ντομοβτσίσκι γύρισε την μπάλα στην περιοχή πριν βγει κόρνερ και αυτή φάνηκε να βρίσκει το χέρι του Μαλεζά, με τον Αρετόπουλο να αρνείται το πέναλτι στους γηπεδούχους.

Στο β’ μέρος, οι «πονοκέφαλοι» του Ίγκορ Τούντορ σε ό,τι αφορά τους συνεχόμενους τραυματισμούς της ομάδας του αυξήθηκαν, καθώς εκτός από τον Χαρίση που τέθηκε «off» πριν από την έναρξη του αγώνα κατά τη διάρκεια της προθέρμανσης και ο Ροντρίγκες αντικαταστάθηκε στο δεύτερο ημίχρονο με τη θέση του να παίρνει ο Μυστακίδης.

inner

Ο νεαρός άσος του ΠΑΟΚ που ξεχώρισε με την απόδοσή του στον αγώνα κόντρα στην Ντόρτμουντ, έκανε άμεσα αισθητή την παρουσία του, καθώς στο 48’ κινούμενος από δεξιά έβγαλε σέντρα «πάρε-βάλε» στον Αθανασιάδη που ήταν εντελώς αμαρκάριστος στο ύψος της μικρής περιοχής, αλλά η κεφαλιά του φορ του ΠΑΟΚ πέρασε μόλις άουτ.

Όπως αποδείχθηκε, η συγκεκριμένη φάση ήταν απλά μια «έκλαμψη» στη γενικότερη τραγική αγωνιστική εικόνα του ΠΑΟΚ, καθώς στα επόμενα λεπτά του αγώνα οι παίκτες του Άκη Μάντζιου αύξησαν την πίεσή τους, πήγαιναν πολύ δυνατά στις μονομαχίες, αλλά πέραν κάποιων συνεχόμενων κόρνερ δεν κατάφεραν να προκαλέσουν τον παραμικρό κίνδυνο στον Όλσεν.

Ο Ίγκορ Τούντορ πέρασε στο 68’ και τον Ντίμιταρ Μπερμπάτοφ για να κυκλοφορήσει καλύτερα η μπάλα και να υπάρξουν καλύτερες προοπτικές για μια τελική πάσα, αλλά ούτε αυτή η σκέψη βρήκε αντίκρισμα στον αγωνιστικό χώρο, αφού με δυσκολία έβρισκε κανείς έστω και έναν διακριθέντα από πλευράς «Δικεφάλου».

inner

Ακόμα και με αυτή την κακή αγωνιστική εικόνα, ο ΠΑΟΚ λίγο έλειψε να πάρει το «διπλό» από τη Λιβαδειά, όταν o Τζαβέλλας βρήκε με σέντρα το κεφάλι του Μπερμπάτοφ. Ο Βούλγαρος σκόραρε, αλλά ο Αρετόπουλος αποδεχόμενος την υπόδειξη του α' βοηθού, Δημητριάδη, καταλόγισε σωστά το επιθετικό φάουλ του 34χρονου, καθώς «κατεδαφίζει» τον Τριποτσέρη.


Λεβαδειακός (Ακης Μάντζιος): Τσιντώτας, Στάθης, Τριποτσέρης, Μανωλάς, Ούον, Νικολάου, Μουλόπουλος, Γιακουμάκης (94' Τόπι), Μίνγκας (87’ Γιάχιτς), Βάλερι (78’ Καψάσκι), Μάντζιος.

ΠΑΟΚ (Ιγκόρ Τούντορ): Όλσεν, Τζιόλης, Μαλεζάς, Τζαβέλλας, Τσίμιροτ, Σάμπο (80’ Πέλκας), Κάτσε, Ροντρίγκες (46’ Μυστακίδης), Λέοβατς, Μακ, Αθανασιάδης (68’ Μπερμπάτοφ). *Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: