Τρίτη 15 Δεκεμβρίου 2015

Μώραλης: «Έτσι τους έμαθε ο Ολυμπιακός»


Μώραλης: «Έτσι τους έμαθε ο Ολυμπιακός»

Οι απαιτήσεις των φίλων του Ολυμπιακού είναι δικαιολογημένες, όχι όμως και οι αποδοκιμασίες, όπως δήλωσε ο δήμαρχος Πειραιά, Γ. Μώραλης, στον ΣΠΟΡ FM 94,6. Τι είπε για Ευρώπη, Σίλβα και Αγγελόπουλους.

Οι τίτλοι και οι επιτυχίες είναι λογικό να έχουν… καλομάθει τους φίλους του Ολυμπιακού, αλλά όχι σε βαθμό να αποδοκιμάζουν την ομάδα τους όπως έγινε από μια μερίδα τους στον αγώνα με τον Παναιτωλικό, όπως τόνισε ο Γιάννης Μώραλης στον ΣΠΟΡ FM 94,6.

Ο δήμαρχος Πειραιά, που υπήρξε επί σειρά ετών στέλεχος της ΠΑΕ, μίλησε για την κυριαρχία του Ολυμπιακού εντός των τειχών, αλλά και τη διαφορά που υπάρχει ακόμη από μεγάλα κλαμπ της Ευρώπης.

Παράλληλα εξήρε το έργο του Μάρκο Σίλβα και χαρακτήρισε τη φετινή ομάδα μεταξύ των δύο κορυφαίων του συλλόγου την τελευταία 20ετία.

Τέλος, αναφέρθηκε στη χθεσινή εκδήλωση του Δήμου για τα 90 χρόνια του Ολυμπιακού, την απουσία των Παναγιώτη και Γιώργου Αγγελόπουλου, αλλά και τη συνεργασία Δήμου-Ολυμπιακού σε επίπεδο κοινωνικής προσφοράς.

Αναλυτικά, ο Γιάννης Μώραλης μίλησε στους Βασίλη Βέργη και Σάββα Λιβάνιο για:

-το αν διέγνωσε δυσαρέσκεια του Β. Μαρινάκη για τις αποδοκιμασίες από τον κόσμο στον αγώνα με τον Παναιτωλικό: «Όχι, χθες ήταν μια μέρα χαράς και δεν χωρούσαν μεμψιμοιρίες. Ο κ. Μαρινάκης είναι έμπειρος παράγοντας και ξέρει ότι ο κόσμος του Ολυμπιακού είναι πολύ απαιτητικός. Οι ίδιοι οι πρόεδροι τους έμαθαν τους φιλάθλους έτσι κατακτώντας τόσους τίτλους και δημιουργώντας την πεποίθηση πως ο Ολυμπιακός πρέπει να κερδίζει πάντα».

-την ατάκα του Σωκράτη Κόκκαλη για τους οπαδούς των άλλων ομάδων: «Ο Σωκράτης Κόκκαλης έχει χιούμορ, είναι ατακαδόρος. Μερικές φορές παρερμηνεύεται κιόλας. Χθες απευθυνόταν στους φιλάθλους του Ολυμπιακού που αποδοκίμασαν κάπως την ομάδα την Κυριακή λέγοντας ‘τι να πουν και οι κακομοίρηδες οπαδοί των άλλων ομάδων’. Θα πρέπει οι φίλαθλοι να καταλάβουν ότι σε μια ομάδα υπάρχουν καλές και κακές στιγμές. Οι αποδοκιμασίες εναντίον της ομάδας σου είναι απαράδεκτες».

-τη χθεσινή εκδήλωση για τα 90 χρόνια του Ολυμπιακού: «Τιμήθηκαν άνθρωποι και σύγχρονοι αθλητές του Ολυμπιακού, παράγοντες που αφιέρωσαν τη ζωή τους για να γίνει ο σύλλογος αυτό που είναι. Θυμηθήκαμε τα παλιά, είδαμε καλούς φίλους, γελάσαμε… Ήταν μια ωραία μέρα για τον Ολυμπιακό και για το Δήμο».

-την απουσία των Παναγιώτη και Γιώργου Αγγελόπουλου από τη χθεσινή εκδήλωση: «Δεν το γνωρίζω. Φαντάζομαι πως θα είχαν κάποια ανειλημμένη υποχρέωση οι άνθρωποι και δεν μπορούσαν να έρθουν. Εκπροσωπήθηκε το τμήμα μπάσκετ, ήταν παρών ο κ. Σφαιρόπουλος, κ. Τόμιτς και κάποιοι αθλητές. Εγώ θα ξεκινούσα θετικά λέγοντας πως ήταν εκεί το μεγαλύτερο μέρος της οικογένειας του Ολυμπιακού. Ήταν δυνατό να μην προσκληθεί το τμήμα μπάσκετ στη γιορτή των 90 χρόνων του συλλόγου; Η δύναμη του Ολυμπιακού όλα αυτά τα χρόνια είναι ότι αποτελεί οικογένεια».

-τη συνεργασία Δήμου-Ολυμπιακού: «Το τελευταίο 15μηνο, μετά την ανάληψη της νέας δημοτικής αρχής, έχει δημιουργηθεί ένας πολύ πιο στενός δεσμός του Δήμου με τον Ολυμπιακό λόγω και της παρουσίας πολλών ανθρώπων από την οικογένεια του συλλόγου στο δημοτικό συμβούλιο. Στην παρούσα δύσκολη συγκυρία ο Ολυμπιακός βοηθά με παρεμβάσεις. Είναι μια πολύτιμη συνεισφορά και απόλυτα υγιής. Ο Ολυμπιακός έρχεται να ανταποδώσει όσα πρόσφεραν οι Πειραιώτες στην ομάδα όλα αυτά τα χρόνια. Στηρίζει 160 άπορες οικογένειες, βοηθά στα συσσίτια και κάνει άλλες πολλές ενέργειες».

-τις ευρωπαϊκές βλέψεις του Ολυμπιακού: «Θα πρέπει να κάνουμε το διαχωρισμό μεταξύ Champions League και Europa League. Αν ο Ολυμπιακός είχε περάσει στο Champions League θα έπεφτε με την Μπαρτσελόνα κι αντιλαμβάνεστε τις διαφορές και τα μεγέθη. Στο Europa League τα πράγματα είναι πιο βατά. Η διαφορά που υπάρχει στην Ελλάδα μεταξύ του Ολυμπιακού και των άλλων ομάδων, υπάρχει αντίστοιχα στην Ευρώπη σε βάρος του Ολυμπιακού. Πάντα η ελπίδα και η προσδοκία είναι να περάσεις στο Champions League, αλλά άποψή μου είναι πως από τη στιγμή που δεν ήρθε η πρόκριση, ο Ολυμπιακός πρέπει να δώσει βάρος στο Europa League, γιατί μπορεί να έχει διάκριση εκεί. Δεν λέω να το κατακτήσει, αλλά μια καλή κι οργανωμένη ομάδα μπορεί να φτάσει στα προημιτελικά ή τα ημιτελικά».

-την κλήρωση με την Άντερλεχτ: «Ακούω να λένε πως η Άντερλεχτ είναι εύκολη ομάδα. Θεωρώ πως είναι φαβορί ο Ολυμπιακός, γιατί έχει μια καλή κι έμπειρη ομάδα, όπως έδειξε και στο Champions League, αλλά δεν θα έχει εύκολο έργο. Θα πρέπει να προσπαθήσει, δεν είναι κάτι εύκολο να αποκλείσει την Άντερλεχτ».

-το αν συμφωνεί με τη δήλωση Ελευθερόπουλου πως ο φετινός είναι ο καλύτερος Ολυμπιακός της 20ετίας: «Πιστεύω πως είναι βαριά κουβέντα από έναν άνθρωπο που έχει ζήσει πολλές καλές ομάδες την τελευταία 20ετία. Δεν ξέρω αν είναι η φετινή είναι καλύτερη ή η δεύτερη καλύτερη ομάδα γιατί υπήρχε και η ομάδα με τον Ζιοβάνι και τα άλλα παιδιά. Το βέβαιο είναι πως τώρα δεν λέει κανείς ότι ο Ολυμπιακός δεν έχει την καλύτερη ομάδα και το πληρέστερο ρόστερ, ανεξάρτητα από άλλα θέματα που συζητούνται. Γι’ αυτό και ο κόσμος του Ολυμπιακού έχει τόσες απαιτήσεις».

-την προσφορά του Μάρκο Σίλβα και τις συγκρίσεις με Βαλβέρδε: «Υπήρχε ένα δέσιμο με τον Βαλβέρδε, γιατί είναι ένας σοβαρός προπονητής και άνθρωπος. Ο Μίτσελ πρόσφερε επίσης στον Ολυμπιακό. Είχαμε μια παρένθεση με τον Περέιρα που δεν πήγε καλά, αλλά τώρα με τον Σίλβα έχουμε έναν σοβαρό και καλό προπονητή, που βγάζει μια ωραία και ευγενική εικόνα, κάτι που εκτιμώ ιδιαίτερα. Θεωρώ πως πρέπει να τον κρατήσει για αρκετό καιρό ο Ολυμπιακός. Εγώ θα επένδυα πάνω του. Δεν έχει δείξει τίποτα άσχημο μέχρι τώρα, ούτε στο γήπεδο, ούτε στις προπονήσεις, ούτε στις δηλώσεις του. Εγώ θα ήθελα να μείνει για καιρό, αλλά δεν είμαι πρόεδρος. Καταθέτω απλώς την προσωπική μου άποψη».

-το πώς νιώθει σαν δήμαρχος και μακριά από τον Ολυμπιακό: «Μετά από τόσα χρόνια στο ποδόσφαιρο, το χούι δεν αλλάζει και το πρώτο πράγμα που κάνω το πρωί είναι να βλέπω τα πρωτοσέλιδα του αθλητικού Τύπου. Έχω μια μεγάλη ευθύνη με το Δήμο, αλλά δεν έχω απομακρυνθεί από τον Ολυμπιακό και πηγαίνω σε όλα τα παιχνίδια εντός έδρας. Αυτά που μου λείπουν, γιατί τα είχα συνηθίσει, είναι τα ματς στο εξωτερικό, στα μεγάλα γήπεδα απέναντι στους μεγάλους αντιπάλους».

Δεν υπάρχουν σχόλια: