Τρίτη 15 Δεκεμβρίου 2015

Η «κατάρα» της Καρνέιρο!


Η «κατάρα» της Καρνέιρο!

Μην κάνετε το λάθος να παρασυρθείτε από τα κάλλη, την ομορφιά και τις ματάρες της Καρνέιρο, η «κατάρα» της οποίας κρύβεται πίσω από το γεγονός πως Τσέλσι και Μουρίνιο δεν μπορούν να σηκώσουν κεφάλι!

Πιο δύσκολες μέρες από αυτές που περνά τώρα δεν έχει να θυμηθεί ο Ζοσέ Μουρίνιο. Κόντρα σε κάθε προγνωστικό, η Τσέλσι από φαβορί για τον τίτλο στην Αγγλία, μετατράπηκε σε σάκο του μποξ, έχοντας γνωρίσει σχεδόν ντροπιαστικές ήττες.

Μάλιστα, τα προβλήματα δεν είναι αγωνιστικά μόνο, αλλά ο «Εκλεκτός» φαίνεται πως για πρώτη φορά στη ζωή του δείχνει να έχει χάσει τα αποδυτήρια και ταυτόχρονα ψάχνει αλλά δεν βρίσκει παίκτες έτοιμους να παίξουν γι’ αυτόν.

Και ποιος φταίει για όλα αυτά; Μα, φυσικά, μια γυναίκα! Η όμορφη γιατρός της Τσέλσι, Εύα Καρνέιρο στοχοποιήθηκε, αδικήθηκε, εκδιώχθηκε από την ομάδα και φαίνεται πως όπου κι αν βρίσκεται τώρα αναμένοντας τις νομικές εξελίξεις, χαμογελά. Μπορεί στο βιογραφικό της να αναφέρεται πως γεννήθηκε στο Γιβραλτάρ κι έχει Ισπανό πατέρα και Αγγλίδα μητέρα, όμως δεν μπορεί, κάπου στο αίμα της πρέπει να παίζει DNA από κάποια άλλη χώρα με μεγαλύτερη σχέση με το… βουντού.

inner

Ακόμη κι αν δεν πιστεύεις σε τέτοια… πράματα, το χρονικό της… φρίκης από την ημέρα με το περίφημο περιστατικό στις 8 Οκτωβρίου, δεν σου αφήνει καμία άλλη επιλογή.

16 Αυγούστου: Στο πρώτο μετά το… σκηνικό ματς πρωταθλήματος η Τσέλσι χάνει με 3-0 από τη Μάντσεστερ Σίτι και περισσότερο και από την ίδια την ήττα, ο κόσμος ασχολείται με την αντικατάσταση-στοχοποίηση του Τέρι στο ημίχρονο.

29 Αυγούστου: Ο Μουρίνιο ετοιμάζεται κόντρα στην Κρίσταλ Πάλας που μοιάζει εύκολο θύμα, να γιορτάσει το 100ό παιχνίδι του στην Premier League. Αποτέλεσμα; 2-2…

12 Σεπτεμβρίου: Αν μέχρι εκείνη τη στιγμή θα μπορούσε κάποιος να προσεγγίσει ορθολογικά την αγωνιστική κατάσταση της Τσέλσι, ήρθε το ματς με την Έβερτον για να κάνει τους πάντες να σκέφτονται τα… ευχέλαια. Οι «μπλε» χάνουν 3-1. Τίποτα περίεργο ως εδώ, αλλά… Όλα τα γκολ τα πέτυχε ο Νέισμιθ. Που πέρασε ως αλλαγή. Που δεν έχει σκοράρει ξανά από τότε και αυτά είναι τα μόνα φετινά γκολ του στην Premier League.



19 Σεπτεμβρίου: Μία εβδομάδα μετά, ο Ντιέγκο Κόστα (που πάντα ήταν… γλουτόπαιδο, αλλά τουλάχιστον έβρισκε δίχτυα) δίνει την πρόγευση του πώς θα κυλήσει η χρονιά του. Υπέρβαρος και νευρικός, ψάχνεται μονίμως για «μανούρα» και κάνει το ματς με την Άρσεναλ… Άσε καλύτερα, ας μην γράψουμε τι ακριβώς έκανε το ματς ο Ισπανοβραζιλιάνος. Πάντως, η Τσέλσι νίκησε.

29 Σεπτεμβρίου: Αν μιλάγαμε για κάποια άλλη φάση, η ήττα των Λονδρέζων από την Πόρτο θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και δωράκι του «Εκλεκτού» προς την πρώην ομάδα του. Όχι φέτος, όχι με την Τσέλσι σε αυτήν την κατάσταση.

3 Οκτωβρίου: Αν και στην Αγγλία, για πρώτη φορά κάποιοι αρχίζουν να αναρωτιούνται για το κατά πόσο ο Μουρίνιο θα προλάβει την παρέλαση. Αιτία, η νέα σφαλιάρα από τη Σαουθάμπτον (3-1) που φέρνει ακόμη πρόστιμο ύψους 50 χιλιάδων λιρών και τιμωρία μιας αγωνιστικής στον Πορτογάλο για τα… ξεχωριστά σχόλια κατά του διαιτητή.

17 Οκτωβρίου: Μετά τον Τέρι, ο προπονητής της Τσέλσι τα βάζει και με τον Αζάρ… Εδώ που τα λέμε, δεν είχε άδικο να τον κράξει, έτσι όπως παίζει ο τύπος…

24 Οκτωβρίου: Πώς το λένε οι καλλιτέχνες; «Περνάμε υπέροχα στα καμαρίνια και αυτό φαίνεται στη σκηνή»; Τάλε κουάλε με την Τσέλσι το φανταστικό κλίμα στην οποία αποτυπώνεται στο παιχνίδι με την Γουέστ Χαμ. Ο Μουρίνιο τιμωρημένος στην εξέδρα, ο Μάτιτς βλέπει κόκκινη κάρτα πριν φύγει το ημίχρονο, ενώ αποβάλλεται και ο βοηθός του Πορτογάλου στον πάγκο. Αν η Καρνέιρο δεν είχε απομακρυνθεί από τη θέση της, ίσως να έδινε εκείνη οδηγίες στο δεύτερο μέρος. Α, μην ξεχνιόμαστε, τα «σφυριά» ξηγήθηκαν 2-1!

27 Οκτωβρίου: Μέχρι εκείνη τη στιγμή η παραπαίουσα Τσέλσι θα μπορούσε να ισχυριστεί πως παρέμενε μέσα στους στόχους της. Κάπου εδώ, όμως, η «κατάρα» της Καρνέιρο πέρα από ήττες άρχισε να φέρνει και αποκλεισμούς, όπως εκείνος από τη συνέχεια του Λιγκ Καπ από τη Στόουκ. «Καλύτερα», ίσως να σκέφτηκε ο Μουρίνιο, «τώρα θα έχω χρόνο να επικεντρωθώ στο πρωτάθλημα»…

31 Οκτωβρίου: Τρεις μέρες μετά την παρέλαση ο Μουρίνιο παραμένει στη θέση του, αλλά η νέα ήττα από τη Λίβερπουλ από τη μία δίνει στον Κλοπ την ευκαιρία να σηματοδοτήσει την έναρξη της δικής του εποχής με ένα μεγάλο αποτέλεσμα και από την άλλη, κάνει τον Πορτογάλο να ψάχνει στο ημερολόγιο πότε είναι η επόμενη εθνική εορτή που συνοδεύεται από παρελάσεις στην Ελλάδα.

7 Νοεμβρίου: Μια «υπέροχη» εβδομάδα ολοκληρώνεται με το χειρότερο -αλλά συνηθισμένο πια- δυνατό τρόπο για τους περσινούς πρωταθλητές. Ήττα από τη Στόουκ, αυτήν τη φορά για την Premier League. Ο δικαστικός κλητήρας κοινοποιεί την αγωγή της Καρνέιρο (προφανώς μαζί με το χαρτί, η τύπισσα πάσαρε και κάποιο ξόρκι επιμελώς κρυμμένο στα έγγραφα). Ακολουθεί τιμωρία μιας αγωνιστικής και πρόστιμο ύψους 40 χιλιάδων για το «fucking weak» που ξεστόμισε ο Μουρίνιο προς τον διαιτητή μέσα στα αποδυτήρια, όταν τον… επισκέφθηκε στο ημίχρονο. Μα κι αυτός, δεν μπορούσε απλά να πάει για να του ευχηθεί καλή επιτυχία;

23 Νοεμβρίου: Ανακοινώνεται πως η Τσέλσι παρουσίασε ζημίες ύψους 23,1 εκατ. λιρών τη σεζόν που κέρδισε το πρωτάθλημα. Όχι, δεν φταίει ΚΑΙ γι’ αυτό η Καρνέιρο. Εκτός κι αν αποδειχτεί πως ο μισθός της ήταν 2 εκατομμύρια το μήνα ή υπεξαίρεσε αυτά τα λεφτά!

29 Νοεμβρίου: Μια «σαλιάρα» προπόνησης πετά και «προσγειώνεται» σχεδόν στα μούτρα του Πορτογάλου. Την έχει πετάξει ο Ντιέγκο Κόστα τη στιγμή που μετά από ένα τέταρτο ζέσταμα, ο Μουρίνιο του λέει να κάτσει ξανά στον πάγκο. Ο προπονητής αντιμετωπίζει στωικά το περιστατικό ή έτσι δείχνει. Ίσως πάλι, απλά να προσπαθούσε να σκεφτεί ποιανού αμαρτίες πληρώνει με όλα αυτά που του συμβαίνουν. Αποτέλεσμα από την Τότεναμ πάντως πήρε. Με το 0-0 τσίμπησε βαθμό που έτσι όπως πάει η δουλειά, ίσως στο τέλος αποδειχθεί καθοριστικός για την σωτηρία.

inner

5 Δεκεμβρίου: Εντός έδρας ήττα από τη νεοφώτιστη Μπόρνμουθ… Πόσο πιο χαμηλά ρε Τσέλσι; Το γκολ το πετυχαίνει ο Μάρει στο 82’ έχοντας μπει ως αλλαγή το προηγούμενο λεπτό. Για λόγους που κανείς δεν αντιλαμβάνεται, δεν το αφιερώνει στην Καρνέιρο που προφανώς έχει το σημαντικότερο μερίδιο επιτυχίας σε αυτό.

14 Δεκεμβρίου: Εντάξει, επί ημερών Ρανιέρι η Λέστερ πετάει. Για μας στην Ελλάδα, όμως, παραμένει ένας «γκόμενος του Συντάγματος», όπως τον είχε αποκαλέσει ο Νίκος Αλέφαντος. Μετά από αυτό και με την Τσέλσι να έχει περισσότερα παιχνίδια (16) από βαθμούς (15) στο πρωτάθλημα, ο Μεγαλέφαντος πιθανότατα να ήταν ο ιδανικότερος αντικαταστάτης στη θέση του Πορτογάλου στον πάγκο της Τσέλσι.

inner

Άντε, «μυρωδιά» Αμπράμοβιτς, κάνε τη σωστή κίνηση και πάρε τον Νικόλα στην ομάδα. Αν υπάρχει ένας που μπορεί να τα βάλει με την «κατάρα» της Καρνέιρο και να βγει νικητής, είναι αυτός! *Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: