Τρίτη 15 Δεκεμβρίου 2015

Διαιτητής του NBA αποκάλυψε πως είναι γκέι!


Διαιτητής του NBA αποκάλυψε πως είναι γκέι

Στην αποκάλυψη πως είναι γκέι προέβη μέσω δήλωσής του ο πολύπειρος διαιτητής του NBA, Μπιλ Κένεντι, ύστερα από κάποιες προσβολές του γκαρντ των Σακραμέντο Κινγκς, Ρατζόν Ρόντο.

Την απόφαση να αποκαλύψει πως είναι γκέι πήρε ο επί 18 χρόνια διαιτητής του NBA, Μπιλ Κένεντι, ύστερα από την φραστική επίθεση με πολύ υποτιμητικά και προσβλητικά σχόλια που δέχθηκε από τον γκαρντ των Σακραμέντο Κινγκς, Ρατζόν Ρόντο, στην αναμέτρηση με τους Σέλτικς.

«Είμαι περήφανος που είμαι διαιτητής του NBA και είμαι περήφανος που είμαι γκέι», δήλωσε αρχικά ο Μπιλ Κένεντι στο «Yahoo!Sports» και πρόσθεσε: «Ακολουθώ τα βήματα άλλων, οι οποίοι έχουν αυτό-προσδιοριστεί με την ελπίδα να στείλουν ένα μήνυμα στους νέους και τις νέες του αθλητισμού, να μην αφήσουν κανέναν να τους κάνει να ντρέπονται γι’ αυτό που είναι».

Ο πολύπειρος διαιτητής προέβη στη συγκεκριμένη δήλωση ύστερα από την λεκτική ομοφοβική επίθεση που είχε δεχθεί από τον Ρατζόν Ρόντο, ο οποίος για το λόγο αυτό τιμωρήθηκε με ποινή μία αγωνιστικής, αλλά και πρόστιμο 86.300 δολαρίων.

Θέση για το θέμα αυτό πήρε και ο κομισάριος του NBA, Άνταμ Σίλβερ, ο οποίος δήλωσε: «Στηρίζω ολόψυχα την απόφαση του Μπιλ να ζήσει περήφανα και χωρίς διαστολές. Μέσα στη 18χρονη καριέρα του στη λίγκα, ο Μπιλ είναι ένας διαιτητής που τον διακρίνει το πάθος και η αφοσίωση».

Μάλιστα, για τον ίδιο λόγο με τον γκαρντ των Κινγκς είχαν τιμωρηθεί στο παρελθόν οι Γιοακίμ Νοά και Κόμπι Μπράιαντ, όπου αμφότεροι είχαν ζητήσει συγγνώμη αργότερα. Ο Κένεντι είναι ένας διαιτητής με 18 χρόνια εμπειρίας, μετρώντας 1056 παιχνίδια κανονικής διάρκειας, 68 στα playoffs και πέντε ματς στους τελικούς του «μαγικού κόσμου».
*Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: