Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου 2015

Μετά τον Σόντερς... ο Μουρίνιο!!


Μετά τον Σόντερς... ο Μουρίνιο!

Έπρεπε να περάσουν 35 χρόνια για να απολυθεί προπονητής που αν και είχε πάρει το πρωτάθλημα την προηγούμενη σεζόν, απολύθηκε στα μέσα της επόμενης! Τελευταίος που το... κατάφερε πριν τον Ζοσέ Μουρίνιο, ο Ρον Σόντερς της Άστον Βίλα! Διαβάστε την ιστορία στο england365.gr.
Κοντρά στις 200 μέρες πέρασαν από τη στιγμή που η Τσέλσι αναδείχθηκε πρωταθλήτρια Αγγλίας και ο προπονητής που την οδήγησε στην κατάκτηση του τίτλου, αποτελεί από χθες παρελθόν.
Ο Ζοσέ Μουρίνιο λοιπόν, είναι ο πρώτος προπονητής μετά από 35 χρόνια που «κούνησε μαντήλι» στα μέσα μίας σεζόν, την ώρα που την προηγούμενη, είχε καταφέρει να πάρει το πρωτάθλημα!
Ήταν Φλεβάρης του 1982, όταν ο τότε τεχνικός της Άστον Βίλα, Ρον Σόντερς, οδηγήθηκε στην πόρτα της εξόδου από τον σύλλογο, μετά την κόντρα που είχε με τη διοίκηση, εξ αιτίας της... μη ενίσχυσης της ομάδας στην μεταγραφική περίοδο που είχε προηγηθεί. Την προηγούμενη χρονιά (1980/81), είχε κατακτήσει τον τίτλο.
Τη θέση του στην τεχνική ηγεσία των «χωριατών» πήρε ο βοηθός του Σόντερ, Τόνι Μπάρτον, ο οποίος κατάφερε να πάρει το Κύπελλο Πρωταθλητριών, μετά την νίκη με 1-0 επί της Μπάγερν Μονάχου στο Ρότερνταμ της Ολλανδίας. Το περίεργο είναι ότι στο πρωτάθλημα τερμάτισε μόλις στην 14η θέση!
Αν μη τι άλλο πρόκειται για μία απίστευτη ιστορία, η οποία αναμένουμε να δούμε αν θα... επαναληφθεί στην Τσέλσι, εν έτει 2015. Να καταφέρει δηλαδή με τον νέο προπονητή (βλ. Γκους Χίντινγκ) να πάρει το Τσάμπιονς Λιγκ, ενώ παράλληλα στην Πρέμιερ Λιγκ να τερματίσει κάτω από την πρώτη 10αδα...

Πηγή: england365.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: