Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου 2015

«Οι Έλληνες ποδοσφαιριστές δεν είναι το ίδιο πεινασμένοι»


«Οι Έλληνες ποδοσφαιριστές δεν είναι το ίδιο πεινασμένοι»

Συνέντευξη στην ιταλική ιστοσελίδα «mondogreco», η οποία έχει βασική θεματολογία ειδήσεις από τη χώρα μας, παραχώρησε ο Σάββας Γκέντσογλου, μιλώντας για την Εθνική Ελλάδος, τη Μπάρι και την ΑΕΚ.

Ο Σάββας Γκέντσογλου παραχώρησε συνέντευξη στην ιταλική ιστοσελίδα «mondogreco», η οποία ασχολείται με ελληνικά θέματα, και μίλησε για την παρουσία του στην ΑΕΚ, την Εθνική Ελλάδος, τη Μπάρι και τον στόχο του τη φετινή σεζόν.

Μάλιστα, στο θέμα της Εθνικής, ο 25χρονος αμυντικός μέσος έριξε κάποια «καρφιά», αναφέροντας πως οι Έλληνες ποδοσφαιριστές δεν είναι το ίδιο… πεινασμένοι όπως τα περασμένα χρόνια.


Για το ντεμπούτο του στην ΑΕΚ το 2009 τον λόγο που έφυγε από την Ένωση, είπε:


«Η ΑΕΚ ήταν η ομάδα της καρδιάς μου, την ακολουθούσα από μικρός. Έφυγα γιατί υπήρχαν οικονομικά προβλήματα. Τη χρονιά μετά την αποχώρησή μου ο σύλλογος χρεοκόπησε και έπεσε στην τρίτη κατηγορία. Ευτυχώς τώρα η ομάδα έχει επιστρέψει στην πρώτη κατηγορία και δεν μπορώ παρά να είμαι χαρούμενος. Το να βγαίνω στο γήπεδο με την φανέλα της ομάδας της καρδιάς μου ήταν αναμφίβολα μία από τις πιο όμορφες μέρες της ζωής μου».


Για την Εθνική Ελλάδος:

«Δυστυχώς έχω κληθεί μόνο μία φορά. Οι Έλληνες ποδοσφαιριστές δεν είναι πλέον το ίδιο πεινασμένοι όσο πριν, ο καθένας προέρχονται από διαφορετικά πρωταθλήματα και με έναν νέο προπονητή δεν είναι εύκολο να βρεθεί αμέσως η χημεία. Η ομοσπονδία είχε προσλάβει έναν μεγάλο τεχνικό όπως ο Κλάουντιο Ρανιέρι, δυστυχώς όμως δεν του δόθηκε ο χρόνος να δουλέψει. Ο κόσμος στην Ελλάδα είναι έτσι, δεν έχει υπομονή οπότε θεώρησαν ότι ήταν σωστό να διώξουν έναν προπονητή μόνο και μόνο επειδή δεν ήρθαν αμέσως τα αποτελέσματα. Θα έπρεπε να καταλάβουν ότι όταν έρχονται στο ρόστερ πολλοί νέοι ποδοσφαιριστές και υπάρχει ένας νέος προπονητής, είναι θεμελιώδες να τους δοθεί χρόνος. Χωρίς υπομονή δεν πας μπροστά».


Για το τι άλλαξε στη νοοτροπία των Ελλήνων ποδοσφαιριστών:

«Μπορεί να επαναλαμβάνομαι, αλλά για μένα λείπει η πείνα μέσα στο γήπεδο. Αυτό που είχε γίνει το 2004 ήταν ένα θαύμα, κανείς δεν πίστευε ότι μπορούσε να τελειώσει έτσι. Εκείνο το Ευρωπαϊκό στην Ελλάδα θα το θυμόμαστε για πολλά χρόνια, δεν ξέρω αν μπορεί να ξαναγίνει. Ελπίζω ότι τα πράγματα θα βελτιωθούν για την ομάδα, το πιστεύω».

Για το αν μέσω της Μπάρι μπορεί να επιστρέψει στην Εθνική:

«Ήρθα χωρίς να είμαι σε ιδανική φυσική κατάσταση, το ελληνικό πρωτάθλημα είχε τελειώσει τον Μάιο και έμεινα αδρανής για σχεδόν τρεις μήνες. Από τότε που είμαι καλά ο κόουτς με βάζει και πιστεύω ότι έχω βρεί ισοροπία στο γήπεδο. Ελπίζω ότι θα μπορέσω να συνεχίσω να δίνω ποιότητα και ποσότητα δουλειάς σε οπαδούς και συμπαίκτες. Ένας από τους στόχους μου είναι να ξαναφορέσω τη γαλανόλευκη φανέλα της Εθνικής. Θέλω να συνεχίσω να πηγαίνω καλά όπως μέχρι τώρα και μόνο έτσι μπορώ να ελπίζω σε κλήση στην Εθνική. Ακόμα ονειρεύομαι το ντεμπούτο μου».

Για την οικονομική κρίση στην Ελλάδα και τη βία στα γήπεδα:

«Δυστυχώς είναι έτσι, αυτό που γίνεται με τον κόσμο στην Ελλάδα αντανακλάται στο γήπεδο. Οι άνθρωποι δεν είναι καλά και ξεσπούν την οργή τους στο γήπεδο. Τον τελευταίο καιρό η κατάσταση βελτιώνεται, αυτό είναι πραγματικότητα και ελπίζω να συνεχιστεί, ώστε να επιστρέψουμε σιγά - σιγά στην ομαλότητα».
Για το αν είναι πιο σημαντική η άνοδος με τη Μπάρι ή η επιστροφή στην Εθνική:

«Σήμερα σκέφτομαι 100% την άνοδο με την ομάδα μου, για την Εθνική θα δούμε αργότερα. Τα αποτελέσματα με τη Μπάρι θα με βοηθήσουν να κατακτήσω μία θέση στην Εθνική».

Δεν υπάρχουν σχόλια: