Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 2015

Του προσθέτει ποιότητα που του λείπει!


Του προσθέτει ποιότητα που του λείπει

O Αλέξης Σαββόπουλος γράφει στο sport-fm.gr για τον Σέρχιο Κόκε.

Γράφει ο Αλέξης Σαββόπουλος

Η νίκη επί της Θύελλας Φιλώτα ήταν λίγο-πολύ αναμενόμενη. Μετά την πολύ άσχημη εμφάνιση στην Καβάλα με το Βυζάντιο το ευρύ 4-1 διασκέδασε τις εντυπώσεις και έφτιαξε το κλίμα πριν από το τελευταίο σοβαρό τεστ του Άρη πριν το φινάλε του πρώτου γύρου, την Τετάρτη στη Δράμα.

Αλλού ήταν όμως το… ζουμί σήμερα στο Κλεάνθης Βικελίδης. Ο αντίπαλος προσφερόταν και έτσι ο Νίκος Αναστόπουλος δεν χάλασε το χατίρι στους δεκάδες φαν του Σέρχιο Κόκε που ήθελαν να δουν τον Ισπανό να αγωνίζεται λίγο παραπάνω από κάτι δεκάλεπτα- άντε 20λεπτα- που έπαιζε μέχρι σήμερα. Ο Κόκε που πάντα πιάνει το σφυγμό του κόσμου (μόνο τυχαία δεν ήταν η επιλογή της φανέλας με το νούμερο 3) τους αποζημίωσε, λαμβάνοντας υπόψη τόσο το επίπεδο της κατηγορίας, την δυναμικότητα του αντιπάλου και φυσικά το δικό του ποσοστό ετοιμότητας.

Για 60΄, όσο δηλαδή είχε ανάσες και δυνάμεις, έδειξε στο χορτάρι την αναμφισβήτητη ποιότητα που διαθέτει. Με την παρουσία του στην ενδεκάδα, ειδικά σε εντός έδρας παιχνίδια που ο αντίπαλος παίζει κλειστά, ο Κόκε με την ευχέρεια που έχει στο 1-2, στις συνεργασίες σε κλειστούς χώρους και στο να παίζει κάθετα, είναι πολύ χρήσιμος. Κοινώς ανεβάζει ένα επίπεδο τον Άρη μεσοεπιθετικά, τον κάνει λιγότερο προβλέψιμο με τις εμπνεύσεις του ενώ προσθέτει και ένα ακόμη παίκτη που έχει παράλληλα ευχέρεια και στο σκοράρισμα.

Αν μάλιστα απαλλαγεί από κάποια παραπανίσια κιλά, αποκτήσει ρυθμό και τον μάθουν- αλλά και μάθει και ο ίδιος- τον τρόπο παιχνιδιού των συμπαικτών του, τότε ο Άρης εκτός από σκορ θα έχει και θέαμα στο δεύτερο γύρο. Αυτό που καλείται να βρει ο Αναστόπουλος απλά, είναι ο τρόπος με τον οποίο η συνύπαρξη Τάτου-Κόκε στο γήπεδο θα είναι αρμονική γιατί μιλάμε για δυο παίκτες που αγωνίζονται στην ίδια θέση και έχουν πανομοιότυπα χαρακτηριστικά. Η διακοπή του πρωταθλήματος για ένα μήνα για τον Άρη από την άλλη Κυριακή δίνει τον χρόνο στον έλληνα τεχνικό.

Ο Κόκε, με τα καλά και τα κακά του, τους φανατικούς φίλους αλλά και πολέμιους, είναι ποδοσφαιριστής εξαιρετικής πάστας και αυτό δεν κρύβεται ούτε σήμερα που δεν είναι ο Κόκε που ήταν την πενταετία 2006-11. Αν μάλιστα απαλλαγεί από κάποιες κακές συνήθειες που αλλοίωσαν την ποδοσφαιρική του εικόνα, η επιστροφή του θα αποδειχθεί μια εξαιρετική κίνηση στην πορεία του Άρη προς τη φυσική του θέση, δηλαδή στη Σούπερ Λιγκ.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: