Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2016

Σαν σήμερα, πριν 10 χρόνια, γύρισε στο Άνφιλντ ο «Θεός»! (pics+video)


Σαν σήμερα, πριν 10 χρόνια, γύρισε στο Άνφιλντ ο «Θεός»! (pics+video)

Το αγαπημένο παιδί του «Kοπ» και ένας από τους σπουδαιότερους επιθετικούς που φόρεσαν τη φανέλα της Λίβερπουλ, ο Ρόμπι Φάουλερ, ο… Θεός των κόκκινων οπαδών, επέστρεψε σαν σήμερα το 2006 στο Άνφιλντ.

Συστάσεις, δεν χρειάζονται…

Είτε (και κυρίως) από τις… αμέτρητες γκολάρες του, είτε επειδή «σνίφαρε» τη γραμμή του γηπέδου, είτε επειδή κλότσησε μια μπάλα… πάνω στον βοηθό του Ζεράρ Ουγιέ -που τον τελείωσε- Φιλ Τόμπσον, τον Ρόμπι Φάουλερ δεν γίνεται να μην τον ξέρεις, βασικά, όμως, δεν γίνεται να τον ξεχάσεις.

Σίγουρα, πάντως, δεν τον έχουν ξεχάσει στο Λίβερπουλ!

inner

Το αγαπημένο παιδί του «Κοπ» επέστρεψε σαν σήμερα, πριν 10 χρόνια, το 2006 στους «κόκκινους» του Μερσεϊσάιντ και είπαμε να… φρεσκάρουμε λίγο τη μνήμη σας με ορισμένες φωτογραφίες και βίντεο από τον «Θεό», όπως τον αποκαλούσαν οι οπαδοί της Λίβερπουλ.

inner

Ο 30χρονος, τότε, Άγγλος επιθετικός έμεινε ελεύθερος από τη Μάντσεστερ Σίτι και υπέγραψε συμβόλαιο μέχρι τη λήξη της σεζόν με τους πρωταθλητές Ευρώπης, που τον είχαν δει -με λύπη- να φεύγει τον Δεκέμβρη του 2001 αντί 14,5 εκατ. ευρώ για τη Λιντς, πληρώνοντας τις κάκιστες σχέσεις του με τον Ουγιέ, αλλά και το γεγονός ότι αδυνατούσε να μπει… σφήνα στους Όουεν και Χέσκι.

inner

Με 120 τέρματα (γκολάρες τα περισσότερα…) σε 210 αγώνες με την κόκκινη φανέλα από το 1993 έως και το 2001, όμως και όντας παιδί γέννημα-θρέμμα της Λίβερπουλ, δεν γινόταν μη γυρίσει στη λατρεμένη του ομάδα, με τον Ράφα Μπενίτεθ να του δίνει την ευκαιρία να παίξει ξανά στο γήπεδο όπου λατρεύτηκε όσο κανείς τη δεκαετία του '90.

inner

inner

Βέβαια, δεν ήταν ποτέ ξανά ο ίδιος ποδοσφαιριστής και τον Μάιο του 2007 αποχώρησε, πια, οριστικά από τη Λίβερπουλ, γνωρίζοντας, όμως, ανεπανάληπτη αποθέωση, όταν στις 13 του ίδιου μήνα αντικαταστάθηκε στην αναμέτρηση με την Τσάρλτον, στην τελευταία φορά που φόρεσε το περιβραχιόνιο του αρχηγού και την κόκκινη φανέλα, κλείνοντας την καριέρα του στο «Άνφιλντ» με 183 γκολ σε 369 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις!

inner

Δείτε ένα εκπληκτικό ντοκιμαντέρ για τον «Θεό» της Λίβερπουλ



Και εδώ κάποιες από τις γκολάρες του με την κόκκινη φανέλα





*Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: