Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2016

Η κατάρα του Λιγκ Καπ!!


Η κατάρα του Λιγκ Καπ

Η παράδοση λέει πως οι 7 στους τελευταίους 10 προπονητές που έχουν κατακτήσει το Λιγκ Καπ, πέρασαν από το λογιστήριο για την αποζημίωση της απόλυσης. Μήπως όμως πρέπει να προσέχει τι εύχεται ο Κλοπ;

Οι οπαδοί της Λίβερπουλ έχουν ήδη αρχίσει να ονειρεύονται την κατάκτηση της πρώτης –επί Κλοπ- κούπας. Η ιστορία όμως δείχνει πως η κατάληξη των (περισσοτέρων) προπονητών που την σηκώνουν, δεν είναι η ιδανική. Οι αριθμοί το λένε καθαρά: οι έξι στους 9 τελευταίους τροπαιούχους, έφυγαν από την ομάδα μέσα σε λίγους μήνες. Μάλιστα, στην περίπτωση του Ζοσέ Μουρίνιο αυτό συνέβη δύο φορές!

Ζοσέ Μουρίνιο (Τσέλσι)
2015: Η άνετη νίκη με 2-0 επί της Τότεναμ χάρισε την κούπα στον Πορτογάλο. Ο τσακωμός του με την γιατρό της ομάδας ήταν το πρώτο «τουβλάκι» που έπεσε, παρέσυρε όλο το ντόμινο του Special One και του άνοιξε –εννιά μήνες μετά- την πόρτα της εξόδου.

2007: Ο θρίαμβος κόντρα στην Άρσεναλ του Αρσέν Βενγκέρ με τα δύο γκολ του Ντρογκμπά δεν ήταν αρκετός για να διορθώσει το ραγισμένο γυαλί ανάμεσα στον Μουρίνιο και τον ιδιοκτήτη της Τσέλσι, Ρόμαν Αμπράμοβιτς. Κάτι που αποδείχθηκε 7 μήνες μετά, όταν και έλυσαν τη συνεργασία τους "κοινή συναινέσει".

Μίκαελ Λάουντρουπ (Σουόνσι)
2013: Ήταν ο άνθρωπος που έφερε τίτλο στην ομάδα μετά από 101 χρόνια, συνθλίβοντας με 5-0 την Μπράντφορντ στο Γουέμπλεϊ. Κι όμως 11½ μήνες μετά, απολύθηκε και μάλιστα σύμφωνα με όσα υποστηρίζει ο Λάουντρουπ, μέσω e-mail!

Κένι Νταλγκλίς (Λίβερπουλ)
2012: Είναι η τελευταία κούπα που έχει σηκώσει η Λίβερπουλ τα τελευταία δέκα χρόνια. Κι όμως, τρεις μήνες μετά τη νίκη επί της Κάρντιφ με 3-2, ο Κένι Νταλγκλίς αντικαταστάθηκε από τον Μπρένταν Ρότζερς. Με την κατάληξη που όλοι γνωρίζουμε…

Άλεξ ΜακΛίς (Μπέρμινχαμ)
2011: Η χαρά του θριάμβου επί της Άρσεναλ δεν κράτησε πολύ, καθώς τέσσερις μήνες μετά ήρθε η πτώση της Μπέρμινχαμ από την Πρέμιερ Λιγκ. Ο ΜακΛίς όχι μόνο παραιτήθηκε αλλά ανέλαβε την τοπική αντίπαλο, Άστον Βίλα.

Χουάντε Ράμος (Τότεναμ)
2008: Η κατάκτηση του τίτλου αναπτέρωσε τις ελπίδες των οπαδών για ένα καλύτερο μέλλον. Όμως η πώληση του Ντίμιταρ Μπερμπάτοφ την τελευταία μέρα της μεταγραφικής (καλοκαιρινής) σεζόν αποδείχθηκε μοιραίο λάθος. Ο Οκτώβριος βρήκε την Τότεναμ στον πάτο της βαθμολογίας με μόλις δύο πόντους και τον Ράμος εκτός ομάδας.

Οι εξαιρέσεις
Οι μόνοι… επιζήσαντες της κατάρας είναι –φυσικά!- ο Άλεξ Φέργκιουσον -τροπαιούχος με την Μάντσεστερ Γ. το 2009 και το 2010- αλλά και ο Μάνουελ Πελεγκρίνι νικητής του τελικού επί της Σάντερλαντ το 2014. Σε αυτή την αναμέτρηση ο άτυχος της υπόθεσης ήταν ο αντίπαλος προπονητής (και νυν της ΑΕΚ) Γκουστάβο Πογιέτ, ο οποίος απολύθηκε λίγους μήνες μετά.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: