Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2016

Λάσο: «Ομάδα με χαρακτήρα ο Ολυμπιακός»


Λάσο: «Ομάδα με χαρακτήρα ο Ολυμπιακός»

Δύσκολη μάχη, απέναντι σε μια ομάδα με χαρακτήρα, αμυντική… σκληράδα και βαρόμετρα τους Σπανούλη-Πρίντεζη χαρακτήρισε τον αγώνα με τον Ολυμπιακό ο προπονητής της Ρεάλ, Πάμπλο Λάσο.

Ο Πάμπλο Λάσο τόνισε τη σημασία του αγώνα με τον Ολυμπιακό (Πέμπτη, 21:45) για τη Ρεάλ. Ο προπονητής της «βασίλισσας» έπλεξε το εγκώμιο των Πειραιωτών κάνοντας ειδική μνεία στην άμυνά τους, αλλά και στους Σπανούλη και Πρίντεζη.

«Είναι ένα πολύ σημαντικό ντέρμπι απέναντι σε μια ομάδα με χαρακτήρα και έναν παίκτη σαν τον Σπανούλη, πάνω στον οποίο στηρίζεται όλο το σύστημα του Ολυμπιακού. Είναι ένας παίκτης-κλειδί, ικανός να κρίνει παιχνίδια. Όμως υπάρχουν και άλλοι ποιοτικοί παίκτες, όπως ο Μάντζαρης, ο Πρίντεζης, ο Χάκετ, ο Χάντερ, ο Μιλουτίνοφ. Ο Πρίντεζης είναι ένας εξαιρετικός παίκτης, αν και στην Ισπανία δεν τα πήγε όσο καλά περίμεναν πολλοί. Είναι πολύ δύσκολο να τον περιορίσεις, γιατί παίζει πολύ καλά τόσο κοντά, όσο και μακριά από το καλάθι. Μαζί με τον Σπανούλη είναι τα βαρόμετρα της ομάδας», ανέφερε ο Λάσο.

«Ο Ολυμπιακός παίζει πολύ δυνατή άμυνα και οδηγεί τα παιχνίδια του σε χαμηλά σκορ. Εμείς θα πρέπει να είμαστε πολύ σοβαροί για να νικήσουμε. Αν δει κάποιος τον αγώνα με τη Ζαλγκίρις, που έχασε με διαφορά, μπορεί να παραπλανηθεί, γιατί ο Ολυμπιακός είναι μια ομάδα με ξεκάθαρο χαρακτήρα, που ξέρει τι θέλει να κάνει στο γήπεδο», πρόσθεσε.

Όσο για το αν η ομάδα του έχει την πίεση μετά την εντός έδρας ήττα από την Μπαρτσελόνα, είπε: «Θα ήμασταν πολύ καλύτερα αν ήμασταν στο 4-0, αλλά απομένουν ακόμη δέκα παιχνίδια. Αν ο Ντόελμαν είχε αστοχήσει στο σουτ στο φινάλε, θα ήμασταν τώρα χαρούμενοι. Όμως ο όμιλος παραμένει δύσκολος και ο δρόμος μακρύς, συνεπώς όλα τα παιχνίδια είναι σημαντικά, από το πρώτο μέχρι το τελευταίο. Δεν επιτρέπεται να χάσουμε τη συγκέντρωσή μας ούτε για ένα δευτερόλεπτο σε άμυνα κι επίθεση, γιατί ο Ολυμπιακός τιμωρεί κάθε λάθος».

Δεν υπάρχουν σχόλια: