Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2016

Το ιδανικό, οι μάχες και το…αίμα!!!


Το ιδανικό, οι μάχες και το…αίμα!

Ο Κώστας Νικολακόπουλος προσεγγίζει μέσα από το sport-fm.gr τον αποψινό αγώνα του Ολυμπιακού με τον Αστέρα.

***Σημαντικό παιχνίδι απόψε για τον Ολυμπιακό. Αν θέλει να κάνει το νταμπλ πρέπει να κάνει ένα καλό πρώτο ματς-και σκορ-με τον πάντα σκληρό Αστέρα Τρίπολης.

***Κι είναι πολύ λίγα τα παιχνίδια του Ολυμπιακού με τον Αστέρα, ακόμη και μέσα στο Καραϊσκάκη, που δεν εξελίχθηκαν σε θρίλερ. Ο Ολυμπιακός συνήθως τα καταφέρνει και βρίσκει τον δρόμο για τη νίκη, αλλά με…αίμα! Ακόμη και στο φετινό 3-1 του πρωταθλήματος, το αποτέλεσμα ήταν 0-0 ως το 73’. Στο περσινό 2-0, το σκορ ως το 83’ ήταν στο ρευστό 1-0. Στο προπέρσινο 2-0, το σκορ ως το 74’ ήταν 0-0! Ένα χρόνο πριν, το ματς έληξε 1-0! Δηλαδή σε τέσσερα συνεχόμενα πρωταθλήματα (μετά από εκείνο το απίστευτο 7-2 από 0-2 του 2012) ο Ολυμπιακός φτύνει αίμα για να κερδίσει μέσα στον Πειραιά τον Αστέρα!!!

***Βέβαια, ενδιάμεσα υπάρχει κι ένα ματς Κυπέλλου, στο οποίο ο Ολυμπιακός θριάμβευσε με 4-0 κι είχε εξασφαλίσει από τον πρώτο αγώνα την πρόκριση (κι είχε κερδίσει κι 1-0 τη ρεβάνς), αλλά εκείνο ήταν ένα ματς στο οποίο του είχαν πάει όλα, μα όλα, τόσο καλά, που πάρα πολύ δύσκολα να επαναληφθεί.

***Άλλωστε, όλες τις προηγούμενες φορές που οι δύο ομάδες είχαν βρεθεί στο Κύπελλο, ήταν η ίδια πάνω κάτω ιστορία: μεγάλες μάχες μέχρι ο Ολυμπιακός να κάμψει την αντίσταση του Αστέρα.

***Θυμάμαι τους δύο ημιτελικούς με το Βαλβέρδε, το 2009: στην Τρίπολη ο Αστέρας προηγήθηκε 2-0 (!), αλλά ο Ολυμπιακός ισοφάρισε 2-2 (!) και στον Πειραιά πάλι προηγήθηκε (0-1) ο Αστέρας, αλλά ο Ολυμπιακός το γύρισε σε 2-1 και πέρασε τελικό.

***Δύο χρόνια μετά, σε μονό παιχνίδι, στην Αρκαδία, ο Ολυμπιακός είχε περάσει με νίκη στο 86’!

***Και το 2013 ο περιβόητος τελικός, το 3-1 που κρίθηκε με δύο γκολ στην παράταση κι ενώ είχε προηγηθεί πάλι ο Αστέρας.

***Για τον Ολυμπιακό θα ήταν το ιδανικό απόψε να έκανε αυτό που λέμε σκορ πρόκρισης. Ώστε να μην πήγαινε στην Τρίπολη την άλλη εβδομάδα να πάρει εκεί μέσα την πρόκριση, τρεις ημέρες πριν το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ.

***Αλλά το παρελθόν, το οποίο πρέπει πάντοτε να σεβόμαστε, μας παραπέμπει σε δύο ακόμη μεγάλες μάχες. Κι ο Ολυμπιακός έχει ανάγκη σε τέτοιες μάχες και τη βοήθεια του κόσμου του.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: