Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2016

Οδυσσέας ή… Odi, αυτός είναι ο νέος γκολκίπερ του Παναθηναϊκού!!

Οι Γερμανοί τον φωνάζουν Odi. Οι Έλληνες Οδυσσέα. Όπως και να τον πεις, όμως, ένα είναι σίγουρο: ο Βλαχοδήμος είναι ο νέος «φύλακας άγγελος» του Παναθηναϊκού και το sportfm.gr σας τον παρουσιάζει!

Οδυσσέας ή… Odi, αυτός είναι ο νέος γκολκίπερ του Παναθηναϊκού!Ανάγκασε… κοτζάμ Ματίας Ζάμερ να πει το 2011 πως στο πρόσωπό του βλέπει τον επόμενο βασικό τερματοφύλακα της εθνικής Γερμανίας.

Άρσεναλ και Μπάγερν, πριν καν «πατήσει» τα 18, καταθέτουν επίσημες προτάσεις στη Στουτγάρδη με… καμπόσα μηδενικά από πίσω. Η ομάδα του γερμανικού νότου, όμως, δεν τον άφηνε να… κουνήσει!

Μέχρι τώρα.

Ο Οδυσσέας Βλαχοδήμος μετακομίζει στη «μαμά πατρίδα» για χάρη του Παναθηναϊκού και το sportfm.gr σας παρουσιάζει τον 22χρονο τερματοφύλακα, τον οποίο μια… Ευρώπη θεωρεί ένα από πιο μεγάλα ταλέντα στον «άσο.

Του Νίκου Ράλλη

Ο Οδυσσέας Βλαχοδήμος γεννήθηκε το 1994 στη Στουτγάρδη, τρία χρόνια μετά τον… μεγάλο, Παναγιώτη. Οι παππούδες τους είχαν φύγει από την Ελλάδα στα τέλη της δεκαετίας του 1960, τότε που πολλοί συμπατριώτες μας πήγαιναν μετανάστες στη Γερμανία, ψάχνοντας μια καλύτερη ζωή. Η καταγωγή τους ήταν από τα Σέρβια Κοζάνης και οι γονείς τους επισκέπτονται ακόμη και σήμερα, πολύ συχνά, το αγαπημένο τους χωριό. Τα δύο αδέρφια ξεκίνησαν να κλοτσούν το… τόπι στην άσημη Βάνγκεν, εκεί όπου τους ανακάλυψε η μεγάλη ομάδα της γενέτειράς τους, η Στουτγάρδη. Και αν ο πρώτος την… έκανε για την Ξάνθη, ο δεύτερος… δεν είχε να πάει πουθενά!

inner

Στα 17 του θεωρείτο ο καλύτερος τερματοφύλακας της Ευρώπης στην ηλικία του! Ήδη, τότε, έβλεπε τον κόσμο από τα 1, 90μ., με αποτέλεσμα να θεωρείται -και όχι άδικα- ένας από τους ψηλότερους γκολκίπερ της γενιάς του. Ο Οδυσσέας Βλαχοδήμος, τρεις μήνες, πια, πριν μπει στο 22ο έτος της ζωής του, πήρε μια μεγάλη απόφαση. Για την ακρίβεια, του… επέτρεψαν να πάρει μια μεγάλη απόφαση, καθώς η Στουτγάρδη, για τους δικούς της λόγους, δεν τον άφηνε να το κουνήσει… ρούπι από τη γενέτειρά του. Ούτε όταν τον είδε, μόλις στα 16 του, ο Γενς Λέμαν να «βγάζει μάτια» στις προπονήσεις των μικρών και το… σφύριξε στον Αρσέν Βενγκέρ, με την Άρσεναλ να καταθέτει επίσημη πρόταση πάνω από 1 εκατομμύριο ευρώ, ούτε όταν η Μπάγερν είδε στο πρόσωπό του τον νέο Νόιερ και… ξηλωνόταν για πάρτη του.

inner

Η Στουτγάρδη θεωρούσε τον Odi, όπως τον φωνάζουν οι Γερμανοί, τεράστιο περιουσιακό κειμήλιο, επενδύοντας στα… γάντια του το μέλλον της κάτω από τα γκολπόστ. Και πώς να τον δώσει, βέβαια; Ο μικρός, το 2011, ήταν βασικός -και υπαρχηγός- της εθνικής Κ-17 της Γερμανίας, που έφτασε ως τον τελικό του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος της Σερβίας, ενώ λίγο καιρό μετά, στο Παγκόσμιο του Μεξικού, φόρεσε το χάλκινο μετάλλιο στο στήθος και ψηφίστηκε μέσα στην πρώτη τριάδα των καλύτερων γκολκίπερ της διοργάνωσης!

inner

Στις μικρές ομάδες της Στουτγάρδης, δε, θα συνεχίσει να εντυπωσιάζει και αφού περάσει από όλες -από τα 8 του (2002) στην ομάδα της πόλης όπου γεννήθηκε!- θα πάρει… προαγωγή για τη δεύτερη ομάδα. Εκεί, και αφού οι Σουηβοί θα του επεκτείνουν το συμβόλαιο ως το 2015, θα πάρει τα γάντια… σπίτι του, πραγματοποιώντας 68 συμμετοχές.

inner

Για να φτάσουμε στη φετινή σεζόν και στη μεγάλη ευκαιρία. Το καλοκαίρι συμμετέχει για πρώτη φορά στην προετοιμασία της πρώτης ομάδας, καθώς προορίζεται για τρίτος τερματοφύλακας πίσω από τους νεοαποκτηθέντες Λάνγκερακ και Τίτον. Ο πρώτος, όμως, θα τραυματιστεί με το «καλημέρα» στη σεζόν, ενώ ο δεύτερος θα αποβληθεί στο 68’ της αναμέτρησης της 3ης αγωνιστικής με την Άιντραχτ Φρανκφούρτης και ο Βλαχοδήμος, στις 29 Αυγούστου, θα κάνει το ντεμπούτο του στην Μπουντεσλίγκα! Την επόμενη αγωνιστική, μάλιστα, θα ξεκινήσει για πρώτη φορά βασικός, απέναντι στη Χέρτα Βερολίνου (ήττα 2-1, χωρίς να φέρει ευθύνη στα γκολ), αλλά με την επιστροφή του νεοαποκτηθέντα από την Αϊντχόφεν Πολωνού γκολκίπερ (ο Λάνγκερακ ακόμη να παίξει…), θα βρεθεί ξανά στον πάγκο.

inner

Στις 21 Νοεμβρίου, με τους Λάνγκερακ και Τίτον και πάλι εκτός, θα φορέσει ξανά τα γάντια του για να υπερασπιστεί την εστία της Στουτγάρδης στην αναμέτρηση με την Άουγκσμπουργκ. Δυστυχώς, όμως, θα δεχτεί τέσσερα γκολ (ήττα 4-0) και θα τον… χάσουμε, με αποτέλεσμα να σκεφτεί για πρώτη φορά στη ζωή του να φύγει από την πόλη του γερμανικού νότου.

inner

Πριν λίγες μέρες, θα εμφανιστεί ο Παναθηναϊκός και το έντονο ενδιαφέρον των «πράσινων» για να τον εντάξουν στο δυναμικό τους, και ο Οδυσσέας θα πάρει τη μεγάλη απόφαση: να μετακομίσει στην Ελλάδα!

Εδώ, όπου θα ξανασμίξει με τον αδερφό του, Παναγιώτη.

Εδώ, όπου θα έχει, επιτέλους, την ευκαιρία να αποδείξει πως ο ντόρος που έγινε για τα… γάντια του προ τετραετίας ήταν δίκαιος!




*Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: