Σάββατο 30 Ιανουαρίου 2016

Παναθηναϊκός… με σφυγμό!!


Παναθηναϊκός… με σφυγμό!

Εδώ που έφτασε μετρούν μόνο οι νίκες! Ο Παναθηναϊκός ίδρωσε πολύ, αλλά πήρε το θρίλερ στο ΟΑΚΑ απέναντι στη Νταρουσάφακα (82-79) και παράλληλα ένα πολύ σημαντικό (από όλες τις απόψεις) ροζ φύλλο.

Νίκη με πολλά κέρδη για τον Παναθηναϊκό, που έδειξε… καρδιά σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι!

Δίχως να παίξει καλά και παρά την απουσία Διαμαντίδη, το τριφύλλι βρήκε τα ψυχικά αποθέματα, πήρε το θρίλερ κόντρα στη Νταρουσάφακα με 82-79 και βελτιώνοντας το ρεκόρ του σε 2-3 φώναξε «παρών» στο Top-16.

Άγγιξε το double-double ο Ραντούλιτσα με 17 πόντους κι 8 ριμπάουντ, στους 14 με 9 ασίστ σταμάτησε ο… κουρασμένος (39’ έπαιξε!) Καλάθης, 12 πρόσθεσε ο Γιάνκοβιτς, καλός ο Πάβλοβιτς μετά από καιρό και στις δύο άκρες του παρκέ, σταθερά σημαντικοί Φώτσης-Γκιστ. Συνεχής στήριξη του κόσμου, ακόμα κι όταν το ματς έδειξε να «στραβώνει», δείγμα της σχέσης που υπάρχει...

«Τρελό» παιχνίδι απ’ τους Τούρκους που είχαν 12/27 τρίποντα και παραλίγο να ρίξουν «βόμβα» στο ΟΑΚΑ, με τον Γκόρντον να κάνει το ματς της ζωής του με 26 πόντους.

Το ματς

Ο Παναθηναϊκός μπήκε μουδιασμένα στο ματς, χωρίς ρυθμό και λύσεις στην επίθεση, με προβλήματα και κακή περιφερειακή άμυνα. Ως εκ τούτου βρέθηκε να κυνηγά στο σκορ (2-6) από νωρίς και μάλιστα να χάνει ακόμα και με επτά (5-12), με την Νταρουσάφακα κυρίως χάρη στον Χαραγκόντι- να τιμωρεί από τα 6,75 (3/3 ήδη). Η είσοδος των Πάβλοβιτς-Φώτση έδωσε το… κάτι διαφορετικό στην επίθεση και παρέα με τον… οδοστρωτήρα Ραντούλιτσα (6 γρήγορους πόντους), ο Εξάστερος πέτυχε συνεχόμενα καλάθια μαζεύοντας κάπως τη διαφορά (12-16). Και πάλι όμως ο εντυπωσιακός Πρέλτζιτς (σε μοίρασμα και σκοράρισμα) έγραψε το 16-21 στο 10’ με το τέταρτο τρίποντο των Τούρκων που προκάλεσε έναν… μίνι προβληματισμό στο ΟΑΚΑ.

inner

Ο Πάβλοβιτς μετά από καιρό δήλωνε «παρών» και μαζί με τον Παππά έφτασαν το επιμέρους σκορ στο 7-0 για το 23-21, με τους γηπεδούχους –προς στιγμήν- να πατούν γκάζι και να στηρίζονται στην καλή τους άμυνα. Το παιχνίδι του Παναθηναϊκού έγινε, όμως, ξανά… άναρχο. Χάθηκε το καθαρό μυαλό στην επίθεση, χάθηκαν και κάποια εύκολα σουτ και την ίδια ώρα ο Μπιέλιτσα έβγαζε το… ψωμί του, φτάνοντας τους 7 πόντους και γράφοντας το 25-30 στο 16’! Αυτό το -5 μάλλον «ξύπνησε» τους παίκτες του Παναθηναϊκού, με τον υπαρχηγό Φώτση να βγαίνει μπροστά, τους Ραντούλιτσα-Γκιστ να σκεπάζουν τα καλάθια και την ελληνική ομάδα να ανακτά το προβάδισμα και μάλιστα να ξεφεύγει με 6 (39-33). Η διαφορά θα μπορούσε να ‘ναι καλύτερη απ' το μόλις +4 του ημιχρόνου (42-38), ωστόσο Χαραγκόντι και Γκόρντον το… μάζεψαν και δεν επέτρεψαν μεγάλη ανάσα στο τριφύλλι.

inner

Ο μέχρι τότε «εξαφανισμένος» Φελντέιν και ο «ζεστός» Γιάνκοβιτς πετύχαιναν το ένα τρίποντο πίσω απ’ το άλλο για το 47-38 και το 50-43, αλλά η κακή περιφερειακή άμυνα επέτρεπε στην Νταρουσάφακα να απαντά συνεχώς με τον ίδιο τρόπο και να παραμένει «κολλιτσίδα», 53-49. Ο Ραντούλιτσα πήρε τη… σκυτάλη κι έκανε ό,τι περνούσε απ’ το χέρι του, όμως δεν έφτανε, με τους Τούρκους να τα βάζουν από… παντού και να διατηρούνται κοντά στο σκορ (59-56). Τα πάντα έδειχναν σε μια… κλωστή, αλλά στο τελευταίο λεπτό της τρίτης περιόδου, ο Καλάθης βγήκε «μπροστά» και έδωσε… ανάσα και «μαξιλαράκι» στον Παναθηναϊκό, για το 63-58 στο 30’.

inner

Οι περιστροφές του Παναθηναϊκού στην άμυνα ήταν κακές, τα ελεύθερα σουτ έβγαιναν… σωρηδόν για την Νταρουσάφακα και… φυσιολογικά δύο τρίποντα έκαναν θρίλερ την αναμέτρηση για το 65-64 και το προσπέρασμα των φιλοξενούμενων, 65-66, χάρη στο μυθικό παιχνίδι του Γκόρντον. Ο Καλάθης έδωσε από τα 6,75 το… φιλί της ζωής και προς στιγμήν ο Εξάστερος κρατούσε ένα ισχνό προβάδισμα (72-68), χάρη και στις καλές άμυνες του Πάβλοβιτς, το οποίο όμως… εξαφανίστηκε όταν ο Γκόρντον πέτυχε το τέταρτο αποψινό του τρίποντο και έγραψε στο 38’ το 72-74. Κι όλα αυτά με τον Φελντέιν να προσπαθεί... μόνος να νικήσει, αλλά είτε να αστοχεί, είτε να υποπίπτει σε λάθη. Ο πολύ καλός Γιάνκοβιτς πέτυχε παλικαρίσιο καλάθι και ισοφάρισε, ο Γκόρντον έχασε το… καλό και με «μαγκιά» ο Ραντούλιτσα διαμόρφωσε το 77-74 στα 30’’ πριν το τέλος. Η νίκη πήγε στη «ρώσικη ρουλέτα» των βολών, με τους πράσινους να είναι ψύχραιμοι, τον Ουίλμπεκιν να αστοχεί σε μία και τους Γιάνκοβιτς-Φελντέιν να «σφραγίζουν» το τελικό 82-79, χάρη και σε καθοριστική τάπα του Γκιστ πάνω στον Γκόρντον!

Τα δεκάλεπτα: 16-21, 42-38, 63-58, 82-79

Παναθηναϊκός (Τζόρτζεβιτς): Πάβλοβιτς 7, Γιάνκοβιτς 12 (1), Φώτσης 8 (2), Ραντούλιτσα 17, Παππάς 4, Φελντέιν 9 (2), Γκιστ 9, Καλάθης 14 (2), Κούζμιτς 2

Νταρουσάφακα (Μαχμούτι): Ουίλμπεκιν 4 (1), Ρέντινγκ 5 (1), Ερντέν 11, Μαρκοϊσβίλι 5 (1), Αλντεμίρ, Γκόρντον 26 (4), Αρσλάν, Σλότερ, Χαραγκόντι 18 (4), Μπιέλιτσα 7, Πρέλντζιτς 3 (1)
*Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: