Πέμπτη 31 Μαρτίου 2011

Να αρθεί το τηλεφωνικό απόρρητο τώρα!

Αν ισχύουν η κατάθεση Πατέρα ("μίλησα δύο φορές με Δαλούκα") και οι ισχυρισμοί Μπέου ("θα φανεί ποιος είπε τι"), να άρουν τώρα το τηλεφωνικό απόρρητο! Τι περιμένει ο εισαγγελέας;
Να αρθεί το τηλεφωνικό απόρρητο τώρα!
Πολλά είναι τα ερωτηματικά που προκύπτουν από την νεα σημερινη αποκαλυψη για το σκάνδαλο με τις κασέτες. Η «Sportday» έγραψε σήμερα ότι ο Νικόλας Πάτερας ισχυρίστηκε στην κατάθεσή του στον εισαγγελέα, Κωνσταντίνο Σιμιτζόγλου, ότι μίλησε δύο φορές με τον Δαλούκα για το Άρης – Παναθηναϊκός.
Μία πριν τον αγώνα για να διαβεβαιωθεί ότι δεν θα δημιουργήσει πρόβλημα στην ομάδα του και μία μετά τον αγώνα για να τον επιπλήξει γιατί στο δεύτερο ημίχρονο σφύριξε 70% υπέρ του Άρη.
Το θέμα είναι, λοιπόν, ότι -αν ισχύσει η κατάθεση Πατέρα- γιατί ο πρώην πρόεδρος του Παναθηναϊκού απέκρυψε από τη δημοσιότητα ένα τόσο σημαντικό γεγονός και γιατί ο διαιτητής Δαλούκας δεν ανέφερε το συγκεκριμένο γεγονός στον εισαγγελέα όταν κατέθεσε;
Γιατί ο Δαλούκας, σύμφωνα με τις "διαρροές" μετά την κατάθεσή του, παρουσιάζεται να έχει "φωτογραφίσει" μεγαλοπαράγοντα που τον πίεσε να σφυρίξει υπέρ του Άρη, αλλά δεν φέρεται να μίλησε για τηλεφωνήματα του Νικόλα Πάτερα.
Μάλιστα, ο διαιτητής δεν παρουσιάζεται να αναμειγνύει καθόλου τα ονόματα των Μαρινάκη Πατέρα στην υπόθεση και ειδικά για τον πρώτο είχει δηλώσει ότι ουδέποτε έχει μιλήσει μαζί του. Επιπλέον είναι απορίας άξιον γιατί ο Πατέρας προχώρησε (αν προχώρησε) σε αυτή την αποκάλυψη από τη στιγμή που ο Δαλούκας δεν είχε αναφέρει κάτι τέτοιο στον εισαγγελέα.
Την ίδια ώρα δεν πρέπει να ξεχνάμε τη δήλωση του Αχιλλέα Μπέου, ο οποίος εξερχόμενος από την εισαγγελία μετά τις μηνύσεις που κατέθεσε κατά Πατέρα Κούγια, είχε πει:
"Ας γίνει άρση του τηλεφωνικού απορρήτου από τις 8 Σεπτεμβρίου που ορίστηκε ο Δαλούκας για το Άρης – Παναθηναϊκός μέχρι τις 12 Σεπτεμβρίου, που ήταν μία ημέρα μετά τον αγώνα, να μας πουν τελικά πόσες φορές πήρε τηλέφωνο τον Δαλούκα ο Πατέρας και πόσες εμένα και τι ειπώθηκε για να λάμψει αλήθεια".
Για να απαντηθούν, λοιπόν, όλα τα παραπάνω ας κάνει ο εισαγγελέας, όπως είπε και ο Μπέος, άρση του τηλεφωνικού απορρήτου τώρα για να ξεκαθαρίσουν τα πράγματα. Έτσι, θα δούμε ποιος μίλησε με ποιον και τι είπε.
Γιατί μη παραλείπουμε ότι ακόμα δεν ξέρουμε ούτε ποιος είναι ο συνομιλητής του Μπέου στις κασέτες, με τον ιδιοκτήτη του Βόλου να υποστηρίζει πως πρόκεται για τον Νικόλα Πατέρα.
Βεβαίως, θα πρέπει να ξεκαθαρίσει έπειτα και κάτι ακόμα που αφορά το αν είναι αυτά τα μοναδικά τηλεφωνήματα που έχουν γίνει στον συγκεκριμένο διαιτητή ή και σε άλλους διαιτητές. Εδώ το πράγμα χοντραίνει περισσότερο και αναδεικνύει την ανάγκη να ξετυλιχθεί το κουβάρι της δεύτερης "παράγκας" και να βρεθούν οι ένοχοι που παρασιτούν σε βάρος του ελληνικού ποδοσφαίρου.
Υπάρχει περίπτωση να γίνει κάτι τέτοιο; Υπάρχει θέληση αυτή τη φορά να φτάσει το μαχαίρι στο κόκκαλο; Ή, μήπως, θα καλυφθούν πάλι τα πράγματα όπως συνέβη πριν μερικά χρόνια;

Περιμένουμε τις εξελίξεις, ενώ να θυμίσουμε ότι για αύριο είναι προγραμματισμένη (14:00) η πρώτη κατάθεση "υπόπτου" για την υπόθεση, του Αχιλλέα Μπέου.Πηγη sportdog .gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: