Πέμπτη 31 Μαρτίου 2011

Να τι απαντάει ο Πατέρας!

Για ξεκάθαρο αποπροσανατολισμό της κοινής γνώμης κάνει λόγο η πλευρά Πατέρα! Ποια είναι η θέση του για τα τηλεφωνήματα στον Δαλούκα και για αυτά που …δεν βγήκαν στη φόρα.
Να τι απαντάει ο Πατέρας!
Αίσθηση προκάλεσε η δημοσίευση της κατάθεσης του Νίκου Πατέρα ενώπιον του εισαγγελέα Κωνσταντίνου Σιμιτζόγλου, σύμφωνα με την οποία ο πρώην πρόεδρος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός επικοινώνησε δις με τον διαιτητή του αγώνα με τον Άρη, Γιώργο Δαλούκα.
Το gazzetta.gr προσπάθησε να μάθει και την θέση του Νίκου Πατέρα πάνω στο θέμα. Ο ίδιος δεν αρνείται την ύπαρξη δύο τηλεφωνημάτων, ωστόσο θεωρεί απόλυτα αποπροσανατολιστική την προσπάθεια να φανεί ως επιχείρηση επηρεασμού του διαιτητή, τη στιγμή που το τηλεφώνημα έγινε για τον ακριβώς αντίθετο λόγο. Διότι - όπως υποστηρίζει η πλευρά Πατέρα – είχε ενημερωθεί για το παιχνίδι που παιζόταν στην πλάτη του Παναθηναϊκού και ζήτησε από τον Δαλούκα να μην κάνει ζημιά στην ομάδα του.
Για τον ίδιο λόγο έγινε και το τηλεφώνημα μετά τη λήξη, διότι ο Πατέρας πίστευε ότι το πέναλτι δόθηκε σωστά (σ.σ. είναι αληθές ότι λίγες μέρες μετά το υποστήριξε και δημόσια μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό) και στο τέλος του αγώνα ζήτησε εξηγήσεις από τον Δαλούκα για τα σφυρίγματά του στην επανάληψη του αγώνα.
Με έννομο συμφέρον τα τηλεφωνήματα!
Όπως διαρρέεται και από δικαστικές πηγές, τα τηλεφωνήματα θεωρούνται «έννομου συμφέροντος» εφόσον αποδειχθεί πως είχαν προηγηθεί τηλεφωνήματα από άλλους παράγοντες που επιχείρησαν να μεσολαβήσουν για το συγκεκριμένο παιχνίδι.
Για αυτό και ο Πατέρας κατέθεσε ότι τηλεφώνησε κανονικά στον Δαλούκα από το προσωπικό του μάλιστα τηλέφωνο.
Η ύπαρξη τηλεφωνημάτων λοιπόν, από τον Πατέρα προς τον Δαλούκα περιέχεται στην κατάθεση του πρώην προέδρου της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, που θεωρεί ότι επιχειρείται να βγει από το προσκήνιο ο πραγματικός ένοχος, δηλαδή εκείνος που τηλεφωνούσε και απειλούσε τον διαιτητή προκειμένου να αδικήσει τους πράσινους και ευνοηθεί άλλη ομάδα.
Ο κομιστής και η... απόκρυψη
Όπως επισημαίνεται, στην κατάθεση δόθηκαν κι άλλα στοιχεία που επιμελώς αποκρύφθηκαν προκειμένου να δημιουργηθούν στρεβλές εντυπώσεις. Ενώ σε ό,τι αφορά τον… κομιστή του συγκεκριμένου αποσπάσματος που δόθηκε στη δημοσιότητα, πάντα σύμφωνα με όσα υποστηρίζει ο πρώην προέδρος του Παναθηναϊκού, μοιάζει εύκολο να φανεί και ποιος είναι και τους λόγους που εξυπηρετούσε η συγκεκριμένη αποσπασματική αναφορά.
Σύμφωνα με πληροφορίες του gazzetta.gr, που από νωρίς το πρωί επιβεβαίωσε τα τηλεφωνήματα του Πατέρα στον Δαλούκα, το σημείο-κλειδί και από τον εισαγγελέα θεωρείται η απάντηση του διεθνή διαιτητή στο δεύτερο τηλεφώνημα…

Δεν υπάρχουν σχόλια: