Πέμπτη 31 Μαρτίου 2011

Το «plan A» του Γόντικα η μοναδική λύση!!

Μετά το άκαρπο Δ.Σ. ο καθένας λέει αυτό που πιστεύει για τη στάση των μετόχων και ασκεί κριτική. Σωστό και επιβεβλημένο. Μόνο που κανείς από αυτούς που πρέπει τουλάχιστον, δεν λέει τι θα γίνει την επόμενη ημέρα στην ΠΑΕ. Προφανώς γιατί δεν γνωρίζει. Ωστόσο το τι απαιτείται να γίνει είναι τόσο ξεκάθαρο, όσο ξεκάθαρα το είπε και ο Γόντικας στα μέλη του Δ.Σ. «Κύριοι, αν μπουν στα ταμεία 15 εκατομμύρια ευρώ και πουληθούν παίκτες πρώτης γραμμής, τότε υπάρχει ελπίδα να βγει η επόμενη αγωνιστική χρονιά».

Τόσο απλά είναι τα πράγματα και όποιος θέλει το βλέπει και το παραδέχεται. Θα μας πείτε «ο κόσμος θα πέσει να τους φάει αν πουληθεί ο Σισέ». Σύμφωνοι, μόνο που ο Γόντικας δεν μπορεί να φτιάξει οικονομικό πλάνο, με βάση τις επιθυμίες του κόσμου. Ή μήπως πιστεύετε ότι ο ίδιος θέλει να φύγει ο Σισέ; Ούτε χαζός είναι ο Γόντικας, ούτε τρελός να εναντιώνεται με την λαϊκή επιθυμία. Αλλά για να μιλάμε σοβαρά, από τη στιγμή που οι μέτοχοι δεν συζητούν το ενδεχόμενο να βάλουν 25 εκατομμύρια ευρώ και με το ζόρι ίσως δώσουν τα 15 που ζητεί ο προεδρεύων αντιπρόεδρος, ποια άλλη βιώσιμη λύση υπάρχει; Ο Σισέ είναι τεράστιος παίκτης και τεράστιο οικονομικό βάρος για τον τωρινό Παναθηναϊκό. Αυτή είναι η αλήθεια. Αν ο Γάλλος άσος δεν φέρει ικανοποιητική πρόταση και τελικά μείνει στο τριφύλλι, υπάρχει σοβαρός κίνδυνος να μην μπορέσουν οι πράσινοι να κάνουν άλλες μεταγραφές, καθώς δεν θα υπάρχουν περισσευούμενα χρήματα, ενώ αμφιβάλλουμε αν θα καταφέρουν να ΜΗΝ χρωστάνε του χρόνου δόσεις συμβολαίων και μισθούς.

Επειδή ο Γόντικας και η διοικούσα επιτροπή τα γνωρίζουν όλα αυτά, παρέδωσαν ένα πλάνο που προβλέπει μερική αποδυνάμωση του ρόστερ, με παράλληλη εξασφάλιση βιωσιμότητας. Και τα δύο δεν γίνονται, αφοί οι μέτοχοι δεν τα βρίσκουν και δεν βάζουν χρήματα. Ας τα πουν ανοικτά στον κόσμο, γιατί κάποιοι ακόμη νομίζουν πως «κάτι θα γίνει και θα μείνει ο Σισέ, θα μπουν λεφτά και η ομάδα θα πρωταγωνιστήσει». Μπορεί, αλλά για την ώρα αυτό ανήκει στη σφαίρα της φαντασίας.

Προβληματισμός και στις τάξεις των παικτών

Όλα αυτά επηρεάζουν πλέον και τους παίκτες. Δημόσια δεν θα το παραδεχθούν, ούτε θέλουν να βγαίνει προς τα έξω, όμως δεν είναι λίγοι εκείνοι που φοβούνται ότι θα τους ζητηθεί να γίνει περικοπή του συμβολαίου τους και μάλιστα σε ποσοστό πάνω από 30%. Αν κάποιος αμείβεται τώρα με 1 εκατομμύριο ευρώ θα του προτείνουν μείωση αποδοχών και μάξιμουμ 700 χιλιάδες ετησίως. Το συζητάνε μεταξύ τους, υπάρχει ανησυχία, απλώς περιμένουν να τελειώσει η σεζόν, να βγάλουν την ομάδα στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ και μετά να δουν τι μέλλει γενέσθαι.
Πηγή: theplayer.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: