Πέμπτη 31 Μαρτίου 2011

Στη Βαρκελώνη θα είναι ωραία...

Ο Παναθηναϊκός πραγματοποιώντας μία πολύ καλή εμφάνιση, υπέταξε την πρωταθλήτρια Ευρώπης, Μπαρτσελόνα με 78-67 και πήρε το εισιτήριό του για την Βαρκελώνη. Οι «πράσινοι» έδειξαν την απαραίτητη ψυχραιμία στα κρίσιμα σημεία του παιχνιδιού και μένοντας πιστοί στην άμυνα πέτυχαν μία σπουδαία νίκη που τους οδηγεί στο 9ο Final-4 της ιστορίας του. 

Το ματς ξεκίνησε με προβλήματα για τον Παναθηναϊκό, καθώς από το δεύτερο κιόλας λεπτό ο Διαμαντίδης… φορτώθηκε με 2 φάουλ και αμέσως βγήκε εκτός παρκέ για να προστατευθεί, ενώ ένα λεπτό αργότερα ακολούθησε και ο τραυματισμός του Νίκολας. Ο Αμερικανός άσος των «πρασίνων» γύρισε το πόδι του και όπως φαίνεται έχει υποστεί διάστρεμμα, χωρίς όμως να έχει γίνει ακριβής διάγνωση για την σοβαρότητα της κατάστασής του. Παρά τις αναποδιές πάντως  το συγκρότημα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς κατάφερε να «κλείσει» την πρώτη περίοδο προηγούμενος με 16-12. 

Στη συνέχεια ο Πασκουάλ έριξε στη «μάχη» τον Γκριμάου ο οποίος αρχικά έκανε αρκετά μεγάλη ζημία στον Παναθηναϊκό, βάζοντας μάλιστα την ομάδα του μπροστά στο σκορ (20-22 στο 13’). Οι «πράσινοι» όμως παρέμειναν προσηλωμένοι στην άμυνα τους και περιόρισαν την επιθετική δράση των Καταλανών και τελικά οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με τους γηπεδούχους να έχουν προβάδισμα ενός πόντου (34-33).

Στην επανάληψη, ο Βουγιούκας έκανε την διαφορά, βοηθώντας όχι μόνο στην άμυνα αλλά όντας και αποτελεσματικός στο σκοράρισμα. Η διαφορά συνεχώς μεγάλωνε με τους «πράσινους να την φτάνουν ακόμα και στους εννέα πόντους, με την οποία τελείωσε (με τρίποντο του Τσαρτσαρή) και η τρίτη περίοδος (56-47). 

Στο τελευταίο δεκάλεπτο οι «μπλαουγκράνα» προσπάθησαν να πατήσουν γκάζι, αλλά δεν έβρισκαν το… δρόμο προς το καλάθι. Έτσι, ο Παναθηναϊκός με ψυχραιμία, συγκέντρωση στο πλάνο του αλλά και τους Διαμαντίδη και Καλάθη για μία ακόμα φορά στις επάλξεις, αύξανε συνεχώς τη διαφορά φτάνοντάς την στο +13, έξι λεπτά πριν το τέλος της αναμέτρησης. Στα τελευταία λεπτά του αγώνα, η κούραση ήταν εμφανής στους παίκτες του Ομπράντοβιτς όμως έσφιξαν τα δόντια και κατάφεραν να κρατήσουν αυτό το σπουδαίο αποτέλεσμα. 

Τα δεκάλεπτα: 16-12, 34-33, 56-47, 78-67.

Δεν υπάρχουν σχόλια: