Πέμπτη 31 Μαρτίου 2011

Στον… αέρα η αδειοδότηση

Αυτή την στιγμή δεν υπάρχει επιτροπή της ΕΠΟ για να εξετάσει τους φακέλους με τον πρόεδρο Σοφοκλή Πιλάβιο να αναλαμβάνει να την συστήνει αλλά η απόφαση θα επικυρωθεί κάπου στις 15 Απριλίου! Δηλώσεις στην εφημερίδα «Metrosport» έκανε ο πρώην Πρόεδρος της Επιτροπής Αδειοδότησης, Χρήστο Σάββα. Σίγουρα, οι φίλαθλοι του Ηρακλή τον θυμούνται ακόμη από την περσινή χρονιά. Ήταν αυτός που ουσιαστικά είχε απορρίψει πρωτόδικα τον φάκελο της ομάδας.
Σάββας: «Δεν ξέρω…»
Ο Ηρακλής είχε καταφέρει τελικά να δικαιωθεί στη Δευτεροβάθμια Επιτροπή. «Δεν έχει παρθεί ακόμη καμία απόφαση. Δεν έχουν αποφασίσει. Δεν άκουσα κάτι όσον αφορά τη συγκρότηση της Επιτροπής», είπε χαρακτηριστικά ο Κοζανίτης πρώην διαιτητής μπάσκετ, που είναι μάλιστα και μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ΕΠΟ, για να συμπληρώσει.
«Λογικά, είμαι ακόμη… Θα δούμε τι θα γίνει στην πορεία», μας απάντησε, εννοώντας σαφέστατα ότι είναι ακόμη στην Επιτροπή! Όταν του θέσαμε όμως το εύλογο ερώτημα, που και σε ποιο όργανο θα καταθέσουν τον φάκελό τους οι ομάδες, αφού δεν υπάρχει ακόμη καμία απολύτως επιτροπή για να τους δει και να τους εξετάσει, ο ίδιος δήλωσε στην κυριολεξία άγνοια. «Δεν ξέρω, τι να σας πω…», ήταν οι λέξεις που βγήκαν από το στόμα του.
«Όλα τα άλλα στον αέρα»
Θελήσαμε να μεταφέρει ορισμένα από τα κριτήρια της αδειοδότησης. «Είναι αυτά που ισχύουν στην ΟΥΕΦΑ. Οικονομικά, πτυχία προπονητών και άλλα πολλά. Είναι τόσες σελίδες…», απάντησε αρχικά για να συμπληρώσει. «Αυτήν την απόφαση πήρε η Λίγκα. Μετά από το συμβούλιο (σ.σ. εννοούσε της ΕΠΟ), όλα τα άλλα είναι στον… αέρα», πρόσθεσε.
Ισχύει τελικά η αρχική ημερομηνία της 31ης Μαρτίου για την αδειοδότηση; «Φαντάζομαι, ότι ισχύει», είπε ο πρώην πρόεδρος της Επιτροπής Αδειοδότησης. «Η τακτική που ακολουθούνταν είναι πώς η επιτροπή αποτελείται από πέντε πρόσωπα. Ο πρόεδρος θα είναι πλέον δικαστικός και οι υπόλοιποι θα είναι υπηρεσιακοί παράγοντες. Δεν ξέρω όμως τι έχουν αποφασίσει ακόμη για την επιτροπή», επανέλαβε ο Χρήστος Σάββας.
«Μπορεί να πέσουν»
Επίσης μετέφερε μάλιστα και έναν διάλογο που είχε με τον Πατρίκ Κομνηνό στο συμβούλιο της ΕΠΟ. «Ρώτησα τον Πατρίκ Κομνηνό, αν είναι διατεθειμένες οι ομάδες να αντέξουν τις αποφάσεις και μου είπε πώς ‘είναι’. Αν ισχύσουν δηλαδή τα κριτήρια, ότι μπορεί να υποβιβαστούν». Σύμφωνα πάντως με τη δήλωση δέσμευσης της ΕΠΟ τα κριτήρια είναι Αθλητικά, Υποδομής, Διοικητικά, Νομικά και Οικονομικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: