Πέμπτη 31 Μαρτίου 2011

Απέτρεψαν τρομοκρατική επίθεση στο Ντόρτμουντ-Ανόβερο!

Τρομοκρατική επίθεση στο γήπεδο «Σίγκναλ Ιντούνα Παρκ», όπου το Σάββατο θα διεξαχθεί ο αγώνας μεταξύ της Ντόρτμουντ και του Ανόβερο, απέτρεψαν οι γερμανικές αρχές. 

Η αστυνομία συνέλαβε έναν 25χρονο άντρα, αγνώστων λοιπών στοιχείων, ο οποίος φέρεται να είχε συντονίσει τον προγραμματισμό της βομβιστικής επίθεσης κατά τη διάρκεια του προσεχούς παιχνιδιού για την 28η αγωνιστική της Bundesliga. 

Όπως αποκάλυψε την Πέμπτη η εφημερίδα «Bild», η αστυνομία ανακάλυψη δύο τρύπες στο έδαφος, μία στην περιοχή του Κρέφελντ και μία στον περίγυρο του σταδίου, όπου βρέθηκαν κρυμμένα όπλα κι εκρηκτικές ύλες. 

«Μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι διεξάγονται έρευνες στην περιοχή της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας σχετικά με την ύπαρξη εκρηκτικών μηχανισμών», δήλωσε ο εκπρόσωπος της ομοσπονδιακής αστυνομίας.

Σύμφωνα με τις αρχικές εκτιμήσεις ο άντρας που σχεδίαζε τη επίθεση είναι ένας απλός Γερμανός πολίτης και δεν σχετίζεται με κάποια τρομοκρατική οργάνωση. Από την πλευρά της, η γερμανική αστυνομία πιστεύει ότι σκόπευε να επιτεθεί στους οπαδούς κατά την άφιξή τους στο γήπεδο το απόγευμα του Σαββάτου για το Ντόρτμουντ-Ανόβερο.

Μέχρι στιγμής οι αρχές δεν έχουν φτάσει σε ασφαλή συμπεράσματα ως προς τα κίνητρα της σχεδιαζόμενης επίθεσης.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: