Δευτέρα 11 Απριλίου 2011

Ένας μήνας Τσιώλης στον Άρη με 4Χ4!!

Η τέταρτη συνεχόμενη νίκη του Άρη στο πρωτάθλημα, αυτή τη φορά επί του Ολυμπιακού Βόλου με σκορ 2-1, έφερε τους κίτρινους σε θέση βολής για την είσοδο στα πλέι οφ και την έξοδό τους στην Ευρώπη. Ο Άρης πραγματοποίησε στους τελευταίους τέσσερις αγώνες το... απόλυτο, με τέσσερα τρίποντα (όλα με ανατροπή), κάνοντας πορεία πρωταθλητισμού!

Κι όλα αυτά στον ένα μήνα που βρίσκεται ο Σάκης Τσιώλης στον πάγκο του Άρη. Ο θεσσαλός προπονητής την Κυριακή συμπλήρωσε ακριβώς έναν μήνα στο Χαριλάου από την ημέρα που έπιασε δουλειά: ανέλαβε στις 10 Μαρτίου, όταν και έκανε την πρώτη του προπόνηση με την φόρμα των κίτρινων και την Κυριακή 10 Απριλίου κοουτσάρησε την ομάδα στο τέταρτο παιχνίδι της. Στην τελευταία τετράδα των αγώνων από τότε που το τιμόνι των κίτρινων πήρε στα χέρια του ο Τσιώλης, ο Άρης είναι... πρώτος και με διαφορά στην άτυπη βαθμολογία, δείχνοντας ότι συνήλθε και με το παραπάνω μετά το σοκ της εντός έδρας ήττας (0-1) από τον Ηρακλή στις 5 Μαρτίου, αλλά και ότι μπορεί έστω και στην τελευταία στροφή του μαραθώνιου να προλάβει την ευρωπαϊκή έξοδο.

Τι άλλαξε, όμως, μέσα σε αυτόν τον μήνα ο Τσιώλης στον Άρη; Όσοι τον ζουν καθημερινά, του πιστώνουν τέσσερις κινήσεις που "εξηγούν" αυτό το... 4Χ4. Συγκεκριμένα:

1. Έκανε πολλή και αποτελεσματική δουλειά στο θέμα της ψυχολογίας. Από την πρώτη στιγμή ο Τσιώλης βοήθησε τους παίκτες του να τον εμπιστευτούν και να τους κάνει να νιώσουν άνετα μαζί του. Ποντάροντας στη... ψυχοσύνθεση των ποδοσφαιριστών του, ο 52χρονος προπονητής έχει καταφέρει να πάρει ένα μεγάλο μέρος των δυνατοτήτων τους μέσα στο γήπεδο. Ενδεικτικό γεγονός για το πόση δουλειά έχει γίνει στον τομέα της ψυχολογίας, είναι ότι ο Άρης κατάφερε να γυρίσει και τα τέσσερα παιχνίδια που έδωσε, ενώ είχε το σκορ εις βάρος του. Η ομάδα δεν τα παράτησε και πήρε 12 βαθμούς σε αγώνες φωτιά.

2. Κατάφερε να αξιοποιήσει το έμψυχο υλικό δίνοντας ευκαιρίες σε όλους. Αυτό που τονίζει καθημερινά από την πρώτη μέρα είναι ότι δεν θα αδικήσει κανέναν και θα δώσει σε όλους τη δυνατότητα να αποδείξουν την αξία τους, όπως έχει δείξει μέχρι τώρα στην πράξη. Παραδείγματα, όπως του Πορτίγια, του Βελλίδη, του Σακάτα αλλά και του Καζναφέρη είναι από τα πιο χαρακτηριστικά...

3. Ο Τσιώλης δεν διστάζει να κάνει παρεμβάσεις μέσα στα παιχνίδια, αλλάζοντας πρόσωπα και πράγματα, εφόσον βλέπει ότι... στραβώνει το ματς και χρειάζεται να παρέμβει. Και στα τέσσερα παιχνίδια είτε έκανε νωρίς αλλαγές (με τον Βόλο έριξε στη μάχη τον Κόκε στο 37' αντί του Μενδρινού, στην Τρίπολη έβαλε τον Καζναφέρη στο 38', στην Κέρκυρα έκανε δυο αλλαγές στο 46'), είτε... ανακάτεψε την τράπουλα με εσωτερικές μετακινήσεις παικτών. Εκ του αποτελέσματος, οι κινήσεις αυτές στην σκακιέρα δικαίωσαν τον ίδιο και την ομάδα.

4. Σημαντικό ρόλο έχει παίξει και η εξοικείωση της ομάδας με το Κλεάνθης Βικελίδης. Ο προπονητής του Άρη αντί για τις εγκαταστάσεις του Νέου Ρυσίου προτιμάει να κάνει αρκετές προπονήσεις στο Χαριλάου και όχι μια φορά την εβδομάδα, όπως έκαναν οι προκάτοχοί του. Η εξοικείωση αυτή με τον αγωνιστικό χώρο που δίνουν τα παιχνίδια, ικανοποιεί φανερά τους ποδοσφαιριστές που βρίσκουν πιο εύκολα τα πατήματά τους στο γήπεδο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: