Δευτέρα 11 Απριλίου 2011

Πρωταθλητής στην Κύπρο ο ΑΠΟΕΛ!

Το 21ο πρωτάθλημα στην ιστορία του κατέκτησε ο ΑΠΟΕΛ την Κυριακή (10/04)! Οι γαλαζοκίτρινοι επικράτησαν με 2-0 της Ομόνοιας για την 2η αγωνιστική των πλέι οφ, με τον Κωνσταντίνο Χαραλαμπίδη να πετυχαίνει και τα δύο τέρματα, και κλείδωσαν και μαθηματικά τον τίτλο. Αγκαλιά με την 3η θέση η Ανόρθωση, 2-0 την ΑΕΚ.
Πρωταθλητής ο ΑΠΟΕΛ
Με τον Χαραλαμπίδη να πετυχαίνει και τα δύο γκολ, ο ΑΠΟΕΛ επικράτησε με 2-0 της Ομόνοιας και κατέκτησε και μαθηματικά το πρωτάθλημα, το 21ο στην ιστορία του!
Εχοντας τον κόσμο στον πλευρό του, ο ΑΠΟΕΛ μπήκε πιο δυνατά στον αγωνιστικό χώρο και κυνήγησε από νωρίς το γκολ που θα τον έβαζε μπροστά στο σκορ. Στο 29ο λεπτό ο Μαντούκα έχασε μεγάλη ευκαιρία να κάνει το 1-0 καθώς δεν μπόρεσε να νικήσει τον Γιωργαλλίδη από τα 11 βήματα.
Το πέτυχε όμως στο 41` ο Χαραλαμπίδης με απευθείας εκτέλεση φάουλ, ενώ στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους ο ίδιος παίκτης έγραψε το 2-0 με κοντινό πλασέ ύστερα από σέντρα του Μαντούκα.
Η Ομόνοια δεν έδειξε σημάδια αντίδρασης στην επανάληψη, με το 2-0 να διατηρείται μέχρι το σφύριγμα της λήξης, που βρήκε τους γαλαζοκίτρινους να πανηγυρίζουν την κατάκτηση του τίτλου.
Να σημειωθεί ότι δεν έλειψαν τα επεισόδια από το παιχνίδι. Μετά το πρώτο γκολ των γηπεδούχων, οπαδοί τους πέταξαν κροτίδες και τραυμάτισαν τον Γιωργαλλίδη, που έγινε αναγκαστική αλλαγή και το παιχνίδι διεκόπη για 9 περίπου λεπτά. ενώ και στην έναρξη του δεύτερου μέρους έριξαν καπνογόνα. Οι οπαδοί της Ομόνοιας απάντησαν στο δεύτερο ημίχρονο ρίχνοντας κάποιες κροτίδες, με αποτέλεσμα να σημειωθούν καθυστερήσεις.
Κλειδώνει την 3η θέση η κυρία
Με 2-0 επικράτησε της ΑΕΚ η Ανόρθωση στο Αντώνης Παπαδόπουλος και ουσιαστικά κλείδωσε την 3η θέση, καθώς αύξησε στο +6 την μεταξύ τους διαφορά.
Οι γηπεδούχοι θα μπορούσαν να είχαν ανοίξει το σκορ στο 10` καθώς ο Καφού σημάδεψε το δοκάρι. Στο 23` όμως ήταν πιο αποτελεσματικός και νίκησε τον Φορτίν γράφοντας το 1-0, αν και τραυματίστηκε στην φάση του γκολ και έγινε αναγκαστική αλλαγή, με τον Περόνε να παίρνει την θέση του.
Η ΑΕΚ δεν μπόρεσε να απειλήσει ουσιαστικά τα καρέ του Κόζατσικ, σε αντίθεση με την Ανόρθωση που διπλασίασε τα τέρματά της στο 88` με τον Περόνε.
Αναλυτικά τα αποτελέσματα και οι σκόρερ της 2ης αγωνιστικής των πλέι οφ:
Ανόρθωση - ΑΕΚ: 2-0 (23` Καφού, 88` Περόνε)
ΑΠΟΕΛ - Ομόνοια: 2-0 (41`, 45`+1` Χαραλαμπίδης)

Δεν υπάρχουν σχόλια: