Δευτέρα 11 Απριλίου 2011

«Ήταν αποστολή αυτοκτονίας»

Τους λόγους που ανέλαβε την ευθύνη να σώσει τον Πανιώνιο από τον υποβιβασμό, αλλά και τις κινήσεις που έκανε για να το καταφέρει αυτό, ανέφερε ο Τάκης Λεμονής, μιλώντας στο NovaΣΠΟΡ FM 94.6. Ο Έλληνας προπονητής αναφέρθηκε στα όσα πρέπει να γίνουν για να μην βρεθούν σε παρόμοια κατάσταση οι «κυανέρυθροι» την επόμενη σεζόν, αλλά και την δικαιοσύνη του πρωταθλήματος.

Αναλυτικότερα όσα δήλωσε ο τεχνικός των Νεοσμυρνιωτών στους Σωτήρη Κωσταβάρα και Γιάννη Θειακό:

Για την εξασφάλιση της σωτηρίας:
«Ευτυχώς έτσι όπως εξελίχθηκαν τα πράγματα και να είχε σημασία το τελευταίο ματς με τον Αστέρα στην Τρίπολη, θα τα δίναμε όλα και όλη την εβδομάδα θα ακουγόντουσαν διάφορα σενάρια. Είναι πλέον διαδικαστικού χαρακτήρα. Πλέον μπορούμε να σκεφτόμαστε την επόμενη μέρα».

Για το αν άξιζε να υποβιβασθεί η Λάρισα:
«Σε μια τόσο μεγάλη διαδικασία 30 αγωνιστικών, νομίζω πάντα, και στην κορυφή και στην ουρά αποδίδεται δικαιοσύνη. Για τη Λάρισα που είχε κάποιες άσχημες διαιτησίες υπήρχε μια κάποια αδικία. Αλλά υπήρχε μεγάλο διάστημα για να διορθωθούν τα πράγματα.

Και εμείς στις τελευταίες αγνωστικές προβληματιστήκαμε πάρα πολύ από κάποιες διαιτησίες. Χάσαμε βαθμούς από κάποια σφυρίγματα, αλλά λόγω κάποιων αποτελεσμάτων εκτός έδρας καταφέραμε να πετύχουμε το στόχο μας».

Για την απόφασή του να αναλάβει τον Πανιώνιο:
«Ήταν τεράστια ευθύνη. Είχαμε κάποιες συζητήσεις με τον κ. Λιανό και πιο πριν. Είχα στο μυαλό μου κάποια πράγματα για να βελτιωθεί αυτή η ομάδα. Σίγουρα ήταν αποστολή αυτοκτονίας και από μέρους μου και από πλευράς του κ. Βεντούρη. Κάναμε 4 πολύ καλές μεταγραφές και πετύχαμε τελικά. Είχα πει ότι για να σωθεί ο Πανιώνιος θέλαμε συνδυασμό δύο πραγμάτων. Μεταγραφική ενίσχυση σε θέσεις που πονάμε και δουλειά για να υπάρξει βελτίωση. Και νομίζω ότι η ομάδα βελτιώθηκε από αυτά τα δύο πράγματα. Ο κόσμος στάθηκε πολύ στον Μήτρογλου, ο οποίος βοήθησε πάρα πολύ, αλλά και στα 2 ματς που έλειψε καταφέραμε να παίξουμε καλά.

Το μεγάλο το πρόβλημα είχε δημιουργηθεί γιατί δεν υπήρχε αυτοπεποίθηση λόγω του σκοραρίσματος, εκεί νομίζω ήταν και το κλειδί της μετέπειτα πορείας».

Για το πιο είναι πιο δύσκολο, ο πρωταθλητισμός ή η αποφυγή του υποβιβασμού:
«Στον πρωταθλητισμό έχεις σίγουρα πιο ποιοτικό υλικό, αλλά είναι πιο ψυχοφθόρα η διαδικασία όταν κυνηγάς τη σωτηρία ης ομάδας».

Για την είσοδο του Ολυμπιακού Βόλου στα πλέι οφ:
«Θα είναι άδικο να μην μπει. Ο Βόλος έχει κερδίσει τη συμπάθεια όλων. Θα είναι λίγο άδικο αν δεν τα καταφέρει».

Για την επόμενη μέρα:
«Δεν είναι νωρίς. Νομίζω ότι είναι πάρα πολλά πράγματα που πρέπει να λυθούν. Τώρα αισθανόμαστε καλά. Δεν μπορώ να πω ότι πανηγυρίζουμε γιατί μικραίνει η ιστορία του συλλόγου. Η επόμενη μέρα είναι πάρα πολύ δύσκολη. Στο επόμενο πρωτάθλημα πρέπει η ομάδα να είναι έτοιμη. Για να γίνει αυτό χρειάζονται να γίνουν πάρα πολλά».

Δεν υπάρχουν σχόλια: