Δευτέρα 11 Απριλίου 2011

Βιτόλο: «Κανείς δεν το περίμενε»

Εντελώς διαφορετικά πλάνα για την φετινή σεζόν είχε ο ΠΑΟΚ στο ξεκίνημα σύμφωνα με τις δηλώσεις του Βίκτορ Βιτόλο, που κάλεσε τους συμπαίκτες του να αποδεχθούν την κατάσταση και να πάρουν τη νίκη επί της Κέρκυρας ώστε να μπει η ομάδα στα πλέι οφ.

Παράλληλα, ο Ισπανός μέσος ξεκαθάρισε ότι έχει συμβόλαιο για δύο ακόμα χρόνια ωστόσο όπως είπε: «Κανείς ποτέ δεν είναι σίγουρος για το μέλλον του».

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Βίκτορ Βιτόλο στο «Αθλητικό Metropolis»:

Για την ισοπαλία στο ματς με τον Ηρακλή:

«Αν δούμε από την αρχή μέχρι το τέλος ο ΠΑΟΚ είχε τις πιο ξεκάθαρες ευκαιρίες. Το ποδόσφαιρο, όμως, είναι το γκολ και δεν καταφέραμε να σκοράρουμε. Έπρεπε να είχαμε κερδίσει βάσει των ευκαιριών».

Για το αν προβληματίζεται από την επιθετική δυστοκία:

«Το πιο σημαντικό είναι να δημιουργούμε ευκαιρίες όπως και κάνουμε. Βέβαια, το γκολ ορίζει το αποτέλεσμα ενός αγώνα και εμείς δεν είχαμε την τύχη να το πετύχουμε».

Για το ότι ο Μπαλάφας αγωνίστηκε ως στόπερ και πως ήταν η συνεργασία τους:

«Τα πήγε αρκετά καλά, είχαμε πολλές απουσίες και έπρεπε να αγωνιστεί εκεί. Έκανε καλά την δουλειά του, ειδικά στις δύο ξεκάθαρες ευκαιρίες του Ηρακλή. Ευχόμαστε να σταματήσουν τραυματισμοί και ο προπονητής να έχει περισσότερες επιλογές στα πλέι οφ».

Για την προσπάθεια που κάνει ο ΠΑΟΚ να συμμετάσχει στα πλέι οφ:

«Κανείς δεν ανέμενε ότι θα περίμενε ο ΠΑΟΚ το τελευταίο παιχνίδι για να δει αν θα πάρει μέρος στα πλέι οφ. Αλλά έτσι ήρθαν τα πράγματα και πρέπει να το δεχτούμε. Έχουμε ένα παιχνίδι με την Κέρκυρα που πρέπει να κερδίσουμε, προσωπικά είμαι απόλυτα σίγουρος ότι θα κερδίσουμε».

Για την διακοπή τριών εβδομάδων που ακολουθεί μετά το ματς με την Κέρκυρα:

«Θεωρώ ότι θα κάνει καλό στην ομάδα, θα επιστρέψουμε ανανεωμένοι, θα έχει γίνει πλήρης αποθεραπεία και θα προετοιμαστούμε για να φτάσουμε στο καλύτερο επίπεδο εν όψει των πλει οφ που θα παλέψουμε για το καλύτερο δυνατό».

Για το αν διακρίνει κούραση στην ομάδα:

«Πράγματι ήταν μια ιδιαίτερη χρονιά με πολλά παιχνίδια, πολλές καλές και κάποιες κακές στιγμές. Ωστόσο, στα πλέι οφ απαγορεύεται να υπάρχει κούραση, ούτε ψυχολογική, ούτε σωματική. Είναι υποχρέωσή μας να τελειώσουμε το πρωτάθλημα με χαρά».

Για τον τραυματισμό του και την προσπάθεια που έκανε φέτος ο «Δικέφαλος»:

«Συμβαίνουν στο ποδόσφαιρο αυτά. Την φετινή σεζόν δεν θα άλλαζα τίποτα. Αν τα δει κανείς με κρύο μυαλό θα διαπιστώσει ότι ήταν μια καλή χρονιά. Μοναδικό μελανό σημείο ήταν ο αποκλεισμός από την ΑΕΚ. Όμως, η παρουσία μας στην Ευρώπη έβγαλε τον ΠΑΟΚ ασπροπρόσωπο. Πρέπει να πάρουμε μια πολύ καλή θέση και την φετινή σεζόν. Σχετικά με τον τραυματισμό μου τον έχω ξεχάσει».

Για το αν συμφωνεί με τον Λίνο που είχε δηλώσει ότι κόστισε ο αποκλεισμός από την ΑΕΚ στο Κύπελλο:

«Πράγματι ήταν ένα πολύ ισχυρό χτύπημα για όλο τον σύλλογο και τον κόσμο. Στο ποδόσφαιρο μόνο οι δυνατοί προχωρούν για αυτό και εμείς πρέπει να κοιτάξουμε το μετά και την επόμενη μέρα».

Για το αν θα είναι παίκτης του ΠΑΟΚ και τη νέα σεζόν:

«Έχω ακόμη δύο χρόνια συμβόλαιο. Φυσικά, ποτέ κανείς δεν ξέρει κάποιος το μέλλον του. Ο κάθε παίκτης πρέπει να κάνει το καλύτερο στο παρόν και να είναι ευχαριστημένος με την δουλειά του. Και εγώ είμαι ικανοποιημένος και ευτυχισμένος στον ΠΑΟΚ. Δεν θα μπορούσα να μιλήσω για ανανέωση το καλοκαίρι αφού υπάρχει συμβόλαιο σε ισχύ. Βέβαια, θα πρέπει να συζητήσουμε με την διοίκηση ώστε να δούμε ποιο είναι το συμφέρον της ομάδας αλλά και αν είμαι στα πλάνα της για τη νέα σεζόν και να παρθεί μια απόφαση. Αυτό αφορά όλους τους παίκτες για κάθε σεζόν. Πρέπει να ξέρουν τα σχέδια της ομάδας».

Για την εξαιρετική πορεία που έκανε ο ΠΑΟΚ πέρυσι στα πλέι οφ και αν μπορεί να επαναλάβει και φέτος κάτι παρόμοιο:

«Πρέπει να δουλέψουμε στη διακοπή που υπάρχει και να επαναλάβουμε ξανά την επιτυχία. Είμαστε πιο πίσω σε σχέση με πέρυσι αλλά υπάρχει το περιθώριο για να καλυφθεί το χαμένο έδαφος και το πιστεύουμε».

Για το παιχνίδι που ακολουθεί μεταξύ Ρεάλ και Μπαρτσελόνα:

«Ήταν σύμπτωση που οι δύο ομάδες θα συναντηθούν τόσες πολλές φορές την φετινή σεζόν. Η Μπαρτσελόνα θεωρείται το φαβορί. Για του φιλάθλους θα είναι ένα πολύ μεγάλο θέαμα. Νομίζω ότι είναι οι δύο καλύτερες ομάδες στον κόσμο».

Δεν υπάρχουν σχόλια: