Δευτέρα 11 Απριλίου 2011

Με 8 επαρχιακές ομάδες και του χρόνου η Superleague

Μετά τον Πανσερραϊκό, υποβιβάστηκαν και τυπικά άλλες δύο ομάδες από την περιφέρεια ωστόσο δεν αλλάζει ο αριθμός των επαρχιακών συλλόγων στο επόμενο πρωτάθλημα καθώς και οι τρεις που θα ανέβουν φέτος δεν προέρχονται από Αθήνα ή Θεσσαλονίκη.
Με 8 επαρχιακές ομάδες και του χρόνου η Superleague
Η υπόθεση υποβιβασμός τελείωσε μετά την 29η αγωνιστική καθώς ΑΕΛ και Αστέρας Τρίπολης θα ακολουθήσουν τον Πανσερραϊκό στην Football League. To γεγονός όμως ότι και οι 3 προέρχονται από την περιφέρεια, δεν θα αλλάξει τους συσχετισμούς στο επόμενο πρωτάθλημα αφού τις θέσεις τους θα πάρουν 100% άλλες 3 επαρχιακές ομάδες.
Με βάση την εικόνα της δεύτερης κατηγορίας 4 αγωνιστικές πριν το φινάλε, καμία ομάδα από την Αθήνα ή την Θεσσαλονίκη δεν έχει μαθηματικές ελπίδες να διεκδικήσει την άνοδο της στα μεγάλα σαλόνια, κάτι που σημαίνει πως και του χρόνου οι μισές ομάδες (8 στις 16) θα είναι επαρχιακές.
Αυτή τη στιγμή στις θέσεις που οδηγούν απευθείας στην Superleague βρίσκονται ΠΑΣ Γιάννινα και Παναιτωλικός, ενώ για την 3η θέση μέσω πλέι-οφ θα παλέψουν ΟΦΗ, Λεβαδειακός, Τρίκαλα, Διαγόρας με την Δόξα Δράμας να απέχει δύο βαθμούς από την είσοδος της στους αγώνες κατάταξης.
Ελάχιστες πιθανότητες να μπουν στα πλέι-οφ έχουν Βέροια και Πανθρακικός, ενώ μόλις στην 10η θέση βρίσκουμε την πρώτη ομάδα απο την Αθήνα, την Ηλιούπολη, η οποία με 35β. δεν μπορεί να φτάσει στις αγωνιστικές που απομένουν τον έκτο Διαγόρα (49β.) για να μπει στα πλέι οφ.
Έτσι και μαθηματικά τρεις ομάδες από την περιφέρεια θα προστεθούν του χρόνου στην παρέα των Ολυμπιακού Βόλου, Κέρκυρας, Καβάλας, Εργοτέλη και Ξάνθης. Αυτή μάλιστα θα είναι η τέταρτη σερί χρονιά που η Superleague θα έχει 8 επαρχιακές ομάδες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: