Δευτέρα 11 Απριλίου 2011

Δώνης: «Τώρα πάμε για το Κύπελλο»

Ικανοποιημένος που ο Ατρόμητος κατάφερε, έστω και την προτελευταία αγωνιστική, να εξασφαλίσει τη σωτηρία του και αποφασισμένος να εξαντλήσει η ομάδα του τις πιθανότητες κατάκτησης του Κυπέλλου στον τελικό με την ΑΕΚ δήλωσε ο Γιώργος Δώνης στο NovaΣΠΟΡ FM 94,6. «Βρήκαμε τον Ολυμπιακό χωρίς κίνητρο», είπε για τη χθεσινή νίκη της ομάδας. «Όλοι στην ομάδα έχουν μερίδιο για τον υποβιβασμό της ΑΕΛ», τόνισε.

Αναλυτικά, ο Γιώργος Δώνης μίλησε στον πρώτο αθλητικό σταθμό της χώρας για:

-τη χθεσινή νίκη επί του Ολυμπιακού: «Βρήκαμε τον Ολυμπιακό την προτελευταία αγωνιστική χωρίς κίνητρο, εμείς παλεύαμε για τη σωτηρία μας, παρουσιαστήκαμε δυνατοί, σοβαροί, εκμεταλλευτήκαμε τις ευκαιρίες που κάναμε και πήραμε μία δίκαια νίκη. Όμως για να είμαστε ειλικρινείς αυτό που υπερίσχυσε ήταν το κίνητρο, γιατί ο Ολυμπιακός είναι μία πάρα πολύ δυνατή ομάδα. Απλώς μάλλον είχε περισσότερο το μυαλό του στη φιέστα με τη Λάρισα».

-τους λόγους που ο Ατρόμητος εξασφάλισε τη σωτηρία την προτελευταία αγωνιστική: «Είχαμε βρεθεί μέχρι και την έκτη θέση, αλλά τις τελευταίες αγωνιστικές φτάσαμε να ψάχνουμε μία νίκη για να σωθούμε. Μετά τις 3-4 πρώτες ομάδες της βαθμολογίας, όλες οι άλλες ήταν περίπου στο ίδιο επίπεδο. Ήταν ένα πολύ δυνατό πρωτάθλημα. Εμείς περιμέναμε πως η πορεία μας θα ήταν καλύτερη, υπήρχαν ματς που δείξαμε πολύ καλή ομάδα, αλλά υπήρχαν και παιχνίδια που προσφέραμε πολλά στους αντιπάλους μας και που ήμασταν πολύ αναποτελεσματικοί, παρότι πετύχαμε αρκετά γκολ και είχαμε από τις καλές επιθέσεις στο πρωτάθλημα. Ο Ατρόμητος, ωστόσο, πάλεψε και στις δύο διοργανώσεις κι έφτασε στον τελικό του Κυπέλλου για πρώτη φορά στην ιστορία του».

-τον υποβιβασμό της Λάρισας: «Κανείς δεν περίμενε πως η ΑΕΛ θα έπεφτε. Περίμενα πως με το μπάτζετ και τους ποδοσφαιριστές που είχε θα διεκδικούσε ακόμη και πρόκριση στα πλέι οφ. Συχνά όμως υπάρχουν απρόβλεπτες καταστάσεις και ό,τι προγραμματισμό κι αν κάνεις, μπορεί να είναι κακή η χρονιά. Έγιναν λάθη από όλους στην ομάδα, από τη διοίκηση, τους προπονητές, τους ποδοσφαιριστές και τον κόσμο. Σε μία επιτυχία, αλλά και σε μία αποτυχία, όλοι έχουν μερίδιο. Η ΑΕΛ όμως είναι μεγάλη ομάδα, έχει ένα πολύ όμορφο γήπεδο, διοίκηση και πολύ κόσμο. Πιστεύω πως θα καταφέρει αμέσως να επιστρέψει στη Σούπερ Λίγκα γιατί το αξίζει».

-τον τελικό του Κυπέλλου απέναντι στην ΑΕΚ: «Το φαβορί είναι η ΑΕΚ κι έχει και το πλεονέκτημα-που για μένα είναι πολύ σοβαρό-να παίζεις στην έδρα της. Και την προηγούμενη φορά με την ΑΕΛ ήμασταν αουτσάιντερ απέναντι στον Παναθηναϊκό. Όμως έχουμε δει στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο πως σε έναν τελικό μπορούν να γίνουν τα πάντα. Πολλές ομάδες που δεν περιμέναμε να σηκώσουν ένα τρόπαιο, τα κατάφεραν απέναντι σε δυνατούς αντιπάλους. Εμείς θα διεκδικήσουμε τις πιθανότητές μας. Έχουμε τρεις εβδομάδες ώστε να προετοιμαστούμε και να κατακτήσουμε τον τίτλο. Το γεγονός ότι μέχρι τώρα ήμασταν σε εγρήγορση για την παραμονή, μας βοηθά. Ως αουτσάιντερ έχουμε σεβασμό απέναντι στην ΑΕΚ. Το άγχος σίγουρα πηγαίνει πάντα στο φαβορί, αλλά οι ομάδες πάντα σκέφτονται το χειρότερο κι όχι το καλύτερο, για να είναι προετοιμασμένες να αντιμετωπίζουν καταστάσεις».

Δεν υπάρχουν σχόλια: