Δευτέρα 11 Απριλίου 2011

Νίκος Λαζαρίδης-«Είμαστε μεγάλη ομάδα και δείξαμε χαρακτήρα»

Για τη σημαντική νίκη που πήρε ο Άρης και τον διατήρησε στο... κυνήγι της πεντάδας, μίλησε στον Sentra FM ο Νίκος Λαζαρίδης. 
Παράλληλα, ο κεντρικός αμυντικός των «κιτρίνων» εκθείασε τον Σάκη Τσιώλη, ενώ αναφέρθηκε και στον υποβιβασμό της πρώην του ομάδας, του Αστέρα Τρίπολης.

Αναλυτικά τα όσα είπε ο Νίκος Λαζαρίδης:

Για την φετινή πορεία του Άρη: «Ήταν μια πολύ καλή χρονιά για την ομάδα μας, ειδικά στην Ευρώπη. Στο πρωτάθλημα δεν ήμασταν τόσο σταθεροί αλλά βλέπουμε ότι έχουμε κάνει ένα σερί αποτελεσμάτων πολύ καλό, με τον καινούργιο προπονητή. Θέλουμε ακόμα ένα νικηφόρο παιχνίδι, για να δούμε τι θα γίνει και αν θα μπορέσουμε να μπούμε στα πλέι οφ. Δεν εξαρτάται μόνο από εμάς, αλλά και από τα άλλα παιχνίδια. Περιμένουμε και  ευελπιστούμε ότι  ο Άρης θα είναι  στα πλέι οφ γιατί πρέπει να είναι εκεί».

Για τον χθεσινό αγώνα απέναντι στον Ολυμπιακό Βόλου: «Η ομάδα μας, έκανε ένα πάρα πολύ καλό παιχνίδι. Πίεσε σε όλα τα μήκη και πλάτη του γηπέδου και ήμασταν σαφώς ανώτεροι από τον Ολυμπιακό Βόλου. Χάσαμε πολλές κλασσικές ευκαιρίες, και σε μια φάση που ο αντίπαλος κάνει ένα διώξιμο, κέρδισε πέναλτι και μείναμε πίσω στο σκορ. Είμαστε μεγάλη ομάδα όμως, δείξαμε χαρακτήρα και στο δεύτερο ημίχρονο μπήκαμε πάρα πολύ δυνατά στο παιχνίδι και καταφέραμε να ανατρέψουμε το εις βάρος μας σκορ. Όταν μένεις πίσω στο σκορ σίγουρα αγχώνεσαι, αλλά βλέπουμε ότι η ομάδα μας ήταν πάρα πολύ καλή χθες και αγωνιστικά και τακτικά. Καταφέραμε να γυρίσουμε το παιχνίδι και αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους όσους βοήθησαν για αυτό».

Για το εάν ο προπονητής τους είπε κάτι που έπρεπε να προσέξουν ιδιαίτερα, καθώς ήταν προπονητής του Ολυμπιακού Βόλου: «Ήταν μια ομάδα που ο προπονητής την ήξερε καλά. Μας είπε τι πρέπει να προσέξουμε και θεωρώ ότι τα καταφέραμε σε μεγάλο βαθμό και έτσι κλειδώσαμε και το παιχνίδι».

Για το τι θεωρεί ότι άλλαξε ο Σάκης Τσιώλης στον Άρη: «Θεωρώ ότι έχει αλλάξει ο τρόπος μας στο σκοράρισμα. Αυτό έχει μεγάλη σημασία γιατί όταν σκοράρεις μπορείς να κερδίσεις ένα παιχνίδι. Κατά τα άλλα, άλλαξε η ψυχολογία μας,  άλλαξε το ότι η ομάδα δουλεύει πάρα πολύ στις προπονήσεις και στα τελειώματα των φάσεων. Γιαυτό βλέπουμε ότι δημιουργούμε καλές ευκαιρίες για γκολ. Αυτό βγαίνει μέσα από την δουλειά που κάνουμε όλο αυτόν τον καιρό που είναι ο προπονητής μαζί μας, και φαίνεται μέσα στον αγώνα».

Για το εάν έχει διακρίνει κάποιο μειονέκτημα στον Άρη και αν θα άλλαζε κάτι στην ομάδα: «Αυτή τη στιγμή, η ομάδα μας είναι πάρα πολύ καλά, και νομίζω ότι δεν χρειάζεται να αλλάξει κάτι. Και αγωνιστικά είναι πάρα πολύ καλά, αλλά και τακτικά. Δουλεύουμε καθημερινά για να μάθουμε τα πλάνα του καινούργιου προπονητή, γιατί  είναι πολύ δύσκολο μέσα σε ενάμιση μήνα να αλλάξεις μια ομάδα.  Με την προσπάθεια όλων των παιδιών, έχουμε γίνει πιο... ομάδα, ο καθένας δίνει τον καλύτερο του εαυτό και βοηθάει τον συμπαίκτη του, για να φτάσουμε στα επιθυμητά αποτελέσματα».

Για την πρώην ομάδα του, τον Αστέρα Τρίπολης: «Ο Αστέρας, είναι ομάδα που την έχω πονέσει πολύ. Έχω ματώσει για αυτή την ομάδα. Μόλις έμαθα το αποτέλεσμα εχθές, στεναχωρήθηκα πάρα πολύ γιατί ήταν ομάδα που αγωνίστηκα πέντε χρόνια και δεν ήθελα να βρεθεί στην Β' εθνική. Στο ποδόσφαιρο, όμως, όλα γίνονται και βλέπουμε ομάδες όπως ο Αστέρας και η Λάρισα που αξίζουν να είναι στην Σούπερ Λίγκ, να βρίσκονται πλέον στην Β' εθνική».

Για το εάν πιστεύει ότι είναι δύσκολο για τον Αστέρα να επιστρέψει στην Σούπερ Λιγκ: «Σίγουρα, είναι πολύ δύσκολο να επιστρέψει. Αλλά, ο Αστέρας έχει δυο εξαιρετικούς ανθρώπους, που έχουν βοηθήσει πολύ την ομάδα αλλά και γενικά την Αρκαδία σε αυτόν τον τομέα. Θεωρώ ότι αυτοί οι δύο άνθρωποι θα κάνουν τα πάντα για να φέρουν την ομάδα ξανά στην Σούπερ Λίγκ».

Για τον κόσμο που αναμένεται να πάει στην Ξάνθη για να στηρίξει τον Άρη: «Ο κόσμος μας, είναι ο 12ος παίκτης μας. Σίγουρα θα είναι κοντά μας και στην Ξάνθη, όπως έχει κάνει σε όλα τα παιχνίδια. Όπως το έκανε και στην Τρίπολη, όπου στο πρωτάθλημα ήταν το πιο μακρινό μας ταξίδι. Μας έχει ακολουθήσει σε πολύ μακρύτερα παιχνίδια, οπότε σε αυτό που είναι κοντά πιστεύω ότι θα έχουμε πάρα πολύ κόσμο».

Για το ενδεχόμενο να ξαναζήσουν του χρόνου, τις φετινές στιγμές της Ευρώπης: «Το θέλουμε πάρα πολύ. Όσοι βρίσκονται κοντά στην ομάδα, οπαδοί, παίκτες διοίκηση, θέλουν να ξαναζήσουν αυτό το Ευρωπαϊκό ταξίδι. Ευελπιστώ να το συνεχίσουμε και να είμαστε και του χρόνου στην Ευρώπη».

Δεν υπάρχουν σχόλια: